Sportlov

Vips så blev det sportlov. Det är en bra vecka att vara ledig på, för det har varit väldans fint väder. Okej att det var snö i måndags, men det förvann snabbt. Det känns som om det är vår nu. Livsandarna återvänder!

Nu när jag har lov så passar jag på att göra lite måste-grejer i början på veckan. Tandläkaren.... Men det var ju inte så farligt, jag fick ju present när jag var där.


Necessären är ju jättefin, synd att det är text och logga på den. :) Tandtråd....hmmm....man ska visst använda det varje dag....ska bli bättre på det, i år igen.

Sedan passade jag på att gå och klippa mig. Nu när man har kort hår måste man ju klippa sig betydligt oftare. Den frisören jag har haft har flyttat från Karlstad så nu har jag jagat runt efter en ny favorit. Det känns bra än så länge iaf, får ha det ett par dagar innan man kan bestämma sig för vad man tycker. Färgade hået, men det gjorde jag hemma. Valde denna gång lila. Fick åka stan runt för att hitta lila färg. Men hittade en i ett, för mig, okänt märke. Slafsade i färgen och det blev verkligen lila....


Självklart blev det inte den ljuslila färgen, det blev mörkt men tydligt lila och jag är väldigt nöjd med det. Nu får vi bara se hur bra färgen sitter. Det är ju alltid det som är den stora frågan.

Jag har även hunnit med att träffa Diana. Vi passade på att ta en glass-fika på Carli. Otroligt god glass...teet var oxå gott. Det var trevligt att strosa runt på stan och kika lite. Det gör jag ju så otroligt sällan faktiskt.


Nu funderar vi på att gå dit på glassprovning....

Min telefon är fortfarande konstig. Ett nytt simkort är beställt, men det har inte kommit än. Titt som tätt tappar telefonen kontakten med omvärlden. Jag tror att den mår bättre av värme, men ibland känns det som om den teorin inte riktigt stämmer. Idag lyssnade jag på bok och helt plötsligt bara den var utan simkort. ARGH!!!!


Jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ trött på att se detta! Men tanken på att bli utan telefon under tiden de ska laga den är ÄNNU värre. Hmmmm, det känns som om någon sitter i mitt huvud och skriker "Fjortis!!"....men det är väl bara inbillningen?

När jag tänker på jobbet så blir jag lite ledsen.... Vattendestillatorn är trasig. Det kan verka som en töntig grej, men den hade liksom affektionsvärde.


Där är den sönderslagen, hur det har gått till har jag ingen som helt aning om. Det är väl inte det viktiga, men nu måste det köpas en ny. Det är inte lätt att hitta en som är lika bra. För denna var ju så tydlig och bra och man kunde visa för eleverna hur det fungerar att destiellera vatten och det blev tydligt hur det fungerade. Nu har jag börjat leta efter en annan....får se hur det går..... Snyft snyft!

Har jobbat vidare på min artjournal.


Den blev lite mörk kanske......men skimrande fin :)

Ett litet grattiskort oxå. Nu laddar jag inför scrapträff/mässan som är i helgen. Det ska bli väldans trevligt att få umgås med Maria och Lena hela helgen. Självklart ska det bli kul att pyssla oxå.

Dagens plus: Kortare hår och ny färg.
Dagens minus: Matteproven är fortfarande orättade.
Dagens fundering: Men vad ska jag göra då?

Vecka 8 - Skruvat

Veckans tema var det jag som valde. När jag valde det bland alla ord vi hade så vet jag att jag hade en massa idéer i huvudet. Men när veckan kom blev det inte så lätt. Här kommer mina foton....

(Lägg märke till hur Diana varierar bakgrunden på lapparna :) )

 

Bara titta på den skruvade grädden :)

 

 

Spelar mycket WordFeud, har tappat stinget senaste tiden. Tror jag spelar för många matcher samtidigt.... (Ja något ska man ju skylla på :) )

 

Jag dricker ju mycket te och jag kokar nästan alltid mitt te i min vakuumbryggare (Don Pedro). Detta mest för att det är smidigt att ha en sådan som jag även kan koka kaffe i när det kommer kaffedrickande gäster. Hela bryggaren är ju inte med på fotot, men man ser iaf den skruvade fjädern som hjälper silen att sitta på plats. Detta är en av mina mest älskade prylar. Jag har svårt att klara mig utan den.

 

Det var det det. Nästa veckas tema är draget och jaaa....vi får väl se..... :)

 

Dagens plus: Jag verkar överleva

Dagens minus: Jag har glömt skrivschemat på jobbet och jag har lovat att posta information...

Dagens fundering: Vilka foton ska framkallas till helgens mässa.

 Vecka 7 - Trappor

Ny vecka nytt tema. Denna vecka har det varit Dianas tema Trappor som varit inspirationen.


Det kändes sådär kul när jag fick veckans dragningsfilm från Diana. Jag hade precis bloggat Metall och hade där fotat metalltrappan på jobbet. Suck! Men skam den som ger sig!


Det finns fler trappor på jobbet. En spiraltrappa från marken till himlen....ungefär.


Inte en trappa vilken som helst, en rulltrappa.

Den känns lite bortglömd och övergiven. En trapp till....ingenstanset? En hemlig värld? Vad vet jag....

Dagens plus: Kontakt
Dagens minus: Att telefonen är knas och att jag kanske behöver klara mig utan den ett tag. Hualigen!!
Dagens fundering: Kan det inte bara få bli vår nu?


Alla Hjärtans Dag

En dag som uppmärksamades litegrann av mig iaf. Elever i min klass hade på ett _mycket_ snällt och trevligt sätt bett om kakor så vi kunde mysa tillsammans. Så vi fick mysa på måndagen då vi träffas allihopa samtidigt. Självklart var det hjärtan på kakorna.


Mumselimums! Det blev uppskattat och även de som hamnade inne i lärarrummet försvann i ett nafs.

Jag gjorde ett kort och skickade till Maria. Hur kunde jag motstå när jag hittade en textstämpel som passade perfekt.

För det är väl så, en bästa vän får veta mycket (allt) och då är man kompisar för alltid. Det är sådan som Maria är för mig. Stora kramar till dig vännen! :)

Jag har nu även börjat min art journal. Men det har inte blivit som jag har tänkt mig. Fast jag hade ju inte tänkt klart när jag började. :) Jag blev inspirerad och hjälpt av Karin. Tack tack!!


Jag hade först tänkt att göra en artjournal som jag skulle skriva i, men denna första sidan blev ingen sida att skriva något på.... Det är ju egentligen inget nytt för mig, jag gjorde ju ett par tavlor under 2006 och då använde jag mig av gesso och twinklar. Denna gången blev det gesso och akrylfärg. För er som inte känner igen texten kan jag säga att den är ärligt stulen av James. (Nej, inte en James, utan James.....gruppen....musik.....äh.... vet du inte så vet du inte :) ) Har inte gjort fler sidor ännu, men det ska bli, har förberett lite.... Ska nog köpa lite mer skimrig akrylfärg för oj så snyggt det är!

Nu ska jag sätta mig och rätta lite prov, för det är ju kul!

Dagens plus: En härlig powernap :)
Dagens minus: Snöfall, nu vill vi ha vår!
Dagens fundering: Hur kunde den gå sönder??

Vecka 6 - MetallVeckans tema var metall. Jag hade så många idéer när jag valde temat men när det nu väl blev draget så kändes det inte alls så lätt.

På väg till jobbet. Varje morgon upp, varje eftermiddag ner. Det är väldigt häftigt de dagar det blåser mycket, och vinden ligger rätt. Räcket som man skymtar uppe till vänster blir som en vindorgel. Mäktigt ljud.

 

 

Jag fascineras av konstnärer som kan forma metall precis som de vill. Här får det symboliseras av statyn "Sola i Kallsta" av skulptören Herman Reijers. Det är så mycket jag skulle vilja prova inom det konstnärliga, men jag inser mina begränsningar.

Om jag åtminstone hade lärt mig att svetsa så kunde jag ju göra såna här gubbar som Stefan och Björn gjorde till mig för många många år sedan (pojkarna borde väl vara 25 i dagsläget....). Jag var vikarie för dem i Elevens Val teknik och de valde fnissande muttrar och sågade plattjärn och gick och svetsade och jag fick inte titta. De valde även rundstav så den passar perfekt i muttern. Vilka sköningar! Jag fastnade för dessa gubbar och de hänger faktiskt uppe på väggen än. Så mycket jobb de la ner för min skull liksom. :)

 

Dagens plus: Jag har fått väldigt mycket gjort

Dagens minus: Näsan är röd och fnasig efter många snytningar.

Dagens fundering: Varför kan de politiskt aktiva (intresserade) på facebook inte heja på sina egna istället för att smutskatsa de andra? Alla gnäller bara om hur dåliga de andra är.....lyft fram det som är bra så kanske jag kan bli imponerad!!!

Har skrivit klart omdömen!

Idag fyllde jag i de sista omdömena för denna termin. Har skrivit för 10 klasser och det var inte alls roligt kan jag lova. Inte blir det bättre av att det system vi använder har otroligt dåliga förvalda alternativ att kryssa i. Ibland finns det inget som passar så får man liksom krysta fram något och sedan hoppas på det bästa. :)

Men, inget ont som inte har något gott med sig. Idag såg min jobbväska ut såhär


Helt tom.....bara plånboken och en apelsin följde med hem. Inte en grej att rätta. Inte något att skriva. INGET! Det var skönt, för jag har jobbat många kvällar och i helgen förra veckan.

I helgen var jag på ett jag-kan-väl-ändå-inte-vara-40-års-kalas. Konstigt, andra 40årskalaset på kort tid. Jag som bara är 20, typ, borde inte hänga så mycket med såna gamla människor :)

En stor fin present ska man ju ha med sig. Detta är inte vad som helst, utan en pizzaugn. En present man en gång fått kan man väl ge tillbaka? Den är ju mycket sparsamt använd! Det blev väl 1 gång för typ 15 år sedan... :) Så kanske kommer den till bättre användning i ett nytt hushåll? Nåja, det var inte bara denna plojpresent han fick utan vi hade även gått ihop och köpte en flaska whisky.

 

Slog även till med att göra ett grattiskort. Inte helt otippat kanske :) Otroligt vad jag gillar den där figuren, den passar till alla tillfällen! Eller ja inte ALLA, men väldigt många iaf. Denna gång gjorde jag även lite med kuvertet, det brukar jag ju inte göra.

 

Stjärnor borde man använda oftare! Det är ju superfint. Jag är även väldigt nöjd med sifforna. Är väldigt nöjd med att jag köpte den dien. Var inte helt övertygad om att det var något jag behövde, men jag har ju använt den riktigt ofta faktiskt.

 

40årskalaset var riktigt trevligt. Skojigt folk, god mat och musik. Men det där med att sjunga i mikrofon är inte min grej.....alls.... Så det hoppade jag över. :) Tiden rusade iväg och vips så var klockan ett par tre timmar över midnatt... oj oj oj.... inte alls planen. Men min förkylning mådde bra av vinet. Men idag känner jag att det tätnar i näsan och killar sådär konstigt i halsen igen.... Har druckit te ikväll och tycker att det känns riktigt bra. Dax att sova kanske, imorgon blir det Säffle igen och kurs på kvällen. Tjofaderittan vad jag inte är förberedd för det. Hinner nog trixa lite med det imorgon på jobbet.....tror jag :)

Dagens plus: Guldstjärna
Dagens minus: Att det är så kallt.....jag vill ha vår nu.
Dagens fundering: Har funderat mycket på Indiana Jones idag....konstigt!

Vecka 5 - Insekter

 

Det var jag som valde temat, jag tycker fortfarande att temat är riktigt riktigt bra. Men det blev ju fel årstid. I smällkalla februari har det varit svårt med insekter kan jag lova. Därför blev det väl lite annorlunda lösningar på det hela....

 

 

Kanske är det barbariskt att sätta insekter på nålar för att spara dem. Men titta så vackert! Vilken fin ordning det är! Det finns faktsikt regler för att nåla insekter. Jag fick ju prova på detta under den tiden jag pluggade på universitetet. Men insekterna på bilden är en av samlingarna vi har på mitt jobb. Dessa är trevligare att titta på än de vi har ingjutna i plast, men dessa är ju så klart betydligt skörare...

 

Jag hittade en levande insekt!!! Ser ut som något mygg-aktigt...Vet inte riktigt vad det är, den satt i taket i trapphuset. Jag tror den lever iaf...

 

I väntan på sommaren! På balkongen står det kvar en kruka med döda växter....den rosa fjärilen är fortfarande vacker.... Snart kommer det nya blommor till fjärilen....bara lite kyla och snö först...

 

RSS 2.0