Jag ska måla hela världen...

Nu har vi målat klart klassrummet och du som kan dina stämplar ser ju att det är en swirl från Rhonna Farrer som kommit med, praktiskt med en OH  :)

image367

Tjejerna som var med och målade är minst lika nöjda som jag och nu är det bara gardinfrågan som inte är löst ännu...men det kommer....jag ska bara..... :)

Jag har gjort två beställningskort oxå.
image368
Det är inte riktigt färdigt där, jag stansade ut namnet på mottagaren oxå, men detta var testbilden som beställaren fick se och jag fick jobba vidare med den :)

image369
Jag fick uppdraget 'grattiskort med hårdrock och trummor'.....jag kunde ju 'bara' åstadkomma döskallar och elgitarr. Men det blev bra ändå. Gillar det där döskalle-papperet.... Borde ha mer sådant.....


På söndag åker jag, Anna och K till Leksand för att gå på Papperskraft. Det ska bli otroligt roligt, så då ska jag knacka på axlar på en del, och smyga runt och kika. Har siktet inställt på ett par grejer, hoppas de inte säljs slut på lördagen. Hoppas bara att det inte är riktigt lika varmt som det var förra året...pust....

Dagens plus: Spännande nyheter på jobbet fick min scenario-hjärna att fixa olika scenarion som tilltalar mig.
Dagens minus: VV-vågen visade mer minus denna vecka än plus förra så nu är jag på väg ner igen. Bra minus tycker jag :)
Dagens fundering: Igår när jag åkte hiss så kom en kille och frågade om jag skulle upp eller ner. Jag sa att jag skulle upp. Då frågar han 'Får jag åka med?'. Vad förväntade han sig att jag skulle säga? 'Nej, jag har paxat den här hissen till mig själv!'? Vilket iofs hade varit roligt.... Vad jag funderar på är, varför ställer folk så konstiga frågor.....

bok 1 är nu färdigläst

Ja, nu har jag läst klart Stieg Larssons 'Män som hatar kvinnor'. Förutseende som jag är så tog jag med mig bok nummer två från pappa så de ska jag börja med ikväll. Tredje boken får jag nog köpa själv.... Otroligt bra böcker enligt mig. Så om du inte läst dem så ska du göra det. Nu har väl iofs de flesta gjort det efter vad jag har förstått :)

Blev sur och grinig igår när hela mitt blogginlägg försvann så jag orkade inte göra om det...jag gör det nu istället :)

Nu har jag alltså sommarlov, men trots detta ska jag åka till Säffle och till jobbet imorgon. Är jag galen? Näe det är jag inte, jag och några tjejer i klassen målar om klassrummet och imorgon ska vi göra det sista, vi ska måla det turkosa. Behöver jag säga att det andra går i brunt och beiget? Det blir supersnyggt och idag ska jag köpa lite små penslar så att vi kan skriva 8H på väggen längst bak i klassrummet, det blir så bra så bra. Ska även hinna med att våldgästa Christine på henes jobb och kanske en fika med M oxå. Sedan ska jag hem till den obehagliga VV-vågen. Förra veckan gjorde den ett minst sagt obehagligt skutt rakt uppåt, inte ens snet uppåt utan bara RAKT upp. Nu är jag inte förvånad, det har varit skolavslutning, fester, och massor av vin. Det rör mig inte i ryggen, så trevligt som jag hade på alla dessa dagar så var det värt det. Men nu är det minus igen (hoppas jag :)). Imorgon kväll ska Anna komma hit och vi ska mysa lite. Det ser jag fram emot.

Det är alltså sommarlov och förra veckan hade vi lärare avslutning ute på Duse. Det var helt underbart skönt och trevligt. Det var avtackning, vanlig tackning och födelsedagsbarn och god mat och gott vin och strålande sol på uteserveringen. Vad mer kan man begära? Avtackningarna var inte så roliga. När man går i pension är en sak, när man inte får vara kvar för att elevantalet sjunker är det inget skojigt, speciellt inte när det är bra folk liksom. Så skulle jag då prata lite till födelsedagsbarnet. Något jag egentligen inte tycker om, att stå sådär inför folk och prata. Konstigt eftersom det är mitt jobb, men det kan oxå bero på att hela skaran är lärare och man känner sig extra utsatt, eller oxå är jag bara löjlig. :) De som satt närmast mig tyckte jag var otroligt löjlig när jag för femtielfte gången drog upp den tummade lappen ur fickan för att läsa stolparna ännu en gång. Men jag tror det blev bra ändå, de sa att det blev det. Och vad var det efter att ha stått längst fram i kyrkan på skolavslutningen och pratat inför skolan i mikrofon? :)

Några av  oss dröjde oss kvar på Duse och umgicks och det var jättetrevligt. Skönt att bara slappna av och snacka skit om livet....typ.
image366
Ni ser ju hur bra vi hade det :)

I torsdags började min dag på ett annorlunda sätt. Jag var nämligen på pedikyr. Något väldigt olikt mig eftersom jag avskyr fötter. Jag hade av Annas scrapbooking fått ett presentkort hos Suzie Picant som tack för mitt jobb hos Anna och jag tog mitt förnuft till fånga och tog tag i mina torra fötter med sprickor på hälarna. Det var ju trots allt mina fötter det gällde och de är ju minst äckliga av alla äckliga fötter som finns :) Men så otroligt skönt det var. Jag satt där i 1,5 timme och fick fotbad, massage, nymålade naglar, slipade naglar, petade nagelband och klippta naglar och hyvlade hälar och allt. Kan tänka mig att göra det igen och har lovat mig själv att fötterna är viktigare än äckliga så jag ska ta hand om dem nu...än så länge går det bra!

Senare på torsdagen åkte jag hem-hem till Tranås och sedan vidare ut till mina föräldrars sommarstuga som är Paradiset på jorden. Det var ju där vi skulle fira midsommar. Till midsommar samlades hela familjen och det var sill och nubbe under bar himmel, solen sken inte men det var i vart fall inte regn! Regnet kom lite senare men vad gjorde det? Det är alltid trevligt att umgås allihopa.

Jag har även hunnit med att vara hos min moster på lite större släktkalas, inte så mycket större eftersom vår släkt inte är superstor direkt. Nu ses vi väl till jul nästa gång ;)

Så har jag även hunnit att läsa Stieg Larsson, äta nyplockade smultron och blåbär, rädda en fågelunge, plocka trefästingar på mig själv och fick plocka två på Sixten när jag kom hem.

Nu ska jag roa mig med tvättstuga, ska gå in en sväng på stan, det är ju löning idag, och så ska jag göra några kort oxå...

Återkommer säkert senare ikväll alltså :)

Dagens plus: Jag har en till Stieg Larsson bok att sätta tänderna i.
Dagens minus: Jag har redan börjat skjuta på planen att städa i ordning PÅ RIKTIGT i mitt arbetsrum/pysselrum

"Min kärlek är stor, men själv är jag för liten"

Ja ni kan väl inte ha undgått att Ebba&Didirk går i repris på TV nu i sommar. Det finns ju hur många citat som helst från den serien som man bara älskar..... "Jag är din syster, jag bor här..." är ju en klassiker....nåja, ska inte rada upp fler....titta själv på lördag klockan 19.00 och njut :)

Det har gått några dagar sedan sist och det har hänt en hel del. Det är äntligen SOMMARLOV!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Hade skrivit om hela min vecka, men hade ju gått från datorn och var visst utloggad och när jag valde publicera så kunde jag inte göra det och så var allt jag skrivit borta...... orka skriva om? knappast! Jag ska ju läsa Stieg Larsson-bok...... Skriver imorgon.....mer...och igen.....och sådär!

Det har blivit en hel del...

Har gjort en hel bunt med kort till mitt jobb som avtackning och allmänt tack för ett läsårs jobb. Här är resultatet. (Det här med ouppklarade grejer på mitt jobb har inget med personalen utan tjänstefördelningar, schema och sådana saker att göra. Lärare ska byta skola men vet inte till vilken och rektorer har planerat fel och sådär.....sådant gör mig orolig och det stör mig lite.....)

image352

image354

image355

image356

image365

image358

image359

image360

image361

image362

image363

image364

Ja en hel del blev det. Så nu ska jag försöka städa i ordning i kortmakar-stöket och sedan sätta mig och göra några kort som jag fått beställning på. Har köpt några fina papper som jag ska använda mig av.

Det blev inte Johansson...

Min bror har berättat att det inte blir Johansson som pojken ska heta utan det blev Oscar istället. Det tycker jag passar bättre :)

image346
Här har vi då min bror och så storebror som heter Gustav och lilla Oscar. Visst ser storebror väldigt stolt och glad ut? :)

Helgen skulle ju vikas åt att göra kort, men jag orkade inte så mycket i värmen..... Men några har det blivit.

image347
Här är ett kort till en tjej som slutar år9. Det skulle vra färgglatt och det skulle vara med en fisk..... Hoppas att det duger.... :)

image348
Ja, turkost gillar jag ju massor så här är ett kort som bara blev turkost.

image349
Ett tackkort med blommapå. Blomma som är färglagd med twinklar, letade fram dem ur gömmorna efter att ha målat mest med akrylisarna senaste tiden.

image350
Ett beställningskort till, här är det någon som fyller 60år, gissa vem ;)

Beställnigskorten är överlämnade och uppskattade och det känns ju otroligt skönt. Nu ska jag sätta mig och jobba, papper ska skrivas och imorgon ska sista klassen få sista provet så det ska göras oxå. Plus att jag har typ 10 kort som ska vara klara på fredag.....hur fasen ska detta sluta?

Dagens plus: Sista måndagen för den här terminen (med elever)
Dagens minus: Bilskrället bråkar mer än nödvändigt med mig
Dagens fundering: Hur ska det bli till hösten med allt som är ouppklarat på jobbet?

EFIT 9 juni 2007

Så var det dags för en ny EFIT-dag. Denna dag kom jag ihåg det, men batterierna var inte fullt laddade, men det fixade sig ändå.

07.53
image333
Vaknade upp och såg att solen sken som allra bäst. Hade helst velat somna om, men det var varmt, ljust och stressen är inte borta än så det var bara att kliva upp.

09.15
image334
Efter stavgång 5 km på Skutberget så blev det en frukost-smoothie på balkongen. Det var smaskigt värre det kan jag lova. Härligt kall i värmen.

10.15
image335
Packar inför badminton

11.05
image336
Nu är det äntligen dags! Anna är redo för en kamp. I rättvisans namn så vann jag ena matchen och Anna den andra.

12.15
Batterierna tog slut....

13.15
image345
Jag och Anna sitter på Café August och har mumsat i oss varsin macka. Mattias var oxå med, men han fick som vanligt fota :)

15.15
image337
Löste korsord på balkongen

16.15
image338
Handlat inför grillningen

17.15
image339
Lite färsk ananas är aldrig fel. Så det skivade jag lite för att ha med till Molkom.

18.00
image340
Anna och Mattias kom och hämtade mig

19.00
image341
Jag och Mattias slappar lite och väntar på att det ska bli fin glöd i grillen

20.00
image342
Mattias, Anna och Mattis (även jag) smaskade i oss godsaker från grillen.

21.00
image343
Anna hamnade i hängmattan när Mattis visade oss runt på ägorna :)

22.00
image344
Knotten bet oss till döds så det var dags att åka hem från stugan i skogen. Då hittade jag en gullig kissemaiss att gosa med.

Efter detta åkte vi hem till Anna och Mattias och slappis-slöade till en film och sedan traskade jag hem i värmen.

TJOHO!!!

Då så, då var betygen satta! Visst, jag kan ändra dem fram till det att eleverna har dem i handen, men jag har inte tänkt mig att ändra något, jag är väldigt nöjd med de jag har satt....förhoppningsvis är ungarna det oxå :)

Men åh så skönt det är..... Det bara känns som en lättnad. Att det sedan är fredag gör ju inte saken sämre :) Helgen är bokad till korttillverkning, har en massiv beställning nu.....Ska beta av ett efter ett är min plan.

Dagens plus: Betygen är satta, sommarlovet hägrar
Dagens minus: VV-vågen visade -2,5kg denna vecka
Dagens fundering: Varför skuttar vågen ner så mycket någon gång ibland medan den däremellan gör små steg upp eller ner med ett par hekton? Vill tillbaka till det jämna igen :)

Nu är helgen slut...

Återigen är det söndagskväll och helgen har passerat. Men vilken helg! Jag har sovit en hel del, varit ute och promenixat i det vackra vädret, pysslat fram några kort och jag har jobbat en del, men det fokuserar vi inte på nu. :)

Badminton med Mattis pratar vi heller inte mer om.

Igår pysslade jag med lite beställningskort. Det är så otroligt roligt när man har inspiration och lust. Det har jag verkligen nu, men mitt jobb tar för mycket tid så jag hinner inte ägna mig fullt ut åt min hobby... ;) Men jag ska i alla fall visa upp vad jag fått gjort.

image328
Ett grattiskort som ska ges till en kille som fyller 18 år, från en lillasyster så passar det bra....tror jag :)

image329
Så ett examens-kort. Det var svårare än vad jag hade tänkt mig. Hade inga direkt 'examens-stämplar' och blommor är jag lite trött på. Så det blev lite pärlor och så istället. Det funkar det med.

image330
Studentkortet var betydligt lättare. En lånad stämpel (Tack Rosette!) gjorde susen.

image331
När man själv inte är 40 så kan man väl kosta på sig att driva med den som gör det? :)

image332
Så ett barnkort till wilma.

Det är vad jag har gjort under helgen i pysselväg och det är jag väldigt nöjd med. Har fler beställningar som väntar på mig och jag ska ta tag i dem, jag ska bara...... :)

Nu är det bara en vecka kvar på jobbet som är riktigt tung, så det är bra att det är ledigt på onsdag. Betygen är satta om en vecka och det känns bra. Det är väl det jag ska använda onsdagen till, sätta betyg... Sedan ska jag bara ta det lugnt ett par dagar, sedan kommer det....det där jag längtat efter..... SOMMARLOV! :)

Dagens plus: Jag har haft en lugn och skön helg
Dagens minus: Jag har stökat till det här hemma
RSS 2.0