Massor har hänt i helgen

Det började med en tuff match i badminton. Anna och jag var verkligen jätteduktiga och kämpade tappert. En hel del snygga bollar och vi bestämde att et blev 1,5 - 1,5 i setsiffror. Det kan låta konstigt men vi visste inte reglerna riktigt när det blev 17-17, kan man hålla på i evighet för att vinna med 2 poäng eller? (Fick just veta att regeln säger såhär: Den som först fick 14 ska bestämma (när det står 14-14) om man ska köra till 15 eller 17. Vinna med två gäller alltså inte.) Efter denna tuffa match ville jag helst slappa i TV-soffan. Men jag var tvungen att förbereda lördagen.

Lördag, vad kan det hända då? Jo, denna lördag hände något jag aldrig varit med om förut. Annas scrapbooking hade nämligen invigning. Vilken dag! Jag, Veronika och Helene satt och pysslade nästan hela dagen och det var helt underbart skojigt. Träffade en hel del kunder även om många gick oss förbi. Det var kul att se att allting flöt på bra och Anna trivdes som fisken i vattnet.
Jag fick faktsikt en dubbelLO gjord. Jag som inte scrappat så mycket kände mig nästan rusig. Jag har fått bilder av en kollegas bröllop coh bara bilderna i sig är så otroligt fina och stilrena att det är svårt att göra det bättre. Men jag hoppas att jag lyckades?....
58601-17
58601-18
(att det är lite snett bjuder jag på, det blir så när man fotar...)
Det röda hjärtat är skuret i bazzill och sedan clearembossat för att få lyster. Texten är qk Frankie (hur kunde de sluta med det INNAN jag hann köpa det???) och så är det svarta rubons från Cactus Pink. Det är svart bazzillpapper som grund med ett vellum från American Tradition Designs ovanpå. Så är det en svart fotomatta.

Vad hann jag med mer då? Jo jag hann med två kort oxå. Två kort med annorlunda vikning (mallar kommer från Stampington)
58601-21
Började med ett grattiskort som viks ihop lite fiffigt så att det ser ut som ett kuvert. Papper från Basic Grey och stämplar från Kortmakaren och Forma Hantverk. Att måla med twinklar var otroligt roligt, roligare än jag mindes så nu har jag köpt 8 till..... Suck, varför finns det så många färger?

58601-20
Sedan blev det en liten söt dopklänning i Basic Grey-papper. Enkelt och bra :)

Men vad var det då jag var tvungen att förbereda på fredagskvällen? Jo vi i designtemat hade bestämt os för att göra varsitt ATC till Anna på öppningsdagen. Vi bestämde bara att temat skulle vara Anna och sedan blev det inget mer sagt. Det var väldigt roligt att se att vi alla fyra gjort ATC i rosa+orange. Ganska tydligt att det är de färgerna som Anna gillar! Mitt ATC ser ut såhär
58601-19
Det är faktsitk rosa glitterlim på kanterna och stenaran är oxå klart rosa, men min scannar verkar ha fått slag så det syns ju inte sådär jättebra...

Men inte nog med denna förberedelse. Var bjuden på kräftskiva på lördagen och den perfekta gåvan till värdparet måste väl vara ett bröd som ser ut som en kräfta? När jag pratade om detta under pysslet så ville alla se kort på skapelsen, såhär kommer det.
58601-22
Resterande kort från kräftskivan känns censurerade :)

Kräftskivan var dock otroligt rolig och trevlig. Hur kan det vara annat i goda vänners lag? Tack alla som var där, det gjorde vi bra! Vi ses väl om ett år igen? ;)

När jag kom hem efter ha varit borta hela lördagen så fick Sixten tokspel. Han protesterade väl mot att jag varit borta så länge eller något, eller oxå tyckte han bara att det var kul att skoja till det när jag inte var nykter (och senare på morgonkvisten lite bakis). Under natten och morgonen lyckades han riva ner två blomkrukor, varav den ena gick sönder. Han vässade klorna på både sänggavel och min fina fåtölj i sovrummet. Han roade sig oxå med att hoppa upp i sängen för att jaga sin egen svans och bita matte i tårna. Han sprang omkring ovanligt högljutt tyckte jag...

På söndagen så bakis-slappade jag i TV-soffan och då var han lugn och fin och låg och kurrade på mattes mage. Alla synder var förlåtna! Kanske mina oxå? ;)
58601-23

Välkommen Sixten!

Nu har jag jobbat i en vecka, och visst var det bättre med sommarlov :)

När jag berättade om vad som hänt med Baloo för mina kollegor fick jag många erbjudanden om kattungar. Ingegerd berättade att hon hade kattungar som var klara för leverens om 4 veckor. Så det blev bestämt att jag skulle få en grå och vit katt om det nu var en hane. Jag berättade för henne att jag egentligen ville ha en röd katt, me att de inte var så lätta att få tag på. 'Men min bror har 4 röda kattungar som an vill bli av med, menär ju leverensklara nu på en gång.', sa Ingegerd då. Så i söndags var jag och hämtade lille Sixten. Han är världens sötaste katt (Tänk att jag lyckades få tag på världens sötaste katt två gånger i rad....) och världens busigaste och jag älskar honom redan :)

58601-15
Hur kan man inte älska honom????

58601-16
Efter lite bus lägger han sig på en kudde och sover.

På pysselfronten händer det en hel del, men jag har inget att visa upp ändå..... Har fått mina stämplar från Cherrypie. Otroligt fina och nu ska jag montera dem, eller kanske på torsdag när jag antagligen har mer tid....

Så var jag och köpte två stämplar på Lilla Pappersbutiken här i Karlstad oxå, en blomma (så klart) och en liten ram som jag ska greja lite med :) Igår fick jag en kollegas bröllopsbilder att scrappa till Annas scrapbooking. Det är stora kort 18x24 och de är svartvita. Igår tittade jag runt i gallerier för att få lite inspiration och det fick jag. Så det kommer nog kanske kunna bli lite scraplifting samtidigt som det kommer svänga iväg och bli något annat skulle jag tro..... Ska försöka börja med detta redan ikväll....känner mig otroligt inspirerad, det är bara tiden som inte räcker!

Så vill jag tacka alla för snälla ord och omtanke och kort som har kommit efter det att jag berättade om Baloo. Nu känns allting mycket bättre. Sixten är ingen ersättare, Sixten är min nya älskling :)

Nytt golv i hallen = inget pyssel

Helgen har ägnats åt att lägga golv i hallen. Ja, i sanningens namn, det var inte jag som jobbade utan min snälle granne. Det är nämligen så att jag har begåvats med en supersnäll granne som oxå är händig, det är ju perfekt.... :)

Vit plastmatta i en hall i 30 år är ingen höjdare kan jag ju säga, den kanske bara har legat i 20, men den var inte så vit längre om man säger så. Jag köpte (men hyresvärden betalade...) ett mörkt trägolv i klick-modell.
 
Hela lördagen ägnades åt golvet. Jag målade lister...lila. Det kan låta galet, men det är ju lila i hallen och det var lila lister innan så det blev perfekt. Eller hur?

58601-14

Hur har det då gått med allt pysslande? Det ligger på is, även om jag inte vill...men tiden räcker ju inte till. Gjorde klart en receptswap till Scraproom igår, men den kan jag ju inte visa här, den ska ju skickas först. Jag har beställt stämplar från Cherry Pie Art Stamps och väntar på dem. Har lite idéer om dem, men jag kan inte säga något mer konkret....det är oklart för mig själv samtidigt som det är ungefär som en hemlis. Urdålig kombination!

Alla ni som har frågat om min rubrik på LOn om mig själv. Jag ska skriva en artikel om det och lägga ut på Annas Scrapbooking den här veckan. Så kika in där så får ni veta.

Jag har även ägnat helgen att kika i andras bloggar, titta i gallerier på olika ställen och oj vad mycket fint jag ser och oj vad dyrt det blir för mig när jag MÅSTE köpa allt.....

Baloo är i katthimlen

Helt plötsligt kom den där otäcka dagen....

Baloo har blivit tjock under sommaren, i början trodde jag att det var för att grannen gav honom på tok för mycket mat när jag var borta en vecka. Men efter några veckors 'diet' så blev han ändå inte mindre. Magen kändes lite uppblåst och svullen och idag ringde jag veterinären och fick tid nästan på en gång.

Visst fanns tanken där redan då, 'Tänk om...' men man slår bort det lika fort som det kommer. Så åkte vi till veterinären, Baloo protesterade som vanligt. Men väl där var han tyst och lugn.

Undersökning först och främst. Hon hörde blåsljud på hans hjärta och hon såg allvarlig ut. Hon ville röntga honom så det gjorde vi oxå. Inte det lättaste att få honom att ligga som hon ville. Men det gick bra på andra försöket. Det visade att det var massa vätska i magen på honom. Hon skulle dra ur lite vätska och se om det var 'halmgult' för då hade han fått virussjukdommen FIP. Jag kände mig genast lite tryggare, FIP lät ju bättre än blåsljud på hjärtat tyckte jag. (Efteråt fick jag veta att FIP är en dödlig sjukdom så det hade ju inte varit bra det heller...) Hon försökte få ur vätska men lyckades inte. Det blev ultraljud. Ultraljud samtidigt som vätska skulle dras ut blev nästa projekt. Till sist var det tre veterinärer där inne och så jag. Baloo hade gett upp kampen och insåg att med en rakad mage med blått ultraljudsgele på var det bara att låta dem göra det de skulle.

Det blev diskussion, de förstod inte varför de inte fick ut någon vätska trots att magen var full av den. Till sist fick de ut något som såg som kiss men som var liksom trådigt.


De pratade och pratade och gick ur rummet och då anade jag oråd. Klappade lille Baloo som genast började spinna. Han förstod nog inte vad matte tagit honom med på för dumheter. När veterinären kom in igen så sa hon att prognosen var jättedålig och att det kraftiga blåsljudet på hjärtat gjorde att hjärtat inte orkar med att göra sitt jobb och att kroppen fylls med vätska och det påfrestar hjärtat ännu mer och så är den dåliga spiralen igång.

Jag kände tårarna komma. Jag förstod ju vad det var hon sa. Så då blev det bestämt att han skulle avlivas. Vad hemskt det kändes. Även om det var det enda jag kunde göra så kändes det som om jag var världens värsta människa. Baloo låg ju där och spann och tyckte att det var hyfsat bra iaf.... Men vad kan man göra? Kan ju inte ha kvar honom bara för att jag vill.

Så nu tassar han omkring i katthimlen och han saknar inget. Det är bara jag som saknar.... Saknar världens sötaste katt...

58601-13

Morrisey har oxå varit på turné :)

58601-12

Var och såg honom på Nöjesfabriken i Karlstad och det var verkligen jättebra, tyvärr var det jättevarmt. Man kände hur svetten liksom rann uppför ryggen... Men vad fasen gör det? Han är väldigt bra, borde lyssna mer på honom...

Mitt eget turnérande i södra Sverige har avlöpt väl. Träffade släkt och vänner i massor och iblans känner jag att jag borde flytta neråt till, för det är ju där alla bor. Men samtidigt är ju Karlstad Hemma nu för tiden. Ja, får väl se vad det blir med jobb och så efter jul. Men varför fundera på detta nu? Det räcker väl att planera en vecka :)

När jag var på Magnolia så shoppade jag ju så klart loss. För hundra år sedan (eller åtminstone ett och möjligen ett halvt) så var jag i deras butik i Svenljunga och hittade ett så fint papper som jag blev alldeles kär i. använde det i en swap och fick bara en liten snutt kvar. Så nu hade de två paper kvar och de roffade jag till mig direkt. Tja, det verkade inte vara någon annan som skulle ha det, men ändå. Vilket papepr det är? Provo craft flower frenzy - Ring A Ding Brown. Jaså, vet du inte vilket det är? Då lägger jag väl med en bild då!
58601-11
Visst är det fint? Jag vet inte vad jag ska ha det till, men på något sätt känns det bra att bara ha det här hemma. Du känner säkert igen den känslan. (Åtminstone om du är en pysslare..)

Så fick jag med mig ett par stämplar hem, både såna jag tänkt att köpa men även såna jag inte alls tänkt köpa. Jag har ett litet större stämpel-projekt på gång som jag itne riktigt vet hur jag ska ro i land. Jag kan itne säga så myckt mer än, för än så länge är det bara en massa virrvarr i huvudet och jag vet inte hur jag ska strukturera upp det. Det får väl ligga därinne och växa till sig lite.

Har inte fått något gjort på pysselfronten annars. Har inte ens städat i pysselhörnan, skyller på värmen hela tiden, hur länge kan man göra det? Kanske kan det bli ett ryck i eftermiddag. Som det är nu är det inte ett dugg ku att sätta sig att göra något. Måste fixa till det, jag har ju en swapp att göra klart oxå.

Nu är det bara en vecka kvar på semestern...det käns lite ångestfyllt. Har jag verkligen gjort allt det där jag skulle göra? Neeeej........

Ut på turné

Ja jag vet inte vad man annat kan kalla det. Åker till Borås-Ulricehamn-Lidköping-Tranås-Stugan-Karlstad och så är jag hemma på söndag igen.

Jag ska fira släkt som fyller och jag ska hälsa på kompisar som jag inte träffat på väldigt länge. Så det ska bli superkul. Jag ska även passa på att kika in på Magnolia och antagligen smälla lite pengar där. Hå hå jaja, finns det verkligen något jag MÅSTE ha? Ja, något finns det nog, bara jag får se det först :)

Så nu åker jag iväg. Trevlig helg :)
RSS 2.0