Nu är det verkligen sommar

Javisst är det sommar. Solen skiner varje dag. Jag har semester. Jag har fått mygbett. Jag hör svalorna. Jag äter jordgubbar och dricker rosévin. Det är underbart!

Från skolavslutningen och fram till nu har jag mest ägnat mig åt att göra dels sånt jag måste göra men oxå sådant som får mig att må bra. Det jag måste göra är städa, putsa fönster och såna där tråkgrejer. Det som får mig att må bra är att läsa böcker, umgås med vänner, kika in i pysselaffärer (både irl och på nätet). Så övar jag på att ta dagen som den kommer. Jag borde lära mig att bli lite mer impulsiv....men hur övar man på det egentligen?

Till skolavslutningen gjorde jag en hel drös med kort till såna som ska sluta alternativ bara såna som man vill tacka lite extra. Många blev lika varandra så jag visar inte riktigt alla..... :) 

Ja den stilen blev det.....när man ska göra många kort på kort tid så är det otroligt bra med fotostämplar. Hittade ett par tre stycken som ligger oanvända, så jag ska försöka använda dem snart. Den stora solrosen lockar massor just nu.... Monterade härom kvällen några nya stämplar från Paperbags studio. Ska försöka sätta mig och få lite tid att göra något collagigt. Dax att dra fram Cherrypie-stämplarna kanske? Men just nu är det inte så lockande. Sitter med en LO som jag kört fast med...hoppas på att några knutar ska lösa sig snart så den blir gjord. Det är en skisstävling så det vore ju fiffigt om den blev klar innan datumet är utgånget...

 

19 juni var jag på bröllop. Det var Anna och Sven som gifte sig och det var ett härligt bröllop. Det var otroligt vackert i kyrkan, är det inte alltid det förresten? Den följande bröllopsfesten var otroligt rolig. Skrattade och skojade hela natten lång. Det var bara i kyrkan som tårarna trillade. :) Jag hade ju gjort placeringskorten och det såg faktiskt ritkigt snyggt ut när vi kom in till borden. Mitt såg ut såhär

Jag tycker typsnittet är jättefint. Det är ju det som hör ihop med siffrorna som jag använde till inbjudningarna. Varför har inte Qickkutz fattat att de ska göra alfabetet oxå? Nu när jag gjorde placeringskorten är jag i och för sig tacksam för det, för nu skrev jag ju ut på datorn och tjopp tjopp så var det klart. Perfekt! Tyvärr tog jag lite lite foton på tillställningen, men har fått löfte från brudparet att det finns andra som har foton. Jag har ju tänkt att scrappa lite.

 

Nu ska jag äta jordgubbar från Ängebäck och kika på min LO och se vad det blir av det. Sedan blir det att läsa vidare i Thomas Bodströms bok 'Rymmaren'.

 

Dagens plus: Lunch med Jessica

Dagens minus: Bli väckt av den galna mamman i lägenheten under mig

Dagens fundering: Ryggradslösa djur är väl även djur det med?

Boktips #31 - Någonstans vid kusten

Någonstans vid kusten - Ann Hood

(Hittade ingen bild på det svenska omslaget....)

Det här är en bok från 1987 och det märks. Jag hittade den i kassen som mamma hade med sig med böcker som hon hade rensat ur. Jag hade nog inte valt denna boken själv så att säga. Den handlar om livet, kulturen och hur samhället var på 60-talet i USA och fram till 80-talet. Man får följa tre kvinnor som träffas på college under 60-talet och sedan får man följa dem genom åren. Hur deras vägar skiljs åt och hur allting förändrats genom åren.

Jag tyckte mest att boken var seg och långsam. Det hände aldrig något och det malde på om det förflutna. Inget jag rekommenderar (även om många på nätet är helt lyriska över Ann Hood och hennes författarskap...)

Betyg:

Boktips #30 - Vårlik

Vårlik - Mons KallentoftDetta är fjärde boken i serien om Malin Fors. Jag har slukat Kallentofts tidigare böcker och tyckt att de var otroligt bra. Denna gång blev jag besviken! Det tog lång tid innan jag kom in i boken, det var många frågor som ställdes i boken som aldrig fick något svar. Det bara blev tomma frågor som hängde i luften. Den här boken kändes inte realistisk, det blev absurt och bisarrt i en salig röra.

Det jag gillar med boken är så klart att man får läsa ur de döda offrens synvinkel. Det blev mer intressant att läsa om Malin Fors privatliv än själva mordgåtan denna gång. Det är väl både bra och dåligt? För det är väl ändå inte tanken med en deckare, att man ska vara mest intresserad av huvudpersones privatliv och känna att själva mordgåtan inte är det viktigaste...

Betyg:

Min nya arbetsplats

Idag fick vi börja flytta in på Tegnérskolan. Den har varit helt stängd i två år och blivit totalt helrenoverad. Det är jättefint och det ska bli jättespännande att börja hösten därborta. Jag tar och visar lite foton från det att jag och Björn var där med vår klass förra veckan.

Här har vi nu en ordentlig reception. På både Tegnérskolan förr i tiden och på Sundsborgskolan har det inte funnits någon riktigt bra huvudentre och sådär. Detta blir perfekt! Längre bort på högersidan kommer rektorerna sitta och det kommer att vara konferensrum där oxå.

 


I klassrummen kommer det nu inte vara kateder som vi är vana vid, det blir istället en pulpet på hjul, som amn kan fälla upp och göra lite större. Det tror jag blir bra, och det blir definitivt mindre skit i lådorna :)

Här har vi den nya kemisalen, där jag kommer tillbringa mycket tid. Det nya för oss är att vi har fyra dragskåp och fyra draghuvar, det blir perfekt vid laborationer.

 

Längst fram har vi en visningskateder (eller vad det kan tänkas heta...) där man har vatten och utsug som sugs ner i bänken (och sedan upp i röret...) Det blir toppen det!

 

 

Nya fina elevskåp som är gråmönstrade och några på varje stäle är i ekmönster. Ek är det träslag som finns lite här och där på skolan. Jag hade ju gärna haft det på allt eftersom jag tycker att det är överlägset snyggast....men men. Skoskåpen är endast ekfärgade och betydligt mindre än dessa. Även hjälmskåpen är i ek. Skåpen har en praktisk lutning på ovansidan vilket gör att man inte kan slänga väskor, skräp och så på skåpen.

 

 

I elevutrymmena är det otroligt härligfärgsättning. Blå, Lila och Grön. Myggo Snyggo!

 

 

Men helt klart snyggast är ju lärarrummet. Alltså....vad mer än LILA behöver jag säga? Det är helt otroligt snyggt! Just där jag står och tar själva fotot kommer det stå ett stort matbord som just nu är på renovering. Ska bli hur spännande som helst att se hur det ser ut när det blir klart.

 

 

Det här är elevernas cafeteria. Den har blivit döpt till Frithiofs frestelse, det måste vara det svåraste att säga och få det att låta bra.

 

 

Här är ett foto taget ner i cafeterian från andra våningen. Snyggt att det är öppet. Jag gillar den gröna färgen.

Visst ser det trevligt ut? :) Idag började jag att packa upp mina grejer vid min nya arbetsplats. Tyvärr så fanns det inte mycket ork kvar i mig, men en kartong blev tom iaf. Sedan vet jag inte riktigt hur jag vill ha det. Det är så mycket att tänka på när det är nytt. Jag vill ju ha det perfekt från början liksom. Arbetsrummet blir nog jättebra tror jag. Det blir delvis nya arbetslag inför hösten, så det blir lite nytt folk och lite gammalt folk. Det gick snabbt och smidigt att komma överens hur vi skulle sitta och det bara rullade på liksom. Så skönt! Jag kommer sakna folket i mitt gamla arbetsrum, vi har ju haft det otroligt trevligt. Jag tog med mig snusk-plingarn iaf, den behövs nog bäst i mitt a-lagsrum.....tror jag :)

 

Igår hade jag en helt tokig dag på jobbet. En sådan där dag när man blir helt fundersam på vad det är som händer i sin omgivning. Tanken på hur två personer kan uppfatta samma händelse på så helt olika sätt är skrämmande! Det kändes tungt och jag ville egnetligen bara gå därifrån, men hur lätt är det då? Var helt matt när jag kom hem iaf.

 

Nu är det dax att sova och hämta krafter för en ny dag på Cirkus Maximus. Förhoppningsvis kan vi då packa alla kemikalier och få dem körda och sedan uppackade på rätt ställe. Toppen toppen! Lika skönt att få det gjort liksom.

 

Dagens plus: Jag kan inte sluta titta

Dagens minus: Skoskav

Dagens fundering: Sanning eller lögn eller bådeoch?

Skolavslutning

Jaha...då har det gått ännu ett läsår. Tiden rinner iväg. De sista veckorna har varit lite stressiga, men jag hann ju med allt....

Denna vecka har jag umgåtts jättemycket med min klass. För varje dag som går så inser jag vilken härlig klass jag har, och de kommer bara bli bättre. :)

I tisdags var det fotboll mot Höglunda. Detta år sken inte solen så min näsa klarade sig finfint. :)

I onsdags var det Cabaret. WOW! Varje år blir jag helt mållös. Eleverna är så otroligt duktiga. Pricksäkra som tusan i sina sketcher. Helt sjukt duktiga att både sjunga och spela. När allt var klart och hela ensembeln bara stod där och sjöng att det snart var avslutning.....så kände jag att tårarna var nära. Ännu ett gäng underbara nior som försvinner....

I torsdags var vi och tittade på den snart färdigrenoverade Tegnérskolan. Det ska bli spännande att flytta in nu. Jag tog en massa foton oxå, de är kvar i kameran.......de kommer snart.....ska bara.... :) Allt verkar falla på plats. Mitt arbetslag har fått ett rum, vi har bestämt platser och alla vara överens om hur vi ska sitta, jag har fått ett till kemikalieskåp till kemisalen, så nu får väl allting plats. Eller kanske inte.... det är nog 40 flyttkartonger som är packade till kemisalen.... helt galet. Vi får väl se hur det blir när det blir klart :)

På torsdagen var det även dax för niorna att ha sin avslutning. Jag hade ju lektioner när de var i kyrkan så jag kunde inte vara med. Men jag har sett foton från deras dag och de ser glada ut.(Har tjuvat bilderna.... :) )

I fredags var det då dax för sjuor och åttor att ha avslutning. Promenix till By Kyrka i nya skor är en dålig idé. Jag vet det. Jag har gjort det förut. Men i år kändes det helt okej innan vi gick.... Halvvägs TILL kyrkan kände jag att det inte alls var okej... På väg från kyrkan ville jag helst ta av mig skorna och gå barfota, men det var ju så många söndertrmapade slemmiga sniglor och snäckor på vägen att jag inte kunde. Av två onda ting får man välja det minst onda. Så nu har jag tre tår med stora köttiga sår. Jag har plåstrat om dem så gott det går. skavsårsplåster i all ära, men den där reklamen som säger att man bara kan ta på sig skorna direkt efter är bara lögn. JÄTTELÖGN! Jag kan knappt gå i mina sneakers utan att det gör ont. Det är väl inte hela världen iofs, om man bortser från att jag ska på bröllop nästa lördag. Vad ska jag då ha på fötterna? Kanske kan man måla skor med någon schysst kroppsfärg.... jag får återkomma i ärendet.... På något vis måste ju mina fötter vara felskapta, jag får ju skoskav av allt.... Till hösten ska vi ju ha tofflor/inneskor på skolan, hittade en kul seriestripp om det....

 

Men det är säkert inte okej.....

 

Att släppa sjuorna på sommarlov känns inte så hemskt, de kommer ju tillbaka. Jag och Björn fick jättefina presenter av klassen. Ost, kex, vin och choklad. Vad mer behöver man? Hoppas nu alla får ett bra sommarlov (mest hoppas jag på att jag får det... ;) )

 

När vi kom hem till Karlstad bestämde jag mig för att unna mig något finfint i någon av pysselaffärerna i stan. Tänkte slappna av med lite scrap. Båda affärerna var dock stängda. Snopet! Nåja, det blev ju billigast så.

 

Idag har varit en seg dag. Vaknade sent, kom igång sent med allting. Tårna blev väldigt köttiga och äckliga efter en dusch....det rann ur såren. Umgicks med Diana på msn och försökte röja och fixa här hemma. Efter att ha suttit i torsdags och gjort en massa kort till kollegor så är det väldigt mycket pyssel framdraget överallt. Det ska bli storstädning snart, men det är så mycket annat som är roligare än att städa....

 

Imorgon är en annan dag....DÅ ska jag göra allt det där jag inte gjorde idag!

 

Dagens plus: Sovmorgon

Dagens minus: Köttiga sår på tossingarna

Dagens fundering: Varför är alla skavsårsplåster utformade för att sitta på hälarna?

 

 

Boktips #29 - Bree Tanners andra liv

Bree Tanners andra liv - Stephenie MeyerHar man läst Twilight-böckerna så är det ju lika bra att läsa denna bok. Den handlar om Bree som är en av de nyfödda vampyrerna som skapas för att döda Bella. Man fick ju läsa om Bree i Ljudet av ditt hjärta men där var hon bara en bifigur, nu får man läsa hennes historia. Man fick läsa om förberedelserna in för kampen med Cullens, man fick läsa om kampen och man fick slutet i en ny version. Det stämmer ju så klart överens med hur det var i Ljudet av ditt hjärta, men här var det ju ur en annan synvinkel. Det var roligt att få läsa en bok fullt ut ur vampyrernas ögon.

Jag gillar idéen om att läsa om samma händelse fast på olika sätt. Att här få se Edward och Bella som okända är ju roligt bara det. :) Jag gillade boken, men tyvärr (?) så blev det ju fler frågor som jag vill ha besvarade efter detta. Jag vill läsa mer om Riley Park :)

Har du fastnat i Twilight-böckerna så är det bara att köpa denna oxå. Det är en tunn bok, bara 166 sidor. Jag köpte den igår och läste klart den under dagen.

Betyg:

Flyttkartonger i massor

Just nu är det lite annorlunda dagar på mitt jobb. Vi har skickat hem eleverna på hemstudiedagar och vi i personalen är kvar och packar ihop skolan inför flytten. Det finns jäkligt mycket att packa! Jag och U är ansvarig för att få med oss kemisalen. På två dagar har vi nu packat 35 kartonger. Då har vi inte ens börjat på kemikalierna eftersom de ska stå i ventilerade skåp, så de packas och flyttas när vi har fått nycklar till nya skolan. Idag har jag ägnat mig åt att slänga en massa grejer. Det är lagom skojigt att packa kartonger fulla med skräp, bära ner dem för alla trapporna (Herregud...en hiss hade ju underlättat jobbet Big Time), tömma kartongen i bauta-containern och sedan packa en ny släng-låda. Böcker kastade vi ut på skolgårde för att sedan gå ner och plocka upp de som missat contatinern. Det var både enklare och roligare än att bära dem...

Idag tappade jag dock sugen på att packa och slänga och greja. URK! Ska försöka packa ihop min arbetsplats på måndag, imorgon blir det sista plocket i kemisalen då U har kommit tillbaka från en kurs. Det är lättare och roligare att packa om man är två :)

Solen strålar från en klarblå himmel, och man längtar ju mest till sommarlovet, ledighet och rosévin. Men nu är det bara ett par veckor kvar!

Inför nästa läsår är det en massa neddragningar och skit så personalantalet minskas en hel del. Det känns både tråkigt och jobbigt. Tänk så mycket bättre allt skulle funka om de fick vara kvar, det är ju inte som om de skulle bli sysslolösa... Det är tråkigt när pengar styr....

På pysselfronten är det nu lite stiltje, tiden finns inte plus att jag belv lite lätt förbannad över att jag hade södner blocket.... Därför ska jag göra ett nytt försök på blocket imorgon efter jobbet. Det blir nog lite bra terapi att försöka få till det snyggt. Gillar det blågröna papperet jag har köpt, det är jättejättesnyggt. Snart ska ni få se :)

Här är ett grattiskort som jag gjorde till Anna när hon fyllde år. Gjorde bakgrund med hjälp av olika distressdynor, roligt men kladdigt och färg på alla fingrarna. Huvudmotivet är från Stampsmith. Fjärilen är ny för mig och den kommer nog användas en hel del framöver.

Dagens plus: SOLSKEN (och samtal med Maria såklart!!!! :) )
Dagens minus: Jag har ont i nacken och axlar, dels av att bära tungt men oxå av stress :(
Dagens fundering: När ska jag ta tag i fotoframkallningen på allvar???

Boktips #28- Flickan från ovan

Flickan från ovan - Alice Sebold


Jag såg filmen för inte så länge sedan och jag gillade verkligen filmen. Så när jag pratade om filmen med Diana så sa hon att hon hade boken och att jag gärna fick låna den. Så sagt och gjort!

Jag blev helt betagen av boken. Visst filmen låg där och skavde lite i bakhuvudet, men det var mycket som inte var likt mellan filmen och boken. Ibland till filmens fördel och ibland till bokens.

Det handlar om en tjej, Susie Salmon, som är 14 år när hon blir våldtagen och mördad av en granne. Man får följa henne i himlen och hur hon följer livet på jorden. Hon ser hur hennes familj går igenom sorgearbetet efter hennes död, vad hennes mördare pysslar med och hur polisen jobbar med fallet.

Det är ju i grund och botten en hemsk historia, men boken känns inte på något sätt dyster. Det var ett tilltalande språk i boken och jag är riktigt sugen på att läsa fler böcker av samma författare.

Betyg:
RSS 2.0