Sportlov

Vips är det torsdag på sportlovet, vart tog tiden vägen? Men jag har hunnit göra en hel del av de grejer jag skulle göra på lovet, men några finns fortfarande kvar på listan. Rätta inlämningsarbeten står fortfarande kvar på listan, lockar mig inte alls...inte ens lite. Men, det kanske kan bli mitt fredagsnöje...

Jag har varit väldigt kreativ på lovet, har både scrappat och gjort kort. Tyvärr kan jag inte visa upp allting här....



Men jag har gjort en LO om en resa med Ami. Vi var iväg med jobbet på Skolforum hösten 2007 och det var väl då som jag och Ami lärde känna varandra på riktigt. Fotot i sig är väl inte det bästa tänkbara, men jag tycker de tär ett bra foto för det fångar hur roligt vi hade den kvällen. Valde att skrappa den i lila, är ju så glad att jag kan hitta snygga lila papper :)

Idag har jag varit hemma hos just Ami och fikat. Härligt att träffas igen, det var på tok för längesedan. Så jag fick leka med turtles, kolla TV-spel och sådär med Emil oxå. Tror att han gillade det lika mycket som jag :)

Jag håller på att lära mig olika paketinslagningar oxå. Tänk vad mycket roligt man kan göra. Här kommer ett litet smakprov

Vilken tur att så många fyller år snart, för då får jag ju nytta av mina kunskaper :)

Nu för tiden är Fritz en lycklig kastrat. I måndags lämnade jag in honom hos veterinären coh på eftermiddagen hämtade jag honom och då var han kastrerad och chipmärkt. Han var förvånansvärt pigg och det var ju roligt. De andra katterna jag har haft har varit betydligt slöare efter hemkomsten, så det känns bra. Har inte bestämt mig om Fritz ska vara innekatt eller utekatt. Men det är så mycket jag ska fundera på. I fredags blev jag tillfrågad om jag möjligen kanske vill ha en annan lägehet. Det kanske jag möjligen vill.... Men inget är klart eller sådär ännu, det är inte ens säkert ännu, jag har bara blivit tillfrågad och det är ett par saker som ska klaffa först. Kanske är det dags att lämna Lamberget nu......

Jag blev ju utmanad av Marianne att visa ett foto..... Reglerna var enkla

1. Leta fram bild 6 i mapp 6
2. Lägga ut den på bloggen
3. Utmana några andra bloggare att göra likadant.

Det blev ett kort på lille Sixten, när han var ute för första gången.....

Nu utmanar jag ALLA andra att göra samma sak, och lämna en kommentar här så kommer jag och kikar :) (Vet att många har gjort den här utmaningen redan.....)

Dagens plus: Fika med Ami
Dagens minus: En konstig saknad som borde vara totalt förbjuden
Dagens fundering: Varför får man så lite i lön när man får så mycket i räkningar?

Fritz



Katten som är lite mystisk... :) Här har han krupit ihop i vasken och är med när det lagas mat. Vilken annan katt skulle gilla något dylikt?

Dagens plus: Alla söta pojkar M, T, R och sådär ni vet :)
Dagens minus: Knasiga saker med kollegor (flåt)
Dagens fundering: Måste det verkligen snöa HELA dagen??

Scrappeli-scrap

Jag har kommit igång med mitt pyssel igen och det känns underbart skönt. Jag känner i hela kroppen att jag är på väg tillbaka, vad som mer är på väg tillbaka är en förkylning. Vaknar på morgonen och rosslar som en storrökare, men sedan försvinner allt under dagen för att smyga tillbaka på kvällen. Vi får väl se vad det blir av det. Vill inte vara sjuk!

Jag har scrappat en LO om mig och Jessica.


Provade på att göra en annan variant av dold journaling, så man kan alltså fälla upp fotot, och då blir det såhär


Så har jag gjort ett kort ill KiF oxå

temat var FROST, jag kände direkt att blått och silver var själva grejen, men jag är ändå trött på snöflingor och sådant så jag tog en fotostämpel i riktigt klarblått. Har visst fastnat för fotostämplar, ska försöka göra något annat oxå :)

Sitter just nu och lyssnar på Morrisey. Härligt! Får mig att tänka på någon jag inte tänkt på på hundra år ungefär....Kanske lika bra det.

Dagens plus: Sms från R
Dagens minus: Ett brorsbarn med MOSAD mjälte
Dagens fundering: Varför finns det så många gnällrövar?

Det är kul med smycken oxå!

I lördags var jag på inspiratörsträff på Mazzarin. Det är härligt att pyssla tillsammans. Som jag skrev i inlägget nedan så lärde Johanna mig att använda stora pärlor och smyckestråd. Igår satt jag hemma och pysslade ihop ett armband och ett halsband.

(Fotade det ikväll, men det blev inte så bra med blixt, men inte bra utan heller....)


Man liksom virar tråd runt pärlorna och böjer till öglor och kopplar ihop allting till ett armband. När jag var klar så hade jag en pärla för mycket, så det fick bli ett halsband.


Idag hade jag röd tröja på mig så det fick bli en röd pärla som hänger där i öglan.

Fick mycket beröm för mina smycken iaf. Men jag hade helrle gjort dem med riktigt färgglada pärlor, men eftersom jag ville ha stora pärlor så fanns de tinget annat att välja på. Jag är iaf nöjd med det.

Dagens plus: Jag stressar mindre på jobbet nu
Dagens minus: Jag funderar för mycket (på helknasiga saker)
Dagens fundering: Hur tänker folk egentligen???

Mycket gott på en gång

Vilken härlig helg det har varit. Eller kanske jag ska dra till med att säga hela veckan :) Även om det har varit en mycket konstig vecka. På jobbet har elever strulat till det, på vis jag aldrig varit med om. Som vanligt blir jag ju indragen i smeten :) Hur bär man sig åt att gå genom livet utan att det händer saker och ting som man inte kan styra över. Jag förstår inte varför allt händer runt mig just nu. Men hur kul vore livet om man förstod allting? :)

I fredags var det alltså fredag den trettonde. Någon som märkte av det? Någon mer än jag alltså? Det började redan när jag skulle skriva ut åttornas prov som började 8.00. Jag hade ju glömt maila det till mig själv. Det fanns alltså bara på min dator hemma. ARGH! Fick stressa ihop ett prov, det blev sådär bra.

Sedan skulle jag konstruera prov till niorna, det gick så bra så bra, tills word hängde sig. Jag sa fula ord, i massor. Startade om word och hoppades på att få upp valet om att återskapa dokument, det fick jag inte :( Bara att börja om från början, ännu ett prov som inte blev så värst bra.

Ägnade eftermiddagen åt att rätta proven, som tur var så räckte syselsättningen in på kvällen. :s Men det är skönt att det är gjort. Har elever som förvånar mig massor, åt båda hållen tyvärr. Någon jag var rätt säker på att jag skulle få höja upp till MVG presterade G på det skriftliga. Märkligt. Undrar vad som hände. Får prata med honom imorgon....

Nåja, det kändes bra att lägga sig och läsa på kvällen och låta dagen ta slut.

På Lördagen så åkte jag till Kristinehamn för Inspiratörsträff på Mazzarin. Det var jäteroligt och trevligt. Det är skojiga tjejer som jag jobbar ihop med och det är kul att kunna träffas och pyssla tillsammans. Johanna lärde mig att göra finfina armband, så det blev ett sådant för min del. Jag gjorde även ett par kort, men de kommer upp i Mazzarins blogg före de kommer upp i min. Så vänta ett tag till :)

Idag har jag städat i mitt pysselrum, varit ute i solen och promenerat, gjort lite DT-kort och har nu börjat scrappa, men det får ligga till sig till imorgon.

Jag har fått en award oxå. Från Elwa. Tack så jättemycket vännen! Det värmer verkligen att  du kikar in i min blogg och tycker om det du ser!


Reglerna är följande:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera 8 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Nu ska då jag nominera andra, det är lättare sagt än gjort. Många har fått den och många vill inte ha den, men jag gör ett försök

Diana - Inspiratörskollega som gör urtjusiga kort. Önskar jag oxå kunde få till det så bra.

Annelie - Här finns det massor med fina kort att njuta av.

Hannes - Inte för att det är han som skriver, men jag följer hans framsteg varje dag. Nära, men ändå så långt borta.

Leif - Jag gillar inte hundar, men jag gillar Leif!

Marianne - Alltid glad och tervlig och en hejare på att visa härliga grejer i bloggen.

Marja - Hittar underbara saker varje gång jag kikar in

Diane - En underbar kreatös och en underbar människa som jag är glad att få kalla min vän.

Till alla er andra som bloggar!

Så är jag med i en TÄVLING HOS KARIN. Egentligen vill jag ju inte sprida den, för jag vill ju helst vinna själv, men det är ju ett krav för att få vara med i lottningen av ett alfabet till revolution :)

Dagens plus: Den underbara solen
Dagens minus: För kallt för att tvätta bilen
Dagens fundering: Är 'Kastrerings-kalas' ett positivt eller negativt ord?










En underbar helg är slut

Det här har varit en härligt helg på alla sätt och vis.

I fredags kom Mattias, Anna och Hannes och hämtade mig för en tripp till Skoghall för att hälsa på hos Peter. Vi käkade och kollade på film. Om jag bara kunde så skulle jag sno med mig Peters soffa hem till mig. Ruskigt skön att sitta i. Tyvärr är den så stor att det blir svårt att få ner den tre trappor och sedan frakta hit den utan att han skulle märka något. Jag anar att han inte skulle gilla mitt tilltag.

Lite skojigt att Peter har en vattenpipa, vilken vi inte provade. På jobbet pratade jag just om vattenpipa med några elever på fredagen och berättade då att jag skulle vilja prova trots att det är äckligt att röka. Men någon gång ska det bli av, men tillfällena verkar rinna mig ur händerna.

Lördagen började jag med att läsa bok. Härligt med en sådan bok som man bara inte vill släppa ifrån sig. Den bara ligger där och väntar på att bli mer läst.... Skönt att veta att det finns två böcker till i serien!

Sedan åkte jag till Helene i Kristinehamn fö att pyssla. En gång i tiden var vi fyra som träffades men nu passar det aldrig. Jag orkar inte i veckorna då jag alltid har fullt upp känns det som, en av oss kan aldrig på helgerna....ja.....hur löser man det då? Nåja. Jag och Helene hade det trevligt, och jag scrappade lite. Jag skulle ju scrappa min tänkte LO om 'El Hatto' men så långt kom jag inte...... Det blev en LO om Kojan som finns i mina föräldrars sommarstuga.


Jag har använt mig av grönmönstrade papper från BG, grön cardstock, svart cardstock, chipboard-swirl från Panduro som jag målat med guld-akryl och sedan crackle-lack. Blommor från Prima, och blingstenar. Stämpeln är från Forma Hantverk. Texten är Hippychick till Cuttlebug. Den följer en skiss som jag trodde jag kunde tävla med, upptäckte dock att temat för tävlingen var KÄRLEK....Kojan passar nog inte till det.....

Jag gjorde ett kort oxå

Stämpel från Stampsmith åp glossigt papper med turkos dyna. Texten är qk Studio. Ett väldigt enkelt kort....

Jag har även gjort ett par grattis-kort till kollegor på jobbet.

Ett kort till en fågelskådare. Stämplarna är från Hero Arts och är målade med glaze-pennor.


Lite stjärnor tack vare punchinella och sedan chipboard med akryl och glitterlim på, en stämpel från kortstugan och en blingsten.

Sedan drog jag till med att göra ett bokmärke oxå. Har fått låna en bok av en tjej i min klass och ville tacka henne.

Det blev faktiskt några rosa minipärlor på hennes namn och lite 3d-lack oxå. Det blev fint och hon blev jätteglad. Tack vare detta fick jag ju låna bok nummer 2 oxå :)

Nu är det dax att sova. Ska bara läsa lite först. Drömma om söta grannar, snälla elever, glada kollegor, mer sol, underbara vänner, påhittighet och allt annat som gör livet värt att leva. :)

Dagens plus: Kreativiteten
Dagens minus: Att jag inte hann med allt jag trodde
Dagens fundering: Varför finns det så många stollar?

En välbehövligt lugn helg

Ja, den här helgen kan jag nog inte säga att jag har gjort något alls. Det är ungefär vad jag har klarat av.... Veckan har varit det konstigaste jag har varit med om tror jag. Kaos och känslor. Det har liksom bara flugit omkring i mitt huvud och i min kropp och jag har inte förstått och jag har inte fattat..... Men nu förstår jag, jag har jobbat för mycket, jag har försökt rädda saker på jobbet som inte har varit min sak att rädda. Att få punka på bilen var droppen liksom. Att gråta okontrollerat kändes oxå bra, efteråt iaf. Kändes skönt att ha min Vapendragare där då, även om jag kände mig lite....hmmm.....obekväm.

Efter allt så har ju de som är mina vänner ställt upp för mig. Det känns skönt att inte vara ensam :) Man ser oxå vilka som inte är ens vänner oxå :S

Att gå till jobbet på fredagen kändes först monsturöst jobbigt. Väl där rullade det på, och mina elever är underbara. Så många snälla ord jag fick höra. Hur ska jag inte kunna gråta på skolavslutningen till sommaren? Jag kommer sakna niorna massor. Speciellt min egen nia, skolans bästa klass (vad annars??)

Jag har tillbringat helgen med att sova, städa och tvätta. Trodde jag skulle pyssla lite oxå, har verkligen velat det, men det går inte.....det bara är helt blankt i huvudet när jag sätter mig vid pysselbordet. Bläddrar i tidningar och känner mig inspirerad, men det kommer inte ut något. Så jag låter det vara, det kommer när det kommer. Lägger alla "måsten" på hyllan, jag skiter i det. Jag måste inget som kostar mer än det smakar.

Har dock ett kort att visa upp som jag har gjort för ett tag sedan


Fotostämplar är ju underbart!!!! Mazzarin har fått in fler nu, och ingen är gladare än jag. Jag leker vidare! Idéerna finns i huvudet.....ska bara ;)

Dagens plus: Axlarna gör mindre ont av all stress nu. Jag lär mig, sakta men säkert.
Dagens minus: Jag är för rastlös för att titta på filmen.
Dagens fundering: Lilla Blå var rolig på TV, i verkligheten inte ett dugg skojig. Varför har det tagit mig så lång tid att förstå det?
RSS 2.0