Min lärarkalender

I år är året! Nu ska jag börja! Jag ska börja med att använda kalender ordentligt på jobbet. Jag har i många år använt ett annat system, och det funkar bra för mina lektioner, men mycket annat skrivs på lappar som hamnar på mitt skrivbord och det har en tendens att bli lite rörigt där.... Så förra läsåret försökte jag mig på kalender och lektionssystemet. Det höll i typ tre veckor, sedan glömdes kalendern bort. Sedan köpte jag mig en jättesnygg kalender från personligalmanacka.se för tänkte att det kanske var det som var problemet, att jag behövde skräddarsy en egen snygg.....men näe..... Det hjälpte inte, ett par veckor och sedan var kalendern glömd.
 
Några av er tänker att jag skulle kunna använda min telefon för allt jag behöver komma ihåg, men då missat jag mitt lektionssystem.
 
Nu har jag kommit på en idé, något omständlig kanske, men jag tänker ändå prova den! Ska försöka att föra in lektionerna i kalendern på ett bra sätt. Jag är nu villig att prova allt. Jag vill få lite bättre ordning. Vi får väl se hur det går.....detta året.....
 
Men jag har i alla fall försökt göra min kalender till något fint!
 
Detta var vad jag hade att börja med....
 
Såhär blev den när den blev klar. Jag är otroligt nöjd med den. Ett steg i rätt riktning!
 
Dagens plus: Träffa Diana.
Dagens minus: Själviska människor.
Dagens fundering: Städa lite, fixa lite och sedan är det väl dax att fika lite?
 

Vecka 34 - siffror

Denna vecka var det alltså siffror av olika de slag som skulle fotas.
 
I mitt jobb är det ju väldans många siffror som snurrar runt. Mer för eleverna än för mig.... Nu kör vi nya tag med ny bok och allt. Tror det kommer bli jättebra.
 
Ibland känns det lite stenålders att boka tvättstuga på detta viset.
 
De flesta har väl en siffra som betyder lite mer än de andra siffrorna, för mig är det 8.
 
 

Vecka 33 - Fult

 
Veckans tema var Fult. Man ser rätt mycket som är fult, men som ändå är helt olämpligt att fota. Men här kommer mina foton.
 
Foppatofflor. Jag bryr mig inte om att de är praktiska. Jag bryr mig inte om att de är sköna. Jag bryr mig inte om att man kan få tag på billiga. Jag bryr mig inte om att de kan pyntas med pins. Jag bryr mig inte om att de är bra för ryggen. De är fula, skitfula. Men okej, jag kan väl tåla dessa, men jag har även sett reklam för vinterfodrade foppatofflor.... hualigen!
 
Flagnat nagellack. Visst, det blir ju så ibland men det är ändå fult. Men nu har jag ju upptäckt Essie så nu håller sig naglarna betydligt bättre. :)
 
Svampmålat. Det här fenomenet trodde jag inte gjordes längre. Men när mitt trapphus målades om för ett par år sedan så drog de till med att svampmåla lite på halva väggen. Inte nog med det. Det är rött i A-uppgången och det är grönt B-uppgången. Varför???
 

Vecka 32 - Så ser det ut där jag är idag

 
Temat för sista semesterveckan var väl passande. Där kunde man ju ha tagit ett foto om dagen, men det blev så klart tre stycken som vanligt.
 
På onsdagen var jag i Säffle. Det var vinkväll på Maris soliga balkong. Regnet vräkte ner när jag åkte från Karlstad men ju närmre Säffle jag kom desto bättre blev vädret. Så jag, Mari och Eva njöt av rosévin i solen. Vi hade ju bestämt att träffas under lovet och det gjorde vi ju....precis... :)
 
På torsdagen var jag en sväng på jobbet för att hänga upp de rena kemirockarna och hämta hem lite böcker. Det är så konstigt att vara på skolan och den är helt tom. Man är ju van vid att det alltid är massor med elever i korridorerna, men denna dag var det helt tomt och tyst.
 
 
På fredagen blev jag hembjuden på lunch hos Stefan. Smaskigt värre. Vi avslutade med blåbärspaj. Vi hade massor att prata om och timmarna passerade fort.
 
 
 

Vecka 31 - Fönster

Veckans tema har varit fönster. (Något som jag var inne på att ha Dagens Fönster som fotoutmaning under 2012....)
 
Här kommer mina foton.
 
Under veckan var jag, Anna-Karin, Andrea och Joakim och kikade runt på Alsters Herrgård. En trevlig upplevelse som jag ska skriva mer om....jag ska bara.... Det här fotot är från en av flyglarna. Jag gillar det faluröda och sedan vita fönster. Sedan är ju det halvmåneformade fönstret vackert i sig.
 
Var hemma hos Maria och hade myskväll i fredags. En vacker utsikt över Kristinehamn.
 
En fasad med ett något märkligt format fönster.... För många år sedan påtalade en god vän att fönstret var något annorlunda och jag kan inte tänka på annat vareviga gång jag åker förbi det. :)
 
 
RSS 2.0