Vänskap

Det där med vänskap är inte så enkelt som man kan tro, eller ibland är det faktiskt det. Det är allt lite mystiskt det där... Vad är det som gör att någon blir ens vän? Likheter? Olikheter? Bådeoch?
 
Jag önskar att jag förstod hur allting hänger ihop. Man skulle ju kunna tro att man fattar sådant när min blir vuxen eller åtminstone äldre, men än så länge har det inte inträffat för mig. Kanske är inte det konstigaste vem man är vän med, ibland är det konstigare att de man en gång kallade vän inte längre är det. Jag har de allra bästaste vänner man kan tänka sig ha, en del bor nära en del bor långt borta, en del är gamla vänner en del är nyfunna. Alla av dem får mig att må bra och jag behöver dem, man borde väl säga det till dem lite oftare.
 
Ibland försvinner vänner ur livet, på gott och ont, ibland på mitt eget initiativ ibland på någon annans initiativ. Oftast blir jag ledsen över det, även de gånger det är jag som tar ett par steg tillbaka. Vänner är något viktigt och man ska vara rädd om dem, men ibland funkar det bara inte. Men man ska fokusera på de som är kvar, de som man kan skratta med, gråta med eller bara hänga med. De andra kanske inte behövs?
 
Idag har jag varit på universitet och hållt i en kort föreläsning om temadagen "Brott och Straff" som vi genomförde på jobbet förra året. Föreläsningen gick bra, trots allt pirr i magen. Eller var det just pirret som gjorde att det blev bra?
Hade två kassar packade med material med mig.
 
Så hade jag tre workshops där jag visade laborationer och upplägg för dagen som jag, Annelie, Caroline, Eva och Sofia jobbade fram förra året. Då jobbade vi en positiv spiral och nu när jag har jobbat med det här och tagit fram info till den här dagen så kände jag det positiva komma tillbaka igen. Under dagen idag så fick jag mycket beröm för vårt jobb och fick höra att vi inspirerade andra. Vilken komplimang! Själv blev jag inspirerad av robotbyggande.
Vem vill inte ha en liten robotkanin? :)
 
Det vore kul att jobba med det på skolan på något vis. Det är så skönt när dagen flyter på det blir som en stor positiv snöboll som rullar bakom en och vips blir man golvad av den och så rullar man in i den stora bollen och allt man ser är liksom något positivt. Skönt att snöbollen inte kommer att smälta på ett tag! :)
 
Dagens plus: Kommentaren "Du har gjort mig lycklig idag" efter föreläsning och workshop.
Dagens minus: Jag kommer inte på något.
Dagens fundering: Födelsedagskalas. Inte födelsedagskalas. Födelsedagskalas. Inte födelsedagskalas.

Bästa tiden är nu!

Det är faktiskt bästa tiden på året nu. När sommaren blir höst. Mörker men underbart soligt väder, härliga färger och härlig luft. Nu är hösten på gång och det känns helt okej. Jag är nöjd med livet, allt rullar på och det känns som om jag har lärt mig att väja för de där tuvorna som stjälper lasset.
 
...och blomman luktar choklad.
 
Vackra Lamberget
 
Mitt jobb är ju något jag verkligen trivs med, känns som om den här terminen har startat riktigt bra. Nya kollegor och nya elever och som alltid, nystart i mitt ordningsamma liv. "Alla papper ska in i pärmar på en gång, jag ska hålla min arbetsplats städad". Mycket nytt, men samtidigt är allt som vanligt.
.
Det är de otippade lapparna som piggar upp!
 
I somras var jag en dag hos Helene B och pysslade hela dagen. Åh vad trevigt det var! Det var längesedan sist, men det får vi minsann göra om. Det är ju roligare att göra det tillsammans. Kan ju vara något att ladda hösten med!
 
Manlig pedikyr
 
De här papperena återkommer jag gärna till, jag gillar dem massor. Men tror inte jag har så många kvar, men det är ju som det är. Det där med att behöva pedikyr verkar ju ligga i familjen, här är det min bror som täljer (?) lite i hälen med en riktig kniv. Helt galet enligt mig, men vad vet jag som kämpar på med pimpsten och fotcreme?
 
Styrketräning
 
Här är det papper som var med i ett kit som jag fick på Orustscrappen 2014. Passade finfint att stansa lite blommor i. Jag gillar ju det där med blommor, men trots det så känns det som om jag inte riktigt får till det. Men skam den som ger sig. Frankie-alfabetet använder jag inte så ofta, men jag tycker ju otroligt mycket om det.
 
ATC-tema;  1.Jag  2.Sommar  3.Valfritt
 
Helene B utmanade mig med att byta ATC. Det är ju väldans trevligt att göra ATC. Så nu har jag helt plötsligt, eller kanske inte helt plötsligt, hoppat på en swap på Stämpelsnack. Det ska bli kul att göra dem, har planerat in att göra det i helgen. Ska även göra ett kort att skicka till en släkting. Det är ju trevligt att sitta vid pysselbordet, men jag gör det lite sällan..... Det är så mycket som jag ska ha tid med nu när jag har börjat jobba, allt går i lite annan takt än när det var semester.
 
Dagens plus: Höjde cykelsadeln och det gör inte ont i knäna när jag cyklar.
Dagens minus: Allt mystiskt som hänt med schemat...
Dagens fundering: Ska jag hålla 20:e platsen i Turf som var månadens mål.
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0