Ommålat klassrum

Vad ska man hitta på en dag när det är riktigt varmt? Tja, varför inte åka till Säffle och måla om ett klassrum? Sagt och gjort! Hade bestämt med fyra tjejer i min klass som jag nu släppte som skulle hjälpa mig. Det kom tre stycken och det räckte ju gott och väl. Varmt, varmt, varmt och varmt. Men vad gör det när vi hade roligt?

Vi började med att köpa färg, den jag hade planerat att använda räckte ju inte. :( Vi försökte enas så gott det gick.....det blev en brunbeige och sedan en rosa-lila att piffa lite med. Det blev jättebra.


Här är tjejerna i full gång med målandet. (Jodå, jag målade oxå....men inte så mycket :) )


Vi skrev så klart 7A på väggen, för den komande klassen ska känna sig välkommen. Det slog mig oxå att det var den första A-klassen jag ska ha. Har hunnit med F, G, H, E så nu är det nya bokstäver... Värdelöst vetande, men ändå :)


Färgen räckte även till att måla om anslagstavlan, det blev jättefint. Det ser lite flammigt ut på fotot, men det är för att det inte hunnit torka riktigt ännu. Det blir superfint när det blir klart! Helt otroligt att tjejerna ställde upp på sitt sommarlov att hjälpa mig att måla, men jag är otroligt tacksam för det. Det var väldigt kul att träffa dem iaf. Saknar dem....

Inte nog med att jag fick träffa dem, Magnus och Christine gjorde sig en sväng förbi och beundrade konstverket. Vi pratade så klart om vin kväll...jag tänker rosé...... härligt. Snart va? Jag träffade även Jonas, som vanligt trevligt. vi bestämde att vi ska försöka hitta på något med Steffi de närmaste dagarna. Innan jag (antagligen) åker till Stockholm, och han åker till Stockholm och jag kommer tillbaka och han kommer tillbaka och hur det nu var.

Stockholm ja. Ja, det vore skojigt, ska bara kolla med tider, med Anna och Mattias, med kattvakt och sådär. Men det vore kul, om det bara inte är så himla varmt. Den här värmen är inte ens skojig längre..... jag smälter bort. Fritz liger mest platt pannkaka och flämtar....stackars krake!

Jag har även hunnit vara hemma i stugan och fira midsommar med familjen. Lugnt och skönt och väldigt trevligt. Det var precis vad jag behövde. Kändes som om jag hittade lite av mig själv därhemma....jag har varit borttappad så länge nu att jag inte trodde jag skulle hitta...

I lördags var jag på scrapträff på Orust. Det kändes helt okej att sitta inne en hel dag trots solen, det var så otroligt skojigt att få scrappa. Jag hann en LO och tre kort på hela dagen. Skrämmande lite. Visar upp allt imorgon eller så, nu orkar jag inte med värmen längre.... pust....

Dagens plus: Att få träffa alla jag har träffat
Dagens minus: Att jag inte orkar städa
Dagens fundering: Är det verkligen coolt att åka omkring och 'ragga' i en mopedbil?Skolavslutning

Jaha, sådärja.....då var det över! Nu är det snart sommarlov även för mig. Det ska bli skönt. I torsdags och fredags var det skolavslutning i Säffle.

Att sluta åk9 i Säffle är som att jämföra med studenten i andra städer. Det är samma grej på något sätt, traditionsenligt säger den inbitne säfflebon :) Niorna har inga lektioner på torsdagen, då är det bara avslutning. Man träffas alla nior samt klassföreståndare och rektor och lite övrig personal för en lunch. Denna gång var vi på Hotellet i Säffle och det var hur tervligt som helst. Maten var smaskig och sällskapet helt underbart så klart. Alla var så himla fina. Jag har massor av foton men kan inte lägga ut alla eftersom jag inte har frågat alla om lov....Detta är Måns och jag. Han som skjutsade runt mig i sin a-traktor för ett tag sedan. Han var en sådan som man bara kunde titta på och båda två visste att man tänkte samma sak liksom. :) Ja ja, jag får snart en ny klass och det kommer nya härliga elever.Det här är Moa i min klass. Som jag komemr bli granne med snart eftersom hon ska flytta hemifrån och hamnar då på Lamberget i Karlstad.

Sedan har jag inte mer att visa tyvärr, men det är kul att ha alla dessa foton att titta på nu och då.

Efter lunchen gick vi så till kyrkan för fotografering. Alla niorna på ett enda foton, jag har många foton från den uppställningen så det kan hjälpa minnet. Efter det in i kyrkan för avslutningen. Det funkar ju som vilken avslutning som helst. Jag hade elever i min klass som sjöng, som fick stipendier och alla av dem gör mig så stolt.

Efter avslutnignen släpps de ut från kyrkan och där väntar släkt och vänner och de får blommor påhängda, leksaker och gud vet vad, sedan åker alla niorna traktorflak genom Säffle. Helt galet för mig som inte är van vid ett sådant ståhej för att sluta nian. Att se sin klass där på flaket var kul.

Fredagmorgon klockan 08.00 träffades vi i klassrummet för betygsutdelning. Lukten av bakfylla i klassrummet var påtaglig efter ett tag. Alla elever var nog inte helt nyktra heller iofs.... Herregud, de är ju bara 16 år. Även om de tror att de är vuxna så vet ju jag att de inte är det. Lite skrämmande på något sätt. De fick diplom som jag och Björn hade gjort till dem, med en textrad om något som vi alltid kommer komma ihåg med just den personen. vi käkade lite frukost ihop och de fick till sist sina betyg. Jag och Björn pratade med klassen och berättade så klart hur mycket de betytt för oss och att vi kommer sakna dem. Jag har ju haft dem i 3 år, Björn 'bara' i 1år. Jag fäster mig så vid mina elever. Självklart började jag gråta... Men det är väl bra att visa sina känslor? Så det blev många kramar och många snälla ord, vilken underbar klass!

Inser att jag inte kommer träffa alla elever som jag vill träffa innan de försvinner från skolan. Det känns märkligt att inte få ett avslut med alla. När jag släppt min klass och jag går till cafeterian sitter där två gäng som jag verkligen ville säga hejdå till. Att få krama om dem och bara få skratta ihop med dem en sista gång kändes bra.

Sedan blev det dags att tacka av personal i skolan. Återigen är det nedskärningar och återigen får folk sluta. Alla tillsvidare-anställda blir kvar, men vikarier får gå. Det är alltid tungt. Men värst var att Ellinor ska gå i pension. Denna underbara kvinna som hjälpt mig så mycket. Tack vare henne blev examensarbetet gjort. Vi har skrattat ihop, gråtit ihop, skällt på varann och jobbat ihop i alla mina 10 år. Ja, det var ju bara att börja gråta igen....

Nåja, nu är det slut och över. Kommer troligen hålla lite pejl på några av mina elever. Tjejerna i min klass ska nu i sommar hjälpa mig att måla om mitt nya klassrum till min nya klass. Vill ju göra fint till de nya som kommer. Man får alltid jobba för att få en bra klass, de blir inte det av sig själva

På fredagskvällen blev det vin hemma hos Mari. Så skönt! Så gott! Mums! Regnet vräkte ner, men vad gör det, vi skulle ju inte ut på stan.

Igår var det bara slappt och slött. Härligt det med. Idag har det inte varit så mycket action heller. Har varit hemma hos F och fikat, alltid trevligt att träffas. Ska nog sätta mig och scrappa lite nu tror jag. Jag är oerhört sugen.

Dagens plus: Solen
Dagens minus: Att helgen redan är slut
Dagens fundering: Köpa ny bil kanske?Idag var det cabaret!

Idag var det dags att titta på niornas avslutningscabaret. Varje gång jag ser en cabaret blir jag förundrad över hur otroligt duktiga och modiga eleverna är. De bjuder verkligen på sig själva. Idag var det ömsom skratt och ömsom tårar! Tårarna kom när några av mina tjejer tog upp Ellinor på scenen och tackade henne för att hon är en sådan underbar lärare. Efter 35 år ska hon gå i pension. Jag gillar denna kvinna skarpt och jag kommer sakna henne. Hon har hjälpt mig så otroligt mycket genom åren. För att inte tala om hur mycket vi har skrattat tillsammans. Hualigen! Det blir inte lätt att säga hejdå!

Skratten kom bland annat när de gjorde parodi på mig. Hmmm, måla naglar, kasta sudd, prata om Fritz...ja, det är väl sån jag är :) De var grymt bra på att hitta våra egenheter och dra dem till sin spets. Roligt att de drev med sig själva oxå. Ja, det var verkligen en höjdare!

Nu sitter jag här men jag borde skriva skriftlig information, göra avtackningskort, göra mitt halsband till skolavslutningen, skriva ett brev, fortsätta jobba med Top Secret, måla naglarna (oj, där kom det....), planera inför imorgon. Det är så mycket man borde!!!!!

Imorgon ska jag få träffa min nya klass. Det ska bli spännande. Nu kommer det nya små troll att ta hand om och strukturera upp tillvaron för. Ska bli spännande!

Jag har pysslat lite oxå. Inget jag kan visa upp än, det ska hamna i Mazzarin-bloggen först. Men sedan så :) Kan iaf hinta om att jag har jobbat med en del nya grejer (nya för mig iaf...).

Jag fick dock beställning på ett bröllopskort, och det blev såhär.


Näe, nu ska jag sätta mig och göra något av allt det där på listan....urk-skurk!

Dagens plus: Cabareten
Dagens minus: Att jag har för mycket att göra och det är för lite tid
Dagens fundering: Vad är viktigast att göra på listan?

Bara en (eller två) veckor kvar

En vecka med eleverna har vi kvar , sedan är det sommarlov. Skönt! Sorgligt! Underbart! Vemodigt!

Två veckor kvar till semester! UNDERBART!

Dock är veckan som kommer en av de mest stressiga och tyngsta. Jag har sparat så mycket jobb, jag lär mig aldrig.....jag bara tror jag gör det. Men det är mycket roligt jag ska göra oxå, så jag ska inte klaga.

Dagens plus: Jag har röstat
Dagens minus: Förkylning
Dagens fundering: Kommer jag/vi hinna med allting vi ska göra?
RSS 2.0