Vecka 39 - Vatten

Veckans tema har varit Vatten. Ett rätt enkelt tema egentligen, men jag har ju glömt bort att fota så det blev ändå lite stressigt idag. :)
 
Här kommer veckans triss.
 
Det är så underbart att bo i en stad med vatten. I lilla Tranås där jag är uppväxt rinner Svartån genom stan och här i Karlstad finns ju både Klarälven och närheten till Vänern. Jag tycker det är vilsamt, rofyllt men framför allt vackert. Helt otroligt vackert rent av! Det här är ett stenkast (om man kastar riktigt långt...) från där jag bor.
 
Jag blev inspirerad av Gunvor när det gäller detta fotot. Hon hade tagit ett så vackert foto där det speglade sig så fint i vattnet. Här har vi en vattenpöl från senaste regnet, det märks att hösten äntligen är här! Löven faller ner, och färgerna blir annorlunda. Men titta vilka vackra stammar, både i vattenpölen och på riktigt.
 
Varje kväll så gör jag om vatten till te. Jag är helt otroligt nöjd med min kanna som införskaffades på loppis i somras. Perfekt storlek för ett par tre muggar te. Det finns nog inget som jag dricker så mycket av som te. Vatten i all är, det är jättegott.....men inte varmt. Så då blir det te istället.
 
Sådär, veckan är klar och jag tror att jag är redo för nästa vecka. Både fotomässigt men även rent personligt och yrkesmässigt. Jag har massor med tankar på både ena och andra planet, nu ska man bara orka att genomföra dem :)
 
Dagens plus: Vackert väder och fika med vänner.
Dagens minus: Mina nybakta makroner var inte speciellt goda...
Dagens fundering: Hur skulle jag ha förberett mig för morgondagen?
 
 

Vecka 38 - Oväntat

Den här veckan var det Oväntat som var temat. Det var ett riktigt svårt tema. Okej att det händer oväntade saker titt som tätt, men man kan ju inte alltid få fram kameran i tid.... Men här kommer mina tre foton för veckan.
 
Jag lånade ut ett viktigt papper och när jag väl fick tillbaka det så var det sönderklippt. Det kändes helt oväntat. Men även onödigt och irriterande...
 
Helt oväntat hamnade jag på ett te och scones-mys. Reklamen för Gevalia säger ju "När du får oväntat besök", men för mig var det mer "När du oväntat blir besök". Men det var otroligt trevligt och det skrattades och pratades. Scones med grädde och sylt är nog inte helt min grej, det är ju otroligt gott med ost och marmelad på.
 
Oväntade passagerare till bussen. Det var väldans många änder vid busshållplatsen, vet inte riktigt vad de var ute efter. Men en busstur i Karlstad kan kanske vara trevligt :)
 
 

Vecka 37 - Konst, eller konstigt

Det borde vara enkelt, det är så mycket konstigt som händer varje dag. Men man kan inte alltid fota allt man vill... Men här kommer tre konstfoton som även är konstiga....kanske....
 

En av figurerna på Karlstad Skateboard- och BMXhall. Jag tycker den är cool, men lite konstig.
 

Lunch på Vero. I varje fönster fanns en liten liten liten kvinnofigur.... Konstig konst...
 

Det här tycker jag är jättekonstigt. Om man nu har en sprayburk och en tom vägg, varför gör man inte något fint? "på sätet har nån sprayat "zip" tusenfalt, sånt retar skiten ur folk överallt" (Waow Waow - Stefan Sundström). Kanhända är graffiti att sätta sin tag på så många ställen som möjligt, men....näe....jag förstår inte grejen.
 
Dagens plus: Jag har haft en härlig helg!
Dagens minus: Jag kommer inte på något
Dagens fundering: Hur väl känner man en annan människa.....egentligen.....?...
 
 
 
 

Lillasyster och Storebror

(Fotot är hämtat från Hannes och Sigrids blogg)
 
26 augusti blev mitt gudbarn Hannes storebror. Har följt detta på avståd, Stockholm ligger för långt borta för att vara nära. Men om allt går som planerat kommer jag åka dit om ett tag, på lite långledigt. För visst vill man träffa en stolt Storebror och en yttepytteliten Lillasyster.
 
Skickade små paket och ett par kort.
 

Det blev inget typiskt barnkort till Sigrid. Jag kände inte alls för det där gulliga typiska rosa. Bokstäverna blev gröna för jag köpte en pyjamas (eller vad det heter..... :) ) som var grönmönstrad. Jag gillar nog grönt till bäbisar, för när jag tänker efter så har jag köpt det förut. Men det blev ett lila paket i alla fall.
Det var ju inte bara Sigrid som skulle firas. Att Hannes blev storebror, antagligen en av den bästa sorten, ska oxå firas.
Detta är det senaste på pysselfronten.... men jag har fler projekt på gång! Det kommer mera snart!
 
Dagens plus: 7A kom tvåa i klasskampen 2012. De var helt otroligt bra!
Dagens minus: De själviska människorna gjorde entre idag igen. Makalöst!
Dagens fundering: Lite funderingar på hur excel fungerar. Men vi fixade allt vi behövde kunna :)
 

Vecka 36 - Kyrkor

Veckans tema var kyrkor. Hmmm. Borde väl inte vara ett svårt tema, det dräller ju av kyrkor i närheten. Men jag ha ingen relation till kyrkorna i det som nu är min hemstad. Inga skolavslutningar, inget dop, ingen konfirmation eller något annat åt det hållet. Men jag har fått ihop några foton iaf....
 
Här har vi Helene framför kyrkan i Forshaga. Nästa gång jag ser henne vid den kyrkan är när hon står brud! <3
 
Har en kompis som, när han var liten, trodde att K:A stod för Kalle Anka. Han tyckte det var förvirrande att Kalle Anka hade så många ställen som han bodde på..... :) (K:A står alltså för kyrka.....bara som förtydligande :) )
 
Idag var jag för första gången inne i Karlstads Domkyrka. Kyrkor är ju annars otroligt fascinerande byggnadsverk, men man missar ofta de på hemmaplan.
 
 

Vecka 35 - Inramad


Veckans tema är alltså inramad. Hmmm.....jag trodde ju inramat.....jaja......rätt nära varann :)
 
Jag och Diana var en sväng på Diana där jag faktiskt letade ramar. Det blev inte denna, en annan...men det blev nog fel och kanske måste jag åka dit igen och köpa en till.....kan ju passa på att provsitta soffor oxå....
 

I min hall har jag en liten vägg där det hänger en massa inramade foton. Det är på personer, stunder, minnen
 och saker som betyder något speciellt för mig. Men jag har ju planer på att tapetsera om hallen och då vet jag inte hur det blir med alla dessa foton. Tapeten jag har köpt är ju betydligt mer mönstrad..... vi får väl se vad det blir.
Det här är ett foto på min mormors morfar (Otto). Gillar hans coola skägg! Ramen är arvegods och det liskom får vara så. Ramen är väl inte så snygg, men den står ändå framme och jag gillar den på något mystiskt vis. Det var det inramade för veckan!
 
 
 
 
 
RSS 2.0