Vecka 4 i bilder

Den här veckan har jag liksom inte kommit ikapp på något sätt. Det känns som om jag har legat steget efter hela tiden. Jag har därför haft en lugn och skön helg tillsammans med Maria och Helene och jag tror att det var det som behövdes. Morgondagen är ju nästan helt planerad. :)

Här har vi veckans bilder

2011-01-24


Målade naglarna. Mina naglar har länge varit skiviga och mjuka och konstiga. Men har nu blivit betydligt bättre efter det att jag började smörja händerna. Så naglarna blev starkare och längre och finare och då får man ju passa på att måla dem. Alla säger att OPI är så hållbart och så himla bra. Men jag märker ingen större skillnad. Men det är ju helt sjukt snygga fäger som finns och det är ju värt mycket bara det :)

2011-01-25


Det var samtalskväll på jobbet så jag hade ett par timmar att spendera i Säffle. Som tur var så hade Joakim tid med mig så vi tog en fika på Kafferepet. Trevligt!

2011-01-26


Dax att uppgradera insidan av dörren. Nu är det vykort från 2011 som sitter uppe. Än så länge ett enda.....hoppas på att det blir fler. Folk är på tok för dåliga på att skicka vykort till varandra i dessa mms-dagar. Så ja, det är helt okej att skicka vykort till mig så att min dörr blir finare än såhär! :)

2011-01-27


Fritz är inte riktigt som en normal katt. I vanliga fall brukar katter leka apport när de är små men att det brukar gå över. Det verkar aldrig gå över med Fritz. Vi börjar dagen med lite apportlek. Han kommer med råttan till mig och jag ska så slänga den in i vardagsrummet och han springer och hämtar den och jag kastar den och han hämtar den....och ja......så håller vi på tills jag tröttnar, eller inte har tid att leka längre. Vi brukar även hinna med någon omgång på eftermiddagen. Kanske är han en hund?

2011-01-28


Här har jag packat ihop det jag trodde jag skule behöva när jag skulle till Maria och scrappa. Jag önskar jag kunde vara lite mer strukturerad, men när det gäller detta har jag ingen direkt struktur. Tog med mig kuvertet till Fiddeli, alltså beviset på att jag har löst mitt vita stenen-uppdrag. Kanske borde jag göra en bok är jag skriver upp alla mina uppdrag. Jag minns ju inte alla jag har haft....hmmm.

2011-01-29


Här satt vi hela dagen och pysslade. Jag fick ihop 3 stycken LOs. Det är riktigt bra för att vara mig som är rätt så långsam av mig. Men det trevligaste var väl att bara umgås, att skratta hysteriskt och prata om saker som är konstigare än konstigast. Kanske underlättade vinet de märkliga diskussionerna? :) Hur som haver så var det väldigt trevligt och mitt Vita Stenen-uppdag fick betyget MVG, så nu är det bara att vänta på nästa uppdrag.

2011-01-30


Idag har det varit lite städdag. Åkte hem till tvättstugan och ha under tiden även städat här hemma. Hann dock inte klart med så mycket som jag ville. Kanske för att jag inte var ett dugg sugen på att städa idag. Men köket blev klart och det är mest smågrejs kvar. Men helt plötslligt lockade TV:n. Hur skulle jag kunna motstå att kolla på Sherlock Holmes?

Så det var min vecka. Jag har funderat mycket på mina foton. Vissa dagar är det så mycket som jag vill ta foto på, så många foton som skulle passa bättre liksom, men som ändå inte går att fota. Kanske kommer jag att utveckla min förmåga att ta foton som förmedlar en känsla mer än ett konkret föremål. En utmaning som är riktigt riktigt svår...

Jag har inte gjort något julkort än denna veckan. Fy på mig! Men jag gjorde ju ett förra veckan. Så här kommer julkortet för vecka 3

Inte helt lockande att göra julkort nu, men det känns ändå skönt att ha tre stycken redan färdiga :)

 

Här är en LO jag gjorde för ett tag sedan. Fotot är från somaren 2010 när jag var hem-hemma i Tranås och hälsade på hos vänner och det slutade med att jag fick mata Wilgot med blodpudding. När jag sedan fyllde år så fick jag just detta foto som grattiskort. Tyckte det var ett fint foto på oss båda och det var kul att scrappa det. Det var kul att scrappa foto som jag själv inte tagit men det ändå är en händelse med mig inblandad. (Hmmm, nu låter jag visst lite egocentrerad....) Nu slår det mig att jag inte har skrivit någon journaling än på denna LO. Det ska ju så klart stå lite om tillfället i den gröna rutan till höger om fotot. Slarvigt av mig! Det får jag fixa till innan denna åker in i albumet.

 

Dagens plus: Rena lakan för andra natten i rad :)

Dagens minus: Det blev inte färdigstädat

Dagens fundering: Hur ska det gå?


Till sist så...

Har visst blivit dålig på att uppdatera bloggen, men nu kommer det en massa foton iaf :)

2011-01-19


Snacka om underbar post! Det här är Hellens tre ATC med tema Fika. Jag gillar att hon använder stämplar så mycket och inte använder mönstrade papper. Det ska jag bli lite bättre på. Tack vännen! Detta piggade upp en lång dag. Hade suttit i ett långt möte på jobbet och det var mycket att tänka på. Så nu ska jag komma på vad som hamnar på vårt nästa ATC-byte.

2011-01-20


Man kan väl säga att jag laddar upp för helgen (om man nu vill liknas vid Arne Hegerfors :) ). Efter att ha pratat med Jan och sagt att jag startat bilen med kablarna så sa han att det kanske var dax att ladda extra batteriet för han hade inte gjort det på ett tag och det är ju tråkigt att inte kunna starta bilen. Suck! Jag som blir nervös för allt som jag inte har kunskap och kontroll över! Nåja, han kom hit med laddaren och fixade till laddningen och åkte sedan hem. Fritz var väldigt nyfiken på detta som nu stod i sovrummet och nosade. Smsade till Jan och frågade om Fritz kunde dö av att nosa på batteriet. (Ja, jag vet...jag är kanske lite väl nojjig men allt med ström är otäckt och oförklarligt i min värld :) ) Jan lugnar mig med att det kan han inte, men det är dumt om katten får på sig svavelsyra och att jag ska vara rädd om mina kläder. Varför kan man inte bara ha syran inne i batteriet och se till att det är tätt så behöver man inte tänka på det? Släckte lampan och somnade. Vaknade efter typ 15 minuter av att det tickade i laddaren. Smsade igen. Jan hade tydligen tröttnat på mina knäppa sms och svarade att han aldrig hört laddaren ticka, men att det säkert betydde att laddaren gjorde sitt jobb. Men att jag för säkerhets skull kunde flytta batteriet till vardagsummet så att jag skulle slippa att få syra på mig när det exploderade. Så då försökte jag somna om igen och lyckades bra och på morgonen var batteriet fulladdat och jag behövde inte ens använda det...

2011-01-21


En annorlunda dag på jobbet. Det kändes skönt att åka hem. Jobbade klart med ATC-projektet Steampunk. Visar inte upp ATC:erna förrän de är postade och har nått mottagarna.

2011-01-22


Den här dagen var det dock dags att starta bilen med kablar och det nyladdade batteriet. Tog därför en extra sväng med bilen. Alltså, jag gillar verkligen min egen bil, och jag kan köra fort med den. Men denna lånebil är ju liksom som gjord för att köra fort med. Man kan inte låta bli att göra det. Så nu när jag åkte själv i bilen så körde jag betydligt snabbare än i vanliga fall...åhhhh.....det är så....kul......och dumt jag vet.... Men men, jag kör snabbt och kanske lite hetsigt (enligt vissa) men jag kör aldrig vårdslöst! Kanske är det tur att detta inte är min bil...

2011-01-23


Det har varit en lugn och skön dag. Jag har druckit Myspyste (tack Maria för det), pysslat och grejat här hemma. Så det får bli ett mysfoto för att sammanfatta dagen. Ska fortsätta kvällen med att göra kort, nu har jag gjort veckans julkort så nu är jag fri att göra vad jag vill :)


Här är julkortet för vecka 2. Jag gillar den där lille tomten som dyker upp. :)

Dax att släppa datorn och låta kreativiteten flöda en stund till, för snart är det dax att sova...

Dagens plus: Lugn och ro.
Dagens minus: Jobbdatorn har legat oanvänd hela helgen...
Dagens fundering: Gjorde jag rätt som berättade?


Jag överlevde tandläkaren

2011-01-17


Jag tänker måndagstrött! Fritz brukar alltid vara vaken och pigg när klockan ringer löjligt tidigt. Men inte denna dag. Först och främst låg han och vräkte sig i hela sängen, jag fick minsann ligga där på kanten. När klockan ringde fick jag sträcka mig över kissekatten eftersom klockan står på den sidan sängen. Fritz låg glatt kvar. Fotade honom med mobilen i mörkret, därav inte helt superbra kvalité. Jag gick upp och duschade, inte ens detta lockade upp honom. När jag kom in i sovrummet igen satt han på sängen och blinkade trött och liksom bara svajade... Värst av allt var att jag kände mig ungefär lika trött....

2011-01-18


Idag var det besök hos tandläkaren. Inte något jag uppskattar direkt... Men även detta år sa hon att allt såg bra ut, att jag hade fina tänder och att jag sköter dem bra. (Hon skulle bara veta att jag ljuger om hur ofta jag använder tandtråd....) Så nu behöver jag inte dit förrän om ett år igen, det känns skönt. Även om jag nästan alltid vet att hon kommer säga att det ser bra ut så oroar jag mig. Det är otäckt med tandläkaren.

Idag har det varit lite snurrigt på jobbet. Det blev inte som planerat så att säga. Hade tänkte hinna förbereda lektioner, men det blev lite annat att göra istället. Så nu har jag suttit en stund och jobbat, och ska väl ta ett tag till med powerpoint och ett par muggar te till. Man kan inte få nog av det.....eller hur det nu var. Men det var mycket bra på jobbet idag. Kommentaren 'att få gå på dina lektioner är fan veckans höjdpunkt' värmde i mitt hjärta.

Jag gjorde ett grattiskort till svägerska som fyllde år för ett tag sedan.

Jag köpte nya stämplar på Panduro på rean och var ju tvungen att prova direkt. Blev en liten trasdocka målad med twinklar. På pysselfronten är det nu ATC som gäller för tillfället. Jag kladdar och grejer så nu är fingrarna bruna av akrylfärg men skarpt rosa av stämpelfärg. Vem behöver nagellack då?

 

Dagens plus: De underbara niorna

Dagens minus: Att det var lite kaotiskt på jobbet

Dagens fundering: Om tanke och handling kunde samarbeta lite så skulle det väl kunna bli en otroligt bra fortsättning?

En ny vit sten är på väg

Jag har nu under helgen utfört mitt senaste uppdrag. Tänka sig att jag faktiskt fick MVG på det. :) Kanske för att jag gjorde en liten bonus som knorr på det hela. Känns skönt att ha det gjort, men ur askan in i elden....det kommer ju komma något nytt, men än så länge vet jag inte vad. :)

På fotofronten har det gått bra. Här kommer de senaste datumen

2011-01-13


Tjugonda knut - då dansas julen ut! Så här är det två kassar med julsaker som ska upp på vinden igen. Det kändes rikigt bra att få plocka bort dem faktiskt.

2011-01-14


Det står äntligen en bil på min parkeringsplats!!!! Ja, det är i och för sig inte min bil, men jag har fått låna en ett tag. Det känns skönt. Så nu har jag varit och handlat tunga saker och jag kommer till veckan få köra till Säffle ett par gånger. Så nu är det slut med lyxen att kunna sova restiden.

2011-01-15


Efter många år så slog jag till att klä om min sänggavel. Jag har ju alltid varit svag för sammetbrokad och nu så köpte jag brunt. Det blev även gardiner i samma tyg så nu är mitt sovum lite grejat med. Helt plötsligt är fåtöljen som är röd mönstrad helt felplacerad...vet inte hur jag ska lösa det riktigt.... Men en sak i taget.

2011-01-16


Idag har det varit en konstig dag. Jag har planerat att göra massor, och jag har fått mycket gjrt, men ändå känns det som om allting har gått väldigt långsamt, allt utom tiden.... Så nu sitter jag här och klockan är 18 och jag har väl knappt hunnit hälften av planen..... Ja ja, ska ägna kvällen åt att göra matlådor, pyssla och måla naglarna.

Jag måste ju göra ett julkort idag. Det är vecka 2 och jag har bara gjort ett julkort ännu. Jag och Diana bestämde oss för att göra ett julkort i veckan hela 2011 så man slipper sitta där i mitten av december och hetsa med korten. Hmmmm.....jag kan ju inte ge upp första veckan!!!! Så det är väl bara att ta fram grejorna. :)

Här är julkortet för vecka 1. Detta är en av mina favoritstämplar. Den kommer från hÄnglar och det är ju så klart en Lussekatt. Texten är från Panduro.

Dagens plus: Att jag köpte gardiner idag till mitt sovrum, det blev ju väldigt fint.
Dagen minus: Tiden som försvann
Dagens fundering: När blir det dax att städa arbetsrummet och hur ska jag ha det där....

Första dagen med elever avklarad!

Och jag överlevde! :) Det var skoj att träffa dem igen. Allt flöt på bra, men det borde ha varit lite mer tid till allt det där jag skulle ha gjort. Jag förstår inte vem det är som äter upp tiden!

Dax för lite foton nu då

2011-01-11


Vi gjorde en övning på jobbet. Man skulle skriva sitt namn överst, sedan rita ett självporträtt (anledningen till det vet jag inte, antagligen bara för att dra ut på tiden....). Efter det så skulle övriga i gruppen skriva ett ord var som beskriver mig.

2011-01-12


Idag kom brevet från CSN. De talar om för mig hur stor min sudieskuld är, och hur myket jag ska betala... Under 2010 hade mitt lån sjunkit med hela 1 887kronor. Jag är mest häpen över att det faktiskt har minskat. Men visst är mina studieskulder okej att ha. Herregud, det var ju trots allt sex år av mitt liv som var hysteriskt roliga. Så om jag betalar 2000 per år, kommer jag ha betalat tillbaka allt om 174 år. Känns ju helt okej :)

På pysselfronten tog jag tag i att använda mina Cherrypie-stämplar. Jag har länge sneglat på kort som är gjorda med lite collageteknik och med lite lek hade jag fått ett klart.

Det var kul att leka med dessa stämplar och det var första gången jag använde kvinnan. Den kan komma till användning fler gånger tror jag bestämt.

 

Åh nej, suck.....klockan blev mycket....trött...men jag kan ju sova till och från Säffle imorgon igen. Det är det positiva med att inte ha bil, jag kan alltid sova. :)

 

Dagens plus: En varm och spinnande katt

Dagens minus: Is med lite snö på

Dagens fundering: Kan inte halsontet bara försvinna?


Ja, det där gick ju bra...

2011-01-10


Dagens foto....första dagen på jobbet...vad passar då bättre än detta? :) Dagen idag har varit intensiv och timmarna gick trots allt snabbt. Det kändes sjukt jobbigt när klockan ringde. Det var så tidigt.... I och för sig hade jag ju sovit dåligt, nervös för att försova mig och sånt där....så bara det hade väl gjort att man var trött. Väl på jobbet så gick det fort. Personalkonferens, data-tipsochtrix lunch och sedan eftermiddagen med kik på de nya kursplanerna tillsammans med Höglundaskolan. Jag somnade som en sten i bilen hem och vaknade upp smått förvirrad, bland bilpolare som var lika förvirrade (dock inte nyvakna).

Jag tog med mig lite jobb hem, hade väl femtielva bilder att scanna in och greja med. Vad det blev? Nada! Inte ett skit! Jag orkade inte ens öppna väskan för att titta. Det var ju ingen bra start. Vi får väl se vad det blir imorgon. Ska då planera upp resten av veckan. Massor med nytt att gå igenom jag känner mig inte helt avslappnad. Imorgon kommer väl tiden gå ännu snabbare, men då ska jag vara fiffig och sova både till och från Säffle :)

 

Näe, det känns inte så kul med julkort just nu.....jag skippar kanske julkorten helt och hållet.... Jag ska ju göra ett julkort i veckan under 2011 så det kanske räcker med det? :) Så får det bli!

 

Oj...klockan är kvart över tio.....dax att sova nu då.....det kommer nog funka, jag är ju lite trött.

 

Dagens plus: Att folk känner mig bättre än vad jag själv gör :)

Dagens minus: Att inte ha bil

Dagens fundering: Får jag en miljon nu då?

Man kan få ångest för mindre

Inte bara den gamla vanliga söndagsångesten har infunnit sig utan, börja-efter-lov-ångesten har kommit. Lite lätt påspädd av bil-ångest. Suck!

Nåja, dagen idag har varit bra :)

2011-01-09


Här sitter Maria-Therese och får smaka på min konstiga chokladkaka (som inte alls fick plats i formen som Diana sa...). Efter en tripp till Rusta kan man behöva lite kalas. Det var trevligt att träffas igen och det blev mycket babbel och mycket skratt.

Nåja.....dax att sova nu då så att man orkar upp imorgon. Säffle - here I come!

Dagens plus: Umgås med Maria
Dagens minus: Att bilen kostar mer än planerat
Dagens fundering: Blir det nya tyget till sänggaveln bra nu då?

Jag har fortsatt scrappa släkten

Jag gav förra året ett album till min faster med några LOs i. Jag fortsatte att göra LOs till det albumet som hon fick i julas. Jag ville ju att hon skulle få välja lite foton. Jag har gjort LOs i 8x8 vilket inte är det lättaste när man har gjort 12x12 senaste tiden. (Att jag började scrappa i Lettersize har jag förträngt...)

Det här är ett foto på min farmor och farfar, och det är min pappa som är den där lille parveln på armen. Jag valde just de här papperena från BG för att fotot är taget i pappas barndomshem, det som nu är mina föräldrars sommarstuga. Där växer det på sommaren massor av rödblära och jag tycker att blommorna på papperet påminner om dessa. Jag har klippt ut en blomma och lagt lite över fotot. Sedan har jag använt den underbara kantstansen på lite grönt papper. Jag valde att inte ha någon titel på denna LO och det är ju lite konstigt. Men jag kände att fotot sa allt på någo vis. Jag skrev bara namnen på kanten.

 

Här är det ett foto på farmor och farfar och lilla pappa till höger på fotot när pappas moster Tyra och hennes man Ove var och hälsade på.

 

 

Det här är då min faster när hon är liten och kaffepannan var hennes käraste leksak så detta foto var ju så klart självskrivet.

 

Så var det ju dagens foto.... vi börjar väl med gårdagens foto :)

2011-01-07

 

Det här fick jag på posten igår. En kompis har bett om att få lite spillpapper av mig (vilket jag har drösvis av så det var inget problem), hon sa att som tack kunde jag få något i smyckesväg. Detta gladde mig mycket. På hjärtat har Malin skrivit 'Subtilis Charta' som betyder 'Fina papper'. Otroligt roligt med ett smycke som är så personligt utformat, det kommer bli en ny favorit. Tack Malin! Malin har en webshop där hon säljer vackra och personliga smycken, kika in och njut av detta. Hon har även en blogg där man kan se lite fler foton.

 

2011-01-08

 

Snö, snö, snö och snö. Det bara vräkte ner.... Men nu har det slutat, det är typ regn istället. Som om det skulle vara bättre.....

 

Dagens plus: Febern är i stort sett borta

Dagens minus: Det börjar göra ont i halsen

Dagens fundering: Varför rann chokladsmeten ut i ugnen istället för att vara kvar i formen....

En frusen dag

Idag har jag inte gjort något förutom att frysa. Eller ja, det har jag ju gjort.....men frysa har varit en stor del av dagen. Vilket är olikt mig....kanske blir jag sjuk? Ingen feber än så länge iaf. Sitter nu i soffan med täcke på mig, och raggsockor så klart. Sedan dricker jag massor med te och tittar på 'Spiran och svärdet', en väldigt bra serie, synd att de sista två delarna är nästa vecka, hade hoppats på att det skulle pigga upp helgen för mig.

Kan ju i och för sig pigga upp mig med att jobba lite...har en hel termin att styra upp. Det mesta ska väl gå bra, men biologi i åk7 var ju hur längesedan som helst jag undervisade i så det måste jag fräscha upp. Men ska inte tänka på det just nu...

Igår var jag en sväng till Säffle för att städa upp på mitt skrivbord. Lämnade det hur stökigt som helst och det är ju ingen höjdare att komma tillbaka till. Det blev kanske inte precis som jag hade tänkt mig, men nästan iaf. Jag hann även fika med Eva och Mari. Åh vad trevligt det är! Ser fram emot vitt vin på Maris balkong....snart......bara lite mindre snö och lite varmare temperatur.

Idag när jag hörde hur plogen kom och skulle fixa till parkeringen här ute så hoppade jag så klart i kängorna för att flytta på bilen jag lånat igår och idag. Snabbt blev det kaos. För första gången kom alla grannar ut och skulle flytta bilar. Två körde fast så vi fick knuffa lite och när allt var klart kändes det bra. Dax att lämna tillbaka bilen. Död. Lite liv var det i den, men inte så pass att den startade. Suck! Men, ett reservbatteri och startkablar stod i baksätet så det var väl 'bara' att fixa det. Första gången jag gjorde det helt själv (okej, hade lite moraliskt support i telefon). Tjolföjt vad det gick bra. Jag tror ju att jag ska få världens stöt, eller kanske någon typ av explosion eller något i den stilen. Telefonguiden var helt oförstående och frågade om jag var lika rädd när jag byter batteri i en ficklampa. Tydligen är det ingen skillnad, bara det att bilbatteriet är stort, man kan tydligen slicka på de där kablarna. Varför skulle man göra det? Nåja, jag är ändå lite stolt över detta tilltag.

Hade tänkt att göra ett par kort idag, har ett par som ska göras, men det blev inget med det....jag skjuter det till morgondagen.

Dax att visa upp korten för mina dagar

2011-01-04

Träffade Diana. Vi hann med lunch, gå på stan och fika. Trevligt att träffas på riktigt och inte bara på msn. :)

 

2011-01-05

 

Det här är alltså min arbetsplats. Nystädad och fin. Vågade inte ta ett kort före rensningen. Ett bra kort, för jag rensade inte bara mitt skrivbord, jag rensade lite tankar i mitt huvud oxå. Kändes bra. Jag behöver ju göra det eftersom jag 'tänker för mycket' enligt mina vänner.

 

2011-01-06

 

Glömde ju ta foto när jag startkablade så jag har nu fått en bild av Jan. Det här är min bil. Turbon ska bytas. Enkelt och smidigt trodde jag. Idag säger Jan att det är något mer fel....topplockspackning.....allt är nerplockat, kanske byta kamkedja oxå säger Jan. Jaså, säger jag. Jaha. Men..... fan......bilskrälle..... Jan och Jesper ska greja med bilen på lördag igen.....hoppas det går bra och att jag har bil på måndag....

 

Dagens plus: Jag klarade av att starta bilen :)

Dagens minus: Frusenheten

Dagens fundering: Vad ska jag säga för att hon ska förstå?

 

 

ATC är otroligt roligt

Idag har jag varit en sväng på stan. Inte för att jag skulle ha något speciellt, utan mer för att det skule vara trevligt att se lite folk. Min plan var ju att folk jobbade idag igen. Men det verkar inte som om folk har något jobb att gå till, det var ju massor med folk på stan.... Planen om en fika på Wayne's gick om intet eftersom det var en miljard människor där (ja kanske inte riktigt, men väldigt många iaf.....). Så jag strosade runt och hittade en hel del grejer att köpa. Så det får bli bilden för dagen.

2011-01-03

Det blev ett besök på Lagerhouse och de har ju så mycket fint presentpapper, så det fick det bli och lite snören oxå. Jag behöver verkligen inte det, för en hel stor låda i min byrå är full med just dessa grejer, så det var precis att dessa fick plats. Men jag kunde verkligen inte låta bli. Tokigt men sant. Verkar som om jag köpte alla de där grejerna som folk tycker är typiska mig. Pennor, man kan inte ha för många. Dessa är väl inga superhäftiga pennor, men de är sköna att skriva med. Jag tycker väl att pennan är för lätt egentligen, men men... Sedan köpte jag nagellack (färgen heter The Show Must Go On). Efter att en pojkvän för många år sedan sa att han tyckte det var så otroligt fint när jag hade mina naglar målade så köpte jag massa olika färger och hade alltid målade naglar. Pojkvännen är inte pojkvän längre men vanan att måla naglarna är kvar. Sedan köpte jag lite stämplar och tygklädda brads på Panduro, 50% är ju alltid 50%. Sedan drog jag till med filmen Eclipse....tror inte jag behöver lägga någon mer kommentar på det va?

I min och Helenes ATC-utmaning så var det dax att göra 3 stycken ATC med tema Fika. Jag gjorde dessa tre

Har använt stämpel från Inkido som jag gillar. Stämplade med brunt och har sedan clearembossat hela rasket. Sedan fäste jag pepparkaksgubben och skålen på det.

 

Här är det stämplar från Magnolia. Alla målade med twinklar, saffransbullen sitter på 3dkuddar.

 

 

Här är det en stämpel som var med som gratis-stämpel med den tidning jag prenumerar på. Färglagt med twinklar även denna.

Det är helt otroligt roligt med ATC. Jag och Helene har pratat om att dra igång en swap på Stämpelsnack.se. Vi ska bara komma på ett roligt tema. Nu väntar jag på Helenes fika-ATC, första gången jag får vänta på henne, det har varit tvärtom så många gånger (ja ja, alla gånger....) och sedan är det min tur att komma på en utmaning. Tål att tänkas på!

När jag postade dessa ATC gjorde jag även ett kort. Det blev såhär

Det stora motivet kommer från Octoberstamps och det var första gången jag använde den. Jag har målat med Smooch på motivet. Sedan har jag stämplat swirlar som kommer från Stampers Anonymous - Tim Holtz. Textstämpeln är embossad i rödglitter, jag tror den kommer från Inkywings, men jag är inte helt säker. Det kändes kul att leka lite med stämplarna och inte göra något som hade med julen att göra :) Så därför borde jag göra lite fler kort nu när det känns roligt.

 

Dagens plus: Jag hämtade Stenmark-kalendern som var, som vanligt, hysteriskt rolig.

Dagens minus: Känslan av att vara bortbytt

Dagens fundering: Vilken dag blir bäst för jobb och fika med kollegor i Säffle? (onsdag tydligen :) )

Ett foto varje dag...

Ja, det är väl det närmaste nyårslöfte man kan komma från min sida. Jag har blivit inspirerad av Angela som har gjort detta under 2010. Jag hoppas att hon fortsätter under 2011 oxå.

2011-01-01

Dax att skriva in allt viktigt i min nya almanacka. Ska bli bättre på att använda den. Den snygga från 2010 användes i en vecka....

2011-01-02

Dax att frosta av frysen. Samlade ihop en hel drös med tantpoäng på det. Tycker att hyresvärden borde skaffa självavfrostande frysar, det vore perfekt. Men nu är det gjort iaf.

 

Idag hittade jag även sladden så att jag kan smidigt föra över foton från telefonen till datorn, så nu kommer det komma en del julkort framöver :) Förvånas över hur mycket foton jag faktiskt tar med telefonen, de flesta för att mms:a till någon väl utvald. Det är i alla fall väldigt roligt att titta igenom alla.

 

När jag var hos mina föräldrar under jul så var jag uppe en sväng på vinden och där hittade jag lite av mina skolböcker som låg i en hög. Tog med mig dem hem. Det var kemi och biologiböckerna och jag hittade även gamla prov som jag sparat. Mina elever brukar tycka att jag är väldigt snål med mina betyg, men jag tror banne mig att min lärare var ännu snålare. Jag hittade avslutningsprovet i biologi, det var prov på allt vi lärt oss på högstadiet. Maxpoängen på provet var 156 och jag hade 152. Vilket jag själv tycker är ett grymt imponerande resultat (att jag hade förväxlat utseende på mitokondrier och ribosomer kan jag som biologilärare skämmas över, men men :) ). När man kollar på vad jag fick för betyg på provet så var det en fyra. Alltså, vaddå fyra??? (För er som är så unga att ni inte förstår, så är mina betyg i siffror, 1 - 5 varav 5 är högsta betyg.) Hur kunde 4 fel på ett avslutningsprov INTE ge högsta betyg? Snacka om att vara hård med betyget. Men, jag fick ändå 5 i slutbetyg och det är väl det som räknas :) När jag rättar prov har jag i alla fall en ständig medhjälpare. Fritz kan inte hålla sig om jag rättar proven hemma.

 

 

Nu ska jag ta hand om min brännskadade arm och tycka synd om mig själv!

 

Dagens plus: Frysen

Dagens minus: Att jag har brännt armen och det gör faktiskt skitont.

Dagens fundering: Kan man få ångra sig?

 

 

 


2011

Jaha ja...då var det ett nytt år igen. Skillanden från igår känns inte så påtaglig, på gott och ont. Gårdagen avlöpte i sakta mak och 12-slaget firades in hos kompisar och vi kollade på Jan Malmsjö på TV. Men allvarligt talat, Jan Malmsjö? Han är ingen favorit direkt, kan man inte byta ut honom? Så mycket Bailey's som jag drack igår har jag nog aldrig druckit på en dag förut... Jag fick skjuts hem och väl här så satt jag och babblade och fnissade i bilen tills jag bokstavligen blev utslängd.... nåja, det var skönt att krypa ner i sängen och sova sött sedan. Men varför ringer folk till mig 05.51? Orkade inte svara... Kan inte tänka mig att det var något viktigt? :)

Så nu har det även varit jul. Det var ju lugnt och skönt....när hela famljen träffas är vi ju många och det blir stökigt och rörigt. Därför tyckte jag att det var fifigt av mig att skjutsa hem Andrea på juldagen. Det var lugn och ro hos Anna-Karin och det var trevligt att bara dricka te och flamsa med henne en stund.

Andrea och jag var ju så klart tvungna att ta kort på oss själva :) Helt makalöst att lilltjejen har blivit så stor....hon är ju nästan vuxen nu...

 

Tomten kom så klart och hälsade på hos mig och han var snäll nog att ge mig böcker i julklapp. Perfekt, har redan läst en och är en bra bit in i bok två. Det är härligt att kunna lägga mycket tid på att läsa. Känns som om vårterminen inte riktigt kommer ge mig den möjligheten :) Fick även parfym, smycken, väska, te och lite såna grejer.

 

När jag var i Tranås passade jag även på att träffa Linda, Mojje och Wilgot. Alltid lika trevligt. Det blir tyvärr inte så ofta, men det blir alltid skratt och skitsnack när vi träffas.

 

Mina föräldrar har ju fått köra mig fram och tillbaka Karlstad - Tranås eftersom min bil behagade att gå sönder precis före jul. Jag såg många tusenlappar flaxa iväg för att få den hel. Jan sa dock att han kunde fixa den, och genast såg jag färre tusenlappar flyga iväg. December och januari är ju inte direkt favoritmånader för stora oförberedda utgifter direkt... Så idag har min bil fått komma in i garaget och snart kommer väl domen på hur mycket det kommer att kosta att byta turbo... Men när det är fixat räknar jag med att inget mer ska hända med bilen förrän det är dax att köpa sommardäck till den :)

 

Några direkta nyårslöften blev det inte. Jag och Diana har bestämt att vi ska göra ett julkort i veckan fram till jul för att slippa den där makalösa stressen som det brukar bli i december. Det känns som en bra idé. Ska snart komma igång. Jag stressade på med julkorten för 2010 att jag glömde att scanna dem, jag har fotat de flesta med mobilen, ingen höjdarkvalité kanske, men det kan tänkas dyka upp ett par julkort framöver. :)

 

 

Nu har Jessica flyttat ner till Spanien för att jobba där en termin. Det kommer att bli tomt utan henne på jobbet. Hon säger ju att hon ska komma tillbaka nästa termin, men det är lång tid kvar tills dess och man vet ju aldrig. Det känns ju som om Spanien är mer hemma än vad Sverige är. Nåja. Jag passade på att göra ett kort och ett par örhängen till henne. Kommer bli konstigt och tyst utan henne.....

 

Klockan är nu 19 och jag har inte gjort så mycket vettigt idag. Ska ta och föra över lite födelsedagar och grejer till min almanacka för 2011. Tro't eller ej, men jag är en almanacka-tjej nu för tiden. Struktur och åter struktur....Diana har smittat mig. :)

 

Dagens plus: Lugnt och skönt

Dagens minus: Ingen färskpressad äppeljuice i kylen

Dagens fundering: Vad kommer hända det här året?

RSS 2.0