Veckans Skiss 12

Eftersom jag har svårt att scrappa utan en skiss som sparkar igång mig så är Veckans skiss perfekt för mig. Brukar kika in men det är inte alltid jag gör något. Men det är bra att komma igång med, men det är ju sällan jag håller mig till skissen. :)


Här är skissen som jag följde, och detta är min tolkning

 

Vecka 12 - Bokstäver
Vecka 12 kom alltså att handla om bokstäver. Här kommer mina tre tolkningar av temat och av veckan.


Periodiska Systemet är fullt av bokstäver.  Jag kan ju faktsikt stava mitt namn med hjälp av detta. Silver, Neon och Tantal. Nördig kunskap kanske men, ändå :) Har ju nu även ett periodiskt system som skal på min telefon. Ännu nördigare enligt de flesta. Men nörd är ju trots allt ett bra ord, så det är väl inget att hänga upp sig på? Eleverna brukar imponeras över att jag kan de flesta namnen på grundämnena om jag bara får beteckningen. Man snappar ju dem genom åren...


Regskylten på bilen. Jag (som säkert många andra) roar mig med att fundera ut ord med hjälp av bokstäverna på regskyltar. Efter att ha varvat på platespotting så fick det bli ord. Enklare och inte alls lite hetsigt. Vad dessa bokstäver ger för ord får ni allt fundera på själva.


Denna veckan har handlat om betyg och bedömning för mig. Nya betygsskalan A, B, C, D, E, F och lite kriterier. Vi har haft studiedag för just detta med bedömning, det är inte det enklaste kan jag lova...

Dagens plus: SOL
Dagens minus: Hosta


Vecka 11 - R som i...

Den här veckan blev det ett R-tema alltså.


Det finns många ord på R alla passar inte att hamna på foto.... En del är svåra att få till bra på ett foto. En del ser man, men hiner inte fota. Jag har varit med om alla tre alternativen den här veckan. Men här kommer de som blev iaf.

R som i..... Ryggläge


Hittade denne lille tomte av en slump i källaren på jobbet. Där ligger han och bara väntar på att det ska bli december igen så han får ställa sig upp. Stackarn!

R som i.... Ring


Jag är väldigt förtjust i ringar. Detta är mitt senaste inköp. I min samling finns det stora och små, det finns färgglada och enfärgade. Jag går aldrig ut utan ringar på fingrarna...möjligen av misstag (eller till tvättstugan :) )

R som i... Romans


Det är ett svanpar som håller till i tjärnen utanför. De kommer tillbaka år efter år och nu är de här och äter upp sig och snart kommer det väl små svanungar kan jag tro. Det kan väl räknas som lite romantiskt. Dock är de lite läskiga för de är sjukt stora, så jag är nog lite Rädd för dem oxå. Så detta foto får vara för två ord :) (och nej, det är visst inte så att svanar är par livet ut och om den ene dör så lever den andre själv..... de är som vanligt folk, de byter runt lite...)

Dagens plus: Har fått en hel del jobb gjort.
Dagens minus: Fredagsboken är ännu inte läst.
Dagens fundering: Varför är allt så konstigt?

Svensk Scrapbookingmässa i Karlstad

Första helgen i mars var det träff och mässa i Karlstad och självklart var jag där och pysslade med Maria och Lena. Denna gång hade jag inte något direkt uppskrivet på köp-listan. Så det var ingen jakt efter något, men det blev lite papper till de olika utmaningarna jag deltog i och sedan köpte jag några masker. Ja, det blir nog bra. Det var kul att träffa pysselvänner igen. Det blev många skratt och mycket funderingar.

Det fanns en utmaningar som väntade oss, jag saknade dock någon ren stämpelutmaning. Jag var så sugen på att göra ett speglingskort, men det passade inte in, så det blev inget sådant. Men det kan hända att det blir ett i helgen. :)

Jag började med att göra LO till en skiss. Körde fast big time och la allt åt sidan och tog fram nya grejer och började med en ny LO. Kändes inte bra med den heller.... men till sist fick jag till två LO till en skiss. Även om det inte riktigt syns :)


Knasiga katten.....


Här är mitt ena brorsbarn tillsammasn med sin mamma. Gillar fotot på dem tillsammans. Det blev denna LO som kom med i tävlingen, ingen vinst dock.


Här är en LO efter en annan skiss. Gjorde om mina otroligt sköna skor. Har dem just nu på jobbet, de är ljuvliga. Inget skoskav!!! Det är väldans ovanligt för mig eftersom jag alltid får skoskav. Får det av vilka skor som helst så man är ju van, men dessa har det inte varit några problem med.


Lackade bokstäverna. Det blir så hörligt läckert av det. Det blev ett riktigt tjockt lager så de glänser finfint nu.


Här blev det en LO på temat natur. Här är det ju fotot som är helt galet! Älgen bland cyklarna är en klassiker. Fick här använda träden från reuse-kittet. De är ju så sjukt fina!!!! Här fick jag faktiskt en vinst. Det blev utlottningspriset som fick följa med mig hem. Det var en fjärilspunch som är jättefin. Jag blev jätteglad!Sedan gjorde jag ett par kort oxå...


Detta var ett kort efter en skiss. Tyvärr var skissen och en av kortutmaningarna väldigt lika. Men men. Här blev det världens sötaste stämpel som blev motivet.


Här gjorde jag ett kort till utmaningen som hette lappteknik. Valde att göra ett med mikropärlor och med fina vallmostämpeln. Detta kort vann jag utmaningen med, blev framröstad till första pris. *stolt*


Ett mycket fint pris. Fick spännande dies som ser ut som knappar. Den kommer nog till användning. Kanske i helgen när jag åker på pyssel i Bengtsfors. Sedan var det papper, snöre, band....trevligt värre!

Dagens plus: Första jobbet för läxcoachen.se
Dagens minus: Det är inte fredag.
Dagens fundering: Varför får man inte som man vill?

Vecka 10 - Porträtt

Veckans tema blev PorträttMan skulle kunna tro att det skulle bli självporträtt men näe... Finns det inte tillräckligt med egentagna foton med plutande läppar, konstiga blickar, ihoptryckta bröst? Svaret är JO, det gör det. Så jag har vinklat det på andra porträtt.


På skolan har vi nu ställt upp lite oljemålningar som lämnats kvar av elever som har slutat. Det är superkul och uppskattat. Vi har massor med fina porträtt, här är några av dem.

Vi hade temadag om Förintelsen och då såg vi bland annat filmen "Schindler's list". En film som verkligen porträtterar en man som gjort skillnad i historien. Vi hade även besök av en man som suttit i koncentrationsläger och jag blir otroligt gripen av hans historia. Ett mycket tungt avslut på veckan, men ett otroligt viktigt tema. (Fotot är taget från www.imdb.com, lite fusk är det kanske men.....)

 

 

Ett porträtt av en lycklig och lekfull katt. Han fullkomligt älskar att jag har klippt av mig håret, för nu får han leka med hårsnoddarna hur myket han vill. Han leker dem sönder och samman! Leken går ut på att jag skjuter i väg snodden, han springer och hämtar den, leker lite med den (resår är ju hur festligt som helst!) och sedan så ska jag då skjuta iväg den igen. Så kan han hålla på ett tag, han är helt ointresserad av att jag lagar mat, städar eller något att hemmfruigt.

 

Jaha, så var det söndagskväll igen. Har använt dagen till att jobba, pyssla, städa och jag ska nog avsluta med en film. Det blir alldeles lagom det, eller vänta.....jag måste nog göra lite matlådor oxå..... typiskt :)

 

Dagens plus: Isen försvinner från tjärnen utanför.

Dagens minus: Jag följde inte mitt eget råd.

Dagens fundering: Köpa stämplar eller inte?

 

Vecka 9 - Läsa

Denna veckan var det ett enkelt tema, Läsa. Så enkelt att det blev svårt på något skumt sätt....

Men här kommer mina tre bilder...

Det känns liksom så självklart att man kan läsa....men.....hur bra är man på det egentligen? :)

 

Har mer och mer övergått till att läsa böcker med öronen. Har Storytel och lyssnar på obegränsat med böcker per månad. Det utnyttjar jag verkligen. Det jobbiga är dock att välja bok titt som tätt. Men jag har lyssnat på många böcker som jag inte skulle ha läst, de flesta med gott resultat. Just nu så lyssnar jag på Kråkflickan av Håkan Axlander-Sundquist & Jerker Eriksson. Har precis börjat på den så jag kan inte säga så mycket.

Att lyssna på böcker har ju gjort att högen med olästa böcker växer och växer. Detta är ungefär en fjärdedel av de olästa böckerna jag har vid sängen. Jag saknar det där med att bläddra i boken och läsa och mysa. Men jag har insett att det praktiska med att lyssna böcker är att jag kan göra fler saker samtidigt. Men på sommarlovet ska jag mysa i hängmatta med en god bok. :)

 

Har nu haft sportlov och det har varit skönt, känner mig utvilad och redo för Säffle igen. Avslutade lovet med att vara med på Svensk Scrapbooking-mässa. Det kommer mer rapport och foton från mässan inom en snar framtid :)

 

Dagens plus: Åka hem med två vinster.

Dagens minus: Att ingen av oss kan teckna J-unikum och K-krille.

Dagens fundering: Vissa foton borde aldrig ha tagits, eller hur?

RSS 2.0