Vecka 21 - Många

Det blev visst inget bloggande i söndags. Jag kom hem sent efter att ha varit i Tranås under helgen. Jag passade på att stanna till hos Maria och fick te och macka och så kollade vi på Mästarnas Mästare och sedan blev det lite småprat oxå. Så ojsan kojsan så sent det blev hem. Men men, så blir det ibland. Men nu kommer vecka 21s foton. (Det känns lite bra att även Diana är sen med sina foton....)

MÅNGA prov att rätta. Tråkigt, svårt, jobbigt och tidskrävande. Ska sitta i helgen och försöka bli klar med alla matteproven nu när kemiproven är klara. Nästa år kan det väl bli fysik som nationellt prov? :)

 

 

MÅNGA glasskulor i Calippo Shots. Suverän sommarglass. En klar favorit!

MÅNGA nagellack. Jag tycker det är väldans fint med målade naglar och det blir en hel del nagellack. Lite olika nyanser, med och utan glitter, matta....ja det finns ett för varje tillfälle....men trots det så behöver jag ju någon mer nyans, iaf till sommaren. :)

 

Dagens plus: Friluftsdag med världens bästa klass

Dagens minus: Spänningsvärk i axlarna

Dagens fundering: Var tar tiden vägen?

Vecka 20 - Värt ett besök

Den här veckan var det dags för att ta foton med temat Värt ett besök. Det finns ju väldigt mycket som är värt ett besök, sin bästa vän, toaletten när man är riktigt kissnödig eller bio när det är en riktigt bra film. Jag har valt följande tre foton från veckan.


Café August är ett trevligt ställe i Karlstad som ligger lite undanskymt. Du kan fika eller käka och det är på sommaren många liveartister på plats. I somras var jag och såg Stefan Sundström och i sommar kanske det blir Johan Johansson.

Sliperiet i Borgvik är ett trevligt ställe att besöka. "Kultur i ett hus" där jag och Maria har beskådat Kjell Engmans otroliga glasskulpturer. De är helt makalösa. Tänk att man kan göra så mycket med glas. Förra sommaren blev vi imponerade av det han hade gjort, i år var det nya saker att titta på och imponeras av. Helt otroligt häftigt. Det finns oxå massor med tavlor och skulpturer att titta på. När man sedan har tittat på allt som är värt att se så tar man sig en smaskig fika innan man åker vidare...

 

Blomsterlandet piggar alltid upp. Det finns få saker som är så vackert som levande blommor. Nu är det hög tid att plantera i krukor, lådor och rabatter. Fjärilslavendel blev det på franska balkongen och pelargoner på den riktiga balkongen. Får åka tillbaka i veckan för att köpa rosa pelargoner som ska stå i kruka på utsidan dörren, de var slut idag. Verkar vara många som köper sommarblommorna nu. Det blev så fint och det känns så härligt med sol och värme igen.

 

Dagens plus: Sol och vackert väder.

Dagens minus: B-delen är inte klar.

Dagens fundering: Varför säga "ja" när man menar "nej"?

Vecka 19 - Tid

Tid är ju något som är högst påtagligt...eller kanske ändå inte? Tiden rinner förbi, dagarna kommer och går i en rasande takt känns det som. Åtminstone just nu... Det är ju den tiden på året, men snart är betygen satta och då lättar det ju lite. Men kommer tiden gå långsammare då, eller blir det bara mer tid till annat?

 

Sekunder till minuter till timmar till dagar till veckor till år.....det gäller att ta till vara på livet varje sekund, det är ju liksom det som är hela grejen...

 

 

Det sägs ju att den vackraste tiden är mellan hägg och syren. Häggen blommar ju för fullt nu, och som du ser på bilden är ju syrenen snart färdig att slå ut. Det är alltså nu det ska vara som bäst. Ska tänka på det imorgon bitti när klockan ringer. :)

(Det blev visst lite suddigt...) Det här med klockan och vad den visar är något av en fixidé hos mig. Alltid kul när klockan visar lika siffror. Jag sätter aldrig alarm så det slutar på en jämn siffra. Vet inte riktigt varför, det bara är så.

 

Dagens plus: Fika med Maria.

Dagens minus: Det blev visst ingen film.

Dagens fundering: På eller av?

Redovisning och Sortering

Idag så avslutades kursen Sociala Medier för min del. Det var idag som jag, Eva och Petra skulle redovisa våra projekt för en del av våra kurkamrater. Det gick ju smidigt... Jag som trodde att jag hade svårt att fylla tiden drog ju över så klart. MEN, till mitt försvar, jag redovisade först och det strulade ju med tekniken....det var ju en mac vi skulle använda och det var ingen av oss som kunde den sådär jättebra. Så det tog ju lite tid bara det... Men men, nu är det gjort iaf. Vi fick höra om en massa spännande projekt, så det kan säkert bli något spännande av detta. Läraren började med att fråga mig om jag som NO-lärare var intresserad av ett samarbete med lärare i Filipstad. Det sa jag att jag kunde vara, när jag gick därifrån så var det inte bara Filipstad utan även Göteborg och en skola i Tanzania som skulle vara med på tåget.... Hmmm, hoppsan.... Vi får väl se vad det blir med det!

Har även gett mig på ett sånt där härligt projekt här hemma...sortera. Det blev ju superbra det, har slängt massor, sparat en del och en del ska med till jobbet imorgon. Perfekt! Förstår inte varför jag sparar på en massa grejssaker hela tiden. Det är väl detta som kallas för vårstädning? Hade som plan att putsa lite fönster idag, men det hanns inte med. Men det finns ju fler dagar.

Har inte pysslat på ett tag, det käns inte roligt längre. Vet inte riktigt varför, men jag tror att det är lite väl mycket runt omkring mig just nu. Men nu börjar det ju falla på plats så det kanske släpper. Jag kikar runt på bloggar och söker utmaningar, men jag kommer inte längre. Jag fick inte ens ett kort till Maria gjort när hon fyllde år. MEN, jag hade ju ett speciellt kort gjort till henne så det gick ju bra ändå.


Vad passar bättre än Tummen?? :)

Var där på ett mycket trevligt födelsedagskalas. Vi hade bestämt att vi skulle skåla i champagne för att fira att rättvisa skipats för oss båda. Kan det bli mycket bättre än så?

Det var trevligt att umgås med glada och härlga människor, både nya och gamla bekantskaper.

Hittade ett foto på trevliga kakor. Snart dax att bjuda in på temys kanske? Tycker idéen är både rolig och trevlig. Ska kanske förverkliga den framöver...

 

Nu är det nog dags att dra ett varv med dammsugaren och sedan tänkte jag mig att jag skulle rätta B1delen på nationella proven i matte. Eller kanske läsa på för de muntliga och köra första grupperna imorgon bitti.... Mycket man ska bestämma...

 

Dagens plus: Att vara redovisad och klar.

Dagens minus: Ond hälsena och ballerinaskor var ingen bra kombo.

Dagens fundering: Tapetsera hallen? Någon? Hjälp...

Vecka 18 - Dörrar/Portar

Denna vecka blev temat att fota dörrar och portar.

Jag fick direkt en bra idé. Dörren till Batcave, men.....jag fick visst inte åka dit..... Ska man till Batcave måste man ha tillstånd, åtminstone enligt skylten. Jag vågade inte chansa....för tänk om det inte är Batcave, tänk om det är hemvisten för en annan superhjälte..... ja då kan ju vad som helst hända, och det är jag nog inte beredd på.

I mitt trapphus finns det en liten dörr eller lucka till krypgrunden. Den får mig alltid (jamen, typ) att tänka på en låt av Kjell Höglund.


Dessa snurrdörrar. Varför går de så långsamt? Jag skulle vilja att de gick så snabbt så man kunde gå igenom dem i normal hastighet och helst i en rak linje. Varför ska folk försöka klämma sig in i dessa? Då stannar hela karusellen och ingenting gick ju fortare för någon....

 

 

Det här är porten till Stadsträdgården i Karlstad. Ett väldigt trevligt ställe, även om det ligger lite undanskymt. Nu blommar magnolior, gullvivor, körsbärsträd och massor med andra saker som jag inte vet vad de heter. Det är så härligt att bara strosa runt och titta på allt det vackra. Naturen är nog det bästa som finns, trots allt. :)

 

Dagens plus: Strålande sol och gröna björkar. (Är man inte allergisk så kan man faktiskt njuta av det :) )

Dagens minus: Funderar och funderar....men näe......kommer inte på något....

Dagens fundering: Vad vill jag....egentligen.....?

RSS 2.0