Mysterious ways

2011-03-22


Lockades att köpa ny glass. Det var ju chokladstjärnor på toppen. Men näe....den var inte god för det. Så den hamnade på hyllan i frysen där det står andra förpackningar med glass som inte är så lockande....

2011-03-23

Har köpt lite nya stämplar. Har monterat de från Paper Artsy men än så länge ligger de oanvända. Har ingen direkt plan för dem. Men den där påfågelfjädern har lockat mig. Vet inte riktigt varför jag är så fascinerad av dessa fjädrar, men så är det i alla fall. Så det blir nog något med detta framöver. Ska bara finna ro och tid att sätta mig.

 

2011-03-24

Denna dagen var vikt till niornas praktiska del av nationella provet. Vilket härlig dag det var! Allt funkade bra och eleverna jobbade väldigt bra. De verkade till och med tycka att det var roligt att göra detta. Det var roligt att se alla göra detta och sedan sätta sig ner och tänka till och reflektera över detta. Jag har rättat och de har gjort riktigt bra ifrån sig. Kan man vara annat än stolt över dem?

 

2011-03-25

 

Ännu en riktigt bra dag på jobbet. Avslutade dagen med en kemilektion i åk 8 där vi pratade esterreaktion och byggde med molekylbyggsatser. Otroligt duktiga elever, och vi hade det trevligt tillsammans. Skönt att få sluta veckan på det sättet.

 

2011-03-26

 

Dagen efter Våffeldagen blev det våfflor hos mig. Det brukar ju bli det en gång om året. Visst är det gott, men är det verkligen SÅ gott? Antagligen inte eftersom jag inte äter det oftare.... Ägnade dagen åt promenad i solen, rätta prov och hänga vid datorn. På kvällen ringde min bror och berättade att min pappa hastigt blivit sjuk och ligger på sjukhus. Orolig natt till söndagen.

 

2011-03-27

Nu är det alltså sommartid, bara det att man blir av med en timme är ingen höjdare men sedan hade jag ju tankarna på annat håll och sov dåligt. Ägnade förmiddagen åt att prata med familj och vänner. Jag är otroligt tacksam för ert stöd :) Bjöd lite fräckt in mig på fika hos Jan och Linda, som utökades till lunch och fika. Jag och Isa ägnade oss åt att pyssla. Nästa gång lovade jag att ha med mig lim då hennes var torrt och utan kork. :) Det var skönt att få skingra tankarna en stund. Jag hann även bli sminkad och sedan var Isa ute och cyklade och jag promenerade med. Det blåste kallt, men var ändå skönt. Även om jag var livrädd att hon skulle sladda omkull när hon tvärbromsade i rullgruset, men det gick ju bra.....alla gångerna :)

Har pratat mer med mamma nu och oron finns fortfarande kvar. Jag kommer åka till jobbet imorgon och sedan får vi se...

 

Gjorde ett kort till en kompis som fyllde år i dagarna. Det blev med en av mina nya stämpar från Kanban.

 

Äter lite Lakrisal och gnuggar gruset i ögonen......dax att sova, om det går

 

Dagens plus: Mina vänner

Dagens minus: Allt runt pappa

Dagens fundering: Hur ska det gå?

 

 

Vårdagjämning

"Det är vårdagjämning, dvs. dagarna och nätterna är (nästan) lika långa på hela jorden. Tittar man i olika almanackor så ser man att vårdagjämningen inträffar den 21 mars kl 00:21 svensk normaltid eller vintertid. Det är nämligen inte en dag, det är en tidpunkt som avses, nämligen när jorden passerar en speciell punkt på sin bana runt solen och solen står rakt över ekvatorn." (enligt astroinfo.se) Äsch, vi kör på att dag och natt är lika långa, det är ju enklast att förstå. Men nu säger almanackan att det är vår, och det verkar ju som om det är vår ute oxå. Så skönt att komma ut och det inte är en miljard minusgrader och tre meter snö. Det finns hopp om livet!

2011-03-16

Denna dag var det dags för alla åk nior att skriva Nationellt prov i NO. På vår skola fick vi i år biologi så för min del innebär det två klasser. Allt verkade flyta på bra även om de tyckte det var svårt. Vi får väl se hur det ser ut för dem under rättningen.

 

2011-03-17

Lönesamtal. Man ska fylla i en blankett och skryta med sig själv. Jag hann skriva mitt namn och datum....resten fick bli lite mer improvisation....

 

2011-03-18

Fredagsfika på jobbet. För att pigga upp kollegiet så bjöd jag på chokladtårta och grädde på fredagen. Den blev precis lagom härligt kletig. Tårtorna gick åt och jag fick beröm. Vad mer kan man begära?

 

2011-03-19

Fritz lyckade klösa sönder den gamla klös...pinn....eh.....klösgrejen så jag fick köpa en ny. Hittade en likadan som den jag slängde, perfekt. Den är hyfsat liten och inte anskrämligt ful. Herregud vilka fula klösgrejer det finns att köpa... Fritz blev väldigt nöjd med denna och har redan provklöst den till storbelåtenhet.

 

2011-03-20

Efter två dagar med strålande sol och promenader med kisande ägon så gjorde jag slag i saken att köpa nya solbrillor. Har besämt för mig att jag hade sönder de jag hade förra året. Hur som helst så har jag inte hittat dem, så jag fick köpa nya. Köpte lila. Här är ett foto på hur jag ser bågarna. Den härliga lila färgen syns bäst på det sättet upptäckte jag.

 

2011-03-21

Mattelektion med 8A. Ska göra beting till dem, glömde böckerna på jobbet så det funkade dåligt för mig, hann inte fixa det på min håltimme heller. Har påbörjat det, men ska slutföra jobbet imorgon. Det blir bra det. Ligger steget efter hela tiden, kanske blir det denna vecka som jag kommer ikapp?

 

Det ha varit två födelsedagar på jobbet som skulle firas. Har gjort två stycken kort. Det är bra att göra till folk som har intressen/hobby.

 

Enkelt att göra kort till en fiskeintresserad. Hittade ett drag som det var trevlig färg på så det fick hamna på det ena kortet. Kan ju även berätta att krokarna är sylvassa!!!

 

 

Om man gillar snooker så passar ju det här kortet perfekt. :)

 

Dagens plus: Fruktsallad

Dagens minus: Rättningshögen krymper på tok för sakta

Dagens fundering: Om man gör rätt, hur kan det ändå bli fel?


Konstig dag

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev i bloggen. Det är så himla mycket nu, jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Någon på jobbet sa att jag stressar för mycket....kanske det... jag vet inte. Försöker att inte göra det, men det är ganska svårt.

Det har varit en konstig dag idag. När man sätter sig i bilen till jobbet på morgonen har man ju en tanke på hur dagen ska bli. Idag blev inte mycket som jag hade tänkt mig. Vissa saker blev bättre och vissa blev sämre :)

Var på IKEA idag för att shoppa loss till jobbet. 30 väggklockor och 24 dricksglas. Det låter inte som så mycket, men det blev två fulla blåa IKEA-plastkassar (säckar...eller?). Kändes lite märkligt att köpa så många klockor....som om jag verkligen vill hålla koll på tiden. :) Efter IKEA blev det fika med Maria och det var som vanligt härligt att träffas. Vi hann prata om mycket konstigt, allt från Eddie Meduza till kalla svettiga fötter till hermetiskt tillslutna boxar. :)

Nu lite foton från senaste tiden

2011-03-10

Plötsligt händer det! På fyra trisslotter vann jag 125 kronor. Där gick jag plus!

 

2011-03-11

Jag och Maria pratade i telefon på eftermiddagen. Det var ett så märkligt samtal. Hon hade en konstig fråga att ställa till mig och jag hade en konstig fråga till henne. Det i sig är väl inget märkligt, men att båda frågorna handlade om samma ämne var däremot märkligt. Men det blev ju ett bra samtal (många skratt!)

 

2011-03-12

Det var vitt vin, trevligt sällskap och melodifetival som gällde på lördagen. Viktor nöjde sig med chips, och ett par låtar på mello, sedan sov han.


2011-03-13

Motorolja till bilen. Jan var nog lite orolig för att jag verkligen skulle klara av att köpa rätt olja. Men med tydliga anvisningar om vad jag skulle köpa, vilket artikelnummer, vad det skulle stå på flaskan och sedan ett kontrollerande sms när jag stod i affären så gick allt bra. Jag blev till och med bjuden på te och kladdkaka hos Jan och Linda. :) Där hann jag även pyssla lite tillsammans med Isa. Hon är väldigt duktig på detta, tror jag har lite glitter och pärlor och grejer som kan hamna i hennes stora pyssellåda istället för att ligga och skräpa hos mig.

 

2011-03-14

Middagen bestod av plättar och drottningkvarg (kvarg med blåbär och hallon i :) ). Diana talade om för mig att jag var tvungen att göra hjärtplättar och inget annat, så det fick det bli. De är ju väldans söta.

2011-03-15

Klockor i förbannelse! Känns som om hela baksätet är fullt av klockor. Men det blir väldigt bra när de kommer på plats i klassrummen på jobbet. Men vem är det som ska se klockan bäst, läraren eller eleven?

 

På pysselfronten är det lite stiltje just nu. Men jag har varit med i ett ATC-byte med Hellen och Marja. Denna gång skulle vi göra 1. Utan stämpel och 2. Grönt och vitt.

Såhär blev mina.

 

Ingen stämpel så långt ögat når. Det kan ju verka lätt, men jag gjorde dessa först

 

Blev ganka irriterad på mig själv när jag strödde på embossingpulvret på texten. Då hade jag ju glömt bort det där med att man inte skulle stämpla. Ja ja, detta ATC skickade jag med som 'bonus' :)

 

Här är det grönt och vitt som gäller.

 

Nu är det läggdags, ska läsa lite mer i Cave-boken.

 

Dagens plus: Hann mycket

Dagens minus: Oro för elever

Dagens fundering: Vad blir det inför nästa läsår?Kom igen nu våren!

Våren kändes så nära.....men idag vräkte snön ner. Som tur är var det ingen snö som blev liggandes utan det försvann direkt. Men det känns inte nödvändigt med mer snö nu. Det har varit snö sedan i november och nu börjar jag tycka att vår skulle vara trevligt. Så jag hoppas på sol nu...ryktet säger att det ska bli sol i helgen.

2011-03-07

Läser i denna bok. Jag vet inte riktigt. Den är inte så bra men den ska inte få besegra mig. Så jag läser på som en tok, för att få börja läsa Nick Caves bok som jag köpte på årets bokrea. Jag tror på den. Så jag kämpar på med den här.

2011-03-08

 

Solen skiner in i mitt vardagsrum. Underbart skönt och härligt! MEN, herregud vilka skitiga fönster jag har. Försökte fånga båda delarna på fotot, men man ser nog mest solen. Ska putsa fönstren bara det blir mer vår och gatorna sopas. Sedan plantera blommor på balkongen, sedan sitta där oh dricka vit vin, äta jordgubbar och läsa bra bok. Snart, snart, snart....

2011-03-09

Vitkål! Kan verka som ett konstigt foto...men jag har insett jag verkligen gillat vitkål. Efter lite diskussion med Maria på telefon så inhandlade vi båda vitkål för att båda göra kålsoppa. Så fick det bli. Resten av kålen blir det kålpudding av, eller kanske vårrullar, eller sån god farmor-sallad, eller pizzasallad. Vitkål är ju toppen liksom.

 

Häromdagen fyllde Jessica år och eftersom nu är i Spanien så fick jag ju skicka kortet dit. Skickade med en present, ett par örhängen i modell större och i färg lila. Om de vore lite mindre skulle jag kunna köpa dem själv :) Gjorde kortet i lila oxå, och använde en av mina nya stämplar.

 

 

Under träffen som var i helgen gjorde jag två kort, båda till utmaningar och det var två olika skisser man skulle följa. Jag gjorde ett med vårigt tema.

 

Själva motivet kommer från Magnolia och är färglagt med akrylfärger från Ranger. Gillar den sämpeln massor. Den är så otroligt snygg och vårig. Har använt nya stämplar från MME på det gröna bakgrundspapperet. Motivet sitter på 3dkuddar. Har använt Ginger för att stansa ut texten.

 

 

Kort nummer 2 har en stämpel från Stampsmith som huvudmotiv. Har stämplat med StazOn på glossigt papper, blandade två färger för att få den ton jag ville ha. Alfabetet är Bright. Sedan är det mönstrat papper från Graphi45, MME. Sedan köpte jag dessa glittriga labelholders och det åkte på en sådan oxå :) Jag är väldigt svag för just den här stämpeln, den passar till mycket. Ibland är den lite svårstämplad, men skam den som ger sig :)

 

Dagens plus: Ett bra möte

Dagens minus: Snö

Dagens fundering: Låter det inte lite som om telefonen glappar när jag smsar? Måste man inte köpa en ny då? :)

Sportlovet tog visst slut...

Det var ju en hel vecka....en hel vecka som liksom låg framför mig orörd och bara färdig att användas liksom.... men nu...söndag....jaja, det är ju snart helg igen. Lovet har varit väldigt bra. Har hunnit allt jag skulle göra, men har inte jobbat så mycket som jag borde ha gjort. Det är svårt med lov...man ska ju vara ledig, men det är alltid en massa man ska göra för att hinna ikapp. Vet inte hur det hänger ihop riktigt... Nåja, morgondagen är planerad, tisdagen är en annan dag...

2011-03-02

Det blev lunch från Tam Hrap Thai denna dag. Hade ingen lust att laga mat och nu när jag inte spelar badminton med Anna regelbundet så blir det ju inte thaimat varje fredag. Saknar Anna, spelandet och maten. Så jag tog tag i en liten bit och vardagslyxade med denna mumsiga lunch. Fritz fick kyckling han med, så han blev nöjd. Perfekt.

 

2011-03-03

Var hemma hos Maria och förberedde inför helgens mässa. Vi gjorde våra namnskyltar och sedan gjorde vi varsitt kort som skulle vara med i utmaningen som Svensk Scrapbooking anordnade. Det var en utmaning där man fick rösta och skänka pengar till Min Stora Dag. Alla korten skänktes sedan till Min Stora Dag, det känns som en riktigt bra grej.

 

Det här är det kortet som jag gjorde.

 

2011-03-04

 

Nytvättad bil. Det var verkligen välbehövligt kan jag lova. I och för sig så blev den ju lite skitig bara jag åkte hem från Örsholmen, men det blev betydligt bättre än vad det var tidigare iaf.

 

Före tvätten.....

 

2011-03-05

 

Hela dagen var jag på Karolinen på Scrapbookingmässa och träff. Där gjorde jag två trevliga bekantskaper vid bordet. Emma och Heléne satt mittemot mig och Maria och vi hade otroligt roligt och trevligt tillsammans. Vi var alla rätt inne i det vi höll på med. Självklart gick jag runt på mässan och kollade in allt möjligt, allt från nyheter till reakartonger.... Det blev nya papper, några stämplar, någon die....och sådär. Köpte sådant som jag använde till utmaningarna under helgen, det känns bra. Man skulle ju kunna tro att jag skulle shoppa helt hämningslöst nu när köpstoppet är upphävt, men det gjorde jag faktiskt inte.

 

2011-03-06

 

Dax att plocka ihop allt. Det tråkigaste med allting, men det gick ju smidigt. Insåg oxå att jag hade med mig rätt mycket grejer som inte användes ens. Jag ska bli bättre på att packa. I sommar ska jag åka till Orust på scrapträff, då ska jag packa betydligt bättre. Jag borde ha en bättre väska....

 

När jag väl kom hem började jag fundera på att jag borde jobba, men näe.....det lockade inte det minsta. Så nu har jag bara morgondagen planerad. Desto mer att göra imorgon, det är väl positivt? Ska ta och fota mina alster från helgen och snart visa upp dem. Jag visar kort jag gjort tidigare istället....

 

Här är ett kort som Marja fick när vi bytte ATC. Här hade jag tänkt att använda mitt färgade flingsalt...men det blev inte så. Så mitt salt ligger kvar i en påse....det kommer längre fram...jag ska bara. :)

 

Detta är kortet som Helene fick. Där grejade jag med färger, glimmermist, och mikrobeads. Allt gick bra, tills jag skulle skära papperet i skärmaskinen. Vet inte riktigt hur jag tänkte.... Men det blev inte så bra att skära i småpärlor iaf.... Men nu har skärmaskinen nytt skärbald och allt är frid och fröjd. :)

 

Dagens plus: Pris

Dagens minus: Lovet är slut

Dagens fundering: Ska man vända sig till en resebyrå för att få chansen att komma ut i världen?

Sportlov

Det är inte så tokigt att ha sportlov. Jag har nu hunnit ikapp med mig själv, och imorgon ska jag hinna ikapp med mitt hem, resten av veckan ska bara flyta på :)

Idag har jag varit hemma hos Stefan och fikat. Alltid lika trevligt att träffa honom. Vi försökte dra upp lite fiffiga planer, men de verkade ändå gå i stöpet på slutet. Varför är det alltid så? Men det blev mycket skratt och mycket allvar, den perfekta kombinationen.

Började hela dagen med att kika runt på bokrean. Trevligt nöje. I och för sig så behöver jag inga böcker, jag hade redan innan ett tjugotal olästa böcker....nu har jag elva till.... Så det är väl bara att läsa vidare.

2011-02-25


Sista dagen före lovet så var det hockeyturnering efter lunch. Tegnérskolan mot Höglundaskolan. En tjejmatch och en killmatch. Jag glömde dock kameran denna dag, men som tur är så hade jag ju massor med elever som tog en massa foton, och de är helt sjukt bra på att hantera kameran... Detta foto har Josefine tagit, tack för att jag fick låna det. Här har vi vårt damlag, som vann. Vårt herrlag, som vann. Samt de två lurviga, fluffiga maskotarna. Ja, det blev en härlig avslutning på fredagen.

2011-02-26

Dagens projekt var att överföra lite videofilmer (från jobbet) till dvd. Så jag mixtrade med video, dator, mojgrej och filmer. Inget blev som det skulle. ARGH! Kopplade allting väldigt fint, inget fungerade som det skulle. Ingen bild. Efter ett tag gav jag upp....

 

2011-02-27

Det ser inte så farligt ut. Bara som en liten rännil med vatten genom istäcket. Men jag kan informera att detta räcker för att köra sönder lite plastdetaljer på en cool, låg (väldgt lånad) bil. Den lilla rännilen visade sig vara nästan en decimeter djup.

Efter att jag hade smsat med Jan om mitt misslyckade föra-över-film-projekt så sa han till mig att rycka med mig grejerna och åka dit så skulle han hjälpa mig och jag skulle få te och kladdkaka. Hur kan man motstå en sådan deal? Det är en vattenläcka utanför mitt hus, så vattnet har smält isen precis vid vår utfart. Jag såg det och jag körde verkligen på kanten där det verkade vara så grunt som möjligt. Jag hörde hur det small till, men hoppades på det bästa. När jag sedan klev ur bilen så såg jag att det såg allt annat än bra ut. Så jag sa direkt till Jan 'Vill du bli förbannad nu, eller vill du vänta lite med det?'. Svaret blev 'Vad fan har du gjort?' . När han såg sin bil frågade han hur fort jag hade kört egentligen. Som om jag skulle kuna ha fått upp någon hastighet på parkeringen ens om jag hade försökt. Han gick ut och bröt det på plats, det knakade lite obehagligt och han såg inte helt nöjd ut....men bilen såg (i mina ögon) ut som innan. Så numera parkerar jag inte på min pakeringsplats... De har nu varit och skrapat iskanterna med en stor grävskopa...men det ser väldigt djupt ut ändå, jag chansar inte...

 

2011-02-28

Använde eftermiddagen till att färglägga lite stämpelmotiv. Har ju lite kort jag ska göra, så detta var lagom avkopplande.

 

2011-03-01

 

Årets inköp på bokrean. Den boken jag är mest sugen på är den som Nick Cave skrivit. Det kan nog bli något helt annat än vad jag brukar läsa, och det är väl det som är lite grejen? Så nu är det bara att längta till sommarlovet så man har tid att läsa en massa. :)

 

På pysselfronten har jag Helene och Marja bytt ATC. Vi gjorde två olika en med tema Rörelse,

 

(ojsan, har visst lyckats med att beskära bilden lite väl häftigt på vänsterkanten...). Det är stämplar från Cherrypie och jag gillar verkligen den springade kvinnan.

 

Den andra jag gjorde hade tema Steampunk. Ett helt nytt tema för mig, men oj vad mycket fint man kunde hitta på nätet när man sökte..

 

Jag har även fått fyra finfina ATC tillbaka så nu bestämde vi att göra en ny miniswap. Det ska bli kul! Men först ska jag ta mig an en utmaning på Stämpelsnack.se. Det är skönt att bara kunna snöa in på detta. Håller nu på med att greja i ordning med foton till scrapmässa/träff som är i helgen.

 

Imorgon blir det en sväng på stan (igen) och tvättstuga och sedan ska jag fixa de där filmerna så de kommer över på DVD. Verkar bli lite halvrisig kvalité tyvärr...men nu fungerar det ju iaf. Så var det ju det där med att städa oxå. Oj så skoj!

 

Dagens plus: Umgås med Stefan

Dagens minus: Bokrean på nätet är bättre än i verkligheten

Dagens fundering: Hur mycket sover en katt egentligen? (Ja, jag har internet och kan ta reda på så enkla grejer, 16 timmar på ett dygn ungefär...och det gör Fritz....LÄTT!)

RSS 2.0