Jag hostar och hostar och hostar...

Hade hoppats på att hostan skulle ge med sig under helgen. Men det funkar sådär. Jag har i alla fall fått tillbaka min röst och låter inte längre hes. Men det kommer hostattackar som får lungorna att försöka ta sig upp.....känns sådär skönt kan jag konstatera. Men men, det går väl över. Denna helgen har jag mest ägnat mig åt tedrickning och att inte prata.

2011-09-12


När jag satt och käkade frukost så berättade de på Nyhetsmorgon att Svenska Mästaren i alfapet var i studion och skulle spela Wordfeud mot tittarna. Man skulle maila in sitt användarnamn, så det gjorde jag. Men de valde ut fyra andra spelare så jag tänkte inte mer på det. Jag somnade gott i bilen på väg till jobbet och upptäckte sent att jag hade fått en invite av Nyhetsmorgon. Så då fick jag ju börja spela.... Vi hann dock inte spela klart, men det gick bra ändå tycker jag. Han spelade väl inte överdrivet roligt utan det blev en diagonal rätt snart. Men vi låg jämnt när han avbröt matchen. Andra som jag spelar med uppmärksammade mig på att mitt användarnamn nämnts på TV och jag fick faktiskt ett par förfrågningar enbart på grund av detta. Räknas jag som TV-kändis nu då? :P

2011-09-13


Dags att färga håret. Rött rött rött. Skulle ju gärna vilja ha det lite orangerött eftersom det är absolut snyggast. Men det är inte det lättaste att få... Men det blev väldans rött och snyggt iaf.

2011-09-14


Man vänjer sig aldrig vid att gå upp såhär tidigt. Obarmhärtigt ringer klockan och det är bara att skutta upp. Tack gode gud för duschen, då vaknar man till. Längre fram i höst kommer mitt badrum att renoveras och då blir jag utan dusch. Funderar på hur det ska lösa sig....

2011-09-15


Skulle träffa Jan för att överlämna lite grejer och han föreslog en fika på stan. Vi traskade till Carli och det blev te och glass för min del. Sjukt god glass. Löjligt god glass, det blev blåbär och pistage. Inte helt enkelt att välja smak. Får väl helt enkelt gå dit igen och prova något annat en annan gång. Det var trevligt med fika och bara sitta och småprata lite. Det är såna här dagar som jag är så glad över att jag har världens bästa vänner.

2011-09-16


Köpte lite nötter och torkade bär för att mumsa i mig. Men det var så konstiga bär! På inehållsförteckningen stod det tranbär och russin. Tranbär är ju röda (och inte med på bilden) russin ligger längst till höger på fotot. Men vad är det andra? I mitten ligger ett jag bitit i, det är massor med små kärnor inuti. Det smakade lite syrligt. Det var gott, men nu är jag lite nyfiken på vad det är.... Får väl kolla i affären vad det står nästa gång jag är där. Att handla i lösvikt är inte alltid bra. :)

2011-09-17


Fika hemma hos Jan och Linda. Ett av busfröna var hemma och var full av bus. Lite kittlig är han allt :)

2011-09-18


Monterade lite nya stämplar. Lika tråkigt som vanligt, och lika roligt som vanligt när det väl är gjort. Kul att få använda nya stämplar. Har köpte lite stämplar med Laban, Tummen och Långa Farbrorn. Väldigt fina är de iaf. Kommer väl visa något jag gjort med dem snart.

2011-09-19


Jag köpte mig en ny bok! Jag har alltid gillat Olle Ljungström så visst var jag tvungen att köpa denna bok om Olles liv. Har ännu inte läst något, bara bläddrat lite. Ser fram emot att få njuta av den med en mugg te, raggsockor på och lite tända ljus, gärna rengsmatter mot rutorna.....

2011-09-20


Sjuk. Stackars mig! Hosta hosta och ännu mera hosta. Till och med lite feber när jag kom hem. Det piper i bröstet när jag andas....

2011-09-21


Åh!!!!! En ny Theorin-bok. Det längtar jag efter! När jag har läst om den så verkar den ruggig. Passar bra i höstmörkret. Snart är det oktober....snart snart snart.... :)

2011-09-22


Frossade i räkor tillsammans med kollegor. Trevligt värre! Otroligt vad gott det är med räkor!!!

2011-09-23


Väl hemma från Säffle. Hela hallen blir full av väskor och grejer. Varför släpar jag med mig så mycket hem på helgen? Det är ju helg! Jag ska ju vara ledig då!!!!! Banne mig, jag ska ta en helg när jag inte jobbar. Allt hemtaget i onödan! (okej, jag hade lite extra packning denna dag eftersom jag sovit en natt i Säffle...)

2011-09-24


Aspen utanför mitt fönster börjar skifta färg. Så vackert när solen skiner på de röda bladen. En härligt solig höstdag, men jag var mest inomhus...

2011-09-25


Ett mycket konstigt foto idag. Men i trapphuset hänger det långa sjok av spindelnät. (Det gråa strecket....) I slutet hänger det som en liten bubbla...det verkar vara den döda spindeln. Skönt att den är död! Skönt att det inte är utan för min dörr som detta hänger ner. Kanske lite städning vore på sin plats???

Sådär ja!!!! Äntligen ikapp! Ska försöka bättra mig så det inte blir dessa långa långa långa inlägg.

Nu lite alster som jag har skapat


Här har jag gjort en LO på min brorson Joakim. Jag gillar detta foto på honom massor.


Här har jag liftat en LO som Diana har gjort, som hon i sin tur liftade. He he he, snacka om rundgång.


Fick en beställning på kort till en tjej som fyller 5 år. Tog inspiration ifrån Forma Hantverk. Gjorde kortet lite rosa, lite glittrigt men ramför allt färgglatt. Jag gillar ju färg. Beställaren blev nöjd och det är ju det viktigaste. Det springade monstret är suveränt, det passar till allt!

Dagens plus: Jag hade ju en påse kvittente i skafferiet
Dagens minus: Hostan så klart
Dagens fundering: När ska jag rätta alla de där proven som jag lämnade kvar på jobbet?

Höstrusk

Just nu är det mörkt, regnet vräker ner och det blåser som tusan. Och jag sitter härinne med en mugg te och tycker det är trevligt. Vore dock skönt med lite ljus på morgonen....för visst måste man gnälla om något? Men nu kör jag mer med stilen att se saker och ting positivt, men då känner folk inte igen mig :)

2011-08-29


Frukost! Fil och torkad ingefära är otroligt gott. Något jag växte upp med. Total krock när min kusin istället ville ha kanel på sin fil. Kanske ska man bara käka lite müsli till filen? :)

2011-08-30


Satt och gjorde ATC. Trevlig sysselsättning. Har redan tankar på ett nytt ämne, lite svårare dock.... Kom även på att jag saknar ATC från ett par swappar. Väntar väl lite till....

2011-08-31


Ballerinaskor till jobbet utan strumpor, på jobbet inne-sneakers och korta strumpor, på vägen hem en sjukt ful kombination. Försöker bara gå fort och se glad ut. Men herregud så det ser ut....

2011-09-01


En elev svimmade på min lektion. Totalt mitt fel! Ibland borde jag lära mig att tänka efter före.... Men allt gick bra iaf.

2011-09-02


Köpte mig en ny penna. En reservoarpenna och jag älskar den redan. Ska köpa några snygga färger på patroner att byta med. Det får bli nästa gång jag är på stan, om hundra år eller så.....

2011-09-03


Fikastund med småbarn brukar sluta som en kladdig historia... Men det var ju inte hemma hos mig så.... :)

2011-09-04


Juice med en twist? Provade så klart denna juice. Den var god, men kanske ingen höjdare. Men vem kommer på att blanda äpplen och hallon? Skum kombo!

2011-09-05


Lockade kollegor till konferens med hjälp av choklad. Det hjälpte iaf :)

2011-09-06


Jag fick ett fint kort på posten med apor på. En av aporna var en reflex. Stiligt värre!

2011-09-07


Fick en konstig bild av en vän på whatsapp. En rabiessmittad hund? Hmmm.....jodå, det stämmer. Det var den känslan jag hade vid dagens lunch.

2011-09-08


Nybakade tunnbröd i stekpanna. Det är väldigt gott, åtminstone när de är nybakta. Dagen efter är det ingen direkt hit. Provade ett nytt recept men är mer nöjd med det gamla jag har här hemma. Det som jag självgjorde på hemkunskapen på högstadiet....

2011-09-09


Då har jag anmält mig! En universitetskurs kurs. Dax att bli student? Nåja, det är inte många poäng det gäller på långtid så. Nu är det bara att vänta på antagningsbeskedet och den förbaskade koden....

2011-09-10


Varför? Han gör sådär den lille charmknutten. Trasslar ihop min bäddade säng och sedan lägger sig där och ser söt och oskyldig ut.

2011-09-11


Pysseldag hos Maria och Musto. En liten Perser som flyttat hem till Maria och familjen. En gosig och kelen katt som gärna ville vara med och pyssla (läs: leka)

Sådär, det får bli alla foton för denna gång.



Här har jag gjort en LO med min morfar, pappa och bror. En liten fisketur från längesedan. Gillar att använda de gamla fotona. Den var med i en tävling men jag blev diskad, jag hade ju tre foton på och det fick bara vara två. Ja ja, så kan det blir ibland när man inte läser reglerna så noga. :)


Ännu ett kort med Stazon-dynor och vit penna. Collage är trevligt, men jag borde nog göra bakgrunden först och sedan stämpla det svarta sedan. Får greja lite til så får vi se vad det blir.

Dagens plus: Presenter fixade
Dages minus: Jag fick inte till något prov och måste göra det imorgon....
Dagens fundering: Vad menar du?

Det verkar vara höst, men det är varmt

Det är ju inte sommar längre, det märks. Men är det verkligen höst? Tveksamt! Idag har det varmt som attan och soligt. En härlig söndag med andra ord!

Ligger lite efter med alla foton så det kommer en drös nu då.

2011-08-14


Det var söndagen före första dagen på jobbet. Sista skälvande minutrarna i frihet ;) Hastigt och lustigt blev det söndagsmys med Maria och Twilight-filmer. Första gången vi träffades i mysbyxor, vår vänskap går inte att ta miste på :) (Vill dock säga att det fanns kvar i alla skålarna när jag åkte hem :P ). En väldigt trevlig dag och återigen var vi överens om att den andre bor i fel stad....

2011-08-15


Första dagen på jobbet. Åh hej vad snabbt det sommarlvet gick då! Galet! Vi pratade mycket om lärarlegitimationer och vad som egentlgen står på våra examensbevis och hur saker och ting ska gå till egentligen. Det känns skönt att ha sitt examensbevis med alla de rätta ämnena. Det tog sin tid att få det och det var en del blod, svett och tårar innan jag fick det. Så jag har en kopia på jobbet. Bara för att varje dag påminna mig om både allt kämpande och om det bekymerslösa studentlivet. (kan man väl säga såhär i efterhand?)

2011-08-16


Jobb med kursplaner och betygskriterier. Så mycket som är nytt. Helt sjukt! Helt matt när man väl kom hem. Det är ingen mjukstart direkt....

2011-08-17


Är det verkligen så???

2011-08-18


Idag tog vi personalfoto. Min plan var att inte se ut som en surpuppa men heller inte en galet tillgjort skrattade mentalpatient. Det brukar vara de två lägena som gäller för mig. Jag tror att det ordnade sig, med solen i ögonen (och spilld mjölk överallt) så komer jag nog få en helt ny obetalbar min.....

2011-08-19


Regn, regn, regn. Men blandat med utsläpp från gräsklipparen är det ändå riktigt vackert.

2011-08-20


Det känns som om något är fel....

2011-08-21


Pyssel hemma hos Helene. Kattungen Oscar var så klart med och kollade in allt. Satt mest och färglade stämpelmotiv. Det var väldans trevligt. Brukar ju inte göra det så ofta så det var ju bra att det blev gjort till sist. Vi provade lite tekniker oxå. Det var trevligt att pyssla och skratta bort ett par timmar.

2011-08-22


Inga barn i trappuppgången behöver längre en vagn.....men.....

2011-08-23


Vindrutan är höst-daggig på morgonen när man åker till jobbet.

2011-08-24


Jag är helt fast i Wordfeud. Det är helt otroligt roligt att spela det. Att vinna är inte allt, kämpa väl räcker långt oxå. Har nu slutat spela på random-bräden eftersom det är för mycket tur inblandat där. Tur är inte altid något positivt....

2011-08-25


Så otroligt vacker! Den bara stod där på min arbetsplats när jag kom från en lektion. Så stilren och enkel. Perfekt! Gjorde självklart plats för den mellan mitt och Björns bord. Det blev så fint så fint. Tänk att jag har så underbara kollegor. Tack!!!

2011-08-26


Det blir fler och fler vykort, lite olika storlekar på dem..... :)

2011-08-27


En underbar scrapträff i Uddevalla med Maria och Lena (och en till Lena vid vårt bord). Vi hade en härlig dag med en bra ordnad träff. Trevliga tävlingar och utmaningar. Men det bästa är att få träffa allt det härliga folket man lärt känna under åren inom denna hobbyn. Spendrade lite pengar på mässan oxå, men det blev mest papper, det enda jag verkligen inte behövde..... Men men, så kan det bli ibland. Gjorde en LO om Stefan Sundström, jag blev riktigt nöjd med den.

2011-08-28


Fortsatte helgen med att umgås med Maria. Vi bestämde oss för att åka till Sliperiet i Borgvik och titta på utställningarna där. Jag blev helt betagen av Kjell Engmans glasutställning. Det var så otroligt maffigt och jag önskade att jag hade 50 000kr över så hade jag ju kunnat köpa mig något.... :) Självklart var även resten av utställningarna väl värda att se. Ron Wood hade gjort helt otroligt häftiga tavlor. Att teckna på svart är inte det lättaste...
Vi fikade och sedan åkte vi tillbaka mot Karlstad igen. Nu ska vi planera nästa lilla tripp i Värmland. Jag är otroligt sugen på Afternoon Tea, men var finns det???

Sådär, det får räcka för denna gången i fotoväg. Det är ju snart läggdags :)

Lite av det jag skapat då rå....


Här har vi då Sundström i egen hög person. Planen är väl att det ska bli en till om honom, fast då från den kvällens spelning. Det här är en LO mer om just Stefan och vad jag tycker om honom. Jag ha väl inte direkt tyckt själv att jag har någon idol. Men efter att ha läst SAOBs förklaring på ordet så inser jag nog att Stefan är min idol. :) (SAOB skriver idol: om person, stundom sak, som är föremål för en utomordentligt hög grad av beundran)


Ett beställningskort till en kvinna som skulle gå i pension. Detta var ett av de motiven jag färglade när jag var hos Helene. Det var nog första gången jag använde den här stämplen.


En LO jag gjorde på Orust i somras. Titeln är väl något missvisande, för hur kan några av mina brorsbarn vara mer favorit än den andre..... De är ju världens goaste ungar allihopa liksom. :)


Ett Grattiskort som skickades till Diana för ett tag sedan. Provade ny stämpel från Stampscapes. Den är fin men lite svår på något vis. Har inte gjort något mer med den.... Vi får väl se vad det blir med den.

Dagens plus: Nysstädat
Dagens minus: Det är redan slut på helgen
Dagens fundering: Jag kan väl inte fråga tydligare än såhär?
RSS 2.0