Vänerträffen

Igår var det mycket på gång. Det var ju EFIT-dag (som det blev noll och inget med) och det var dax för den andra Vänerträffen (som det blev succé med). Jag hade ju med kameran och hade tänkt fota lite iaf, men det blev inte ett enda fotot tagit igår. Är inte det helt galet så säg.... Men det var många andra som fotade och det kommer snatr komma ut foton på www.vanertraffen.se

Jag hann sitta ner några minuter och göra lite grejer igår även om det mest kändes stressigt, men det tyckte nog de flesta :)

Vad gjorde jag igår då? Jo följande

image464
en tändsticksask. Det är vanligt kvistpapper som bakgrund och sedan en järneks-stämpel från Tim Holtz-paket som är grön-chalkad och så lite glitterlim i bären. Bakgrundstexten är från ett bortglömt ställe och God Jul-stämpeln är från Lilla Pappersbutiken. Kanten är chalkad med den röda distress-dynan.

image465

Sedan var det en liten 'fönsterbok' som skulle dekoreras. Papper från BG och stämplarna är från Tim Holtz igen. Har stämplat flickan på OH-plast och gliterlimmat baksidan och sedan fäst över hålet. En kul effekt tyckte jag själv.

image466
Vi fick ju äran att erbjuda sprillans nya hänglar-stämplar på träffen och de ingick i stämplekittet och stämplarna var speciellt framtagna för denna träff. Det var superfina stämplar och roliga att använda. Det blev ett ganska enektl kort för mig och det belv väldigt stressigt på slutet. Lykstolpen är stämplad direkt på kortet och målad med glaze-penna men adirondacks akrylisar i skenet, bakgrunden och figurerna likaså. Texten blev inte bra, jag vill inte ha den där.. men jag visste inte vad jag skulle skriva och den blev klart på sekunden för tävlingen så vad fasen :)

image467
När det gällde skiss-tävlingen så provade jag att göra mitt första genomskinliga kort. Det var skojigt men lite svårt. Min plan var ju att embossa på plasten, men det gick inte alls..... plasten blev helt skrynklig, men det borde funka med plast till laserskrivare...... Får prova.... Stämplarna är från Tim Holtz.

Ja, det är väl lika bra att säga det, jag har köpt nya stämplar från Tim Holtz och de kom hem till mig i fredags :)

Det var detta jag fick gjort på hela dagen. Resten av dagen umgicks jag med trevliga mäniksor, kikade runt i affärerna, shoppade sparsamt, och fixitrixade med lite allt möjligt smått praktiskt. Men vad var det egentligen som gömt sig under diskbänken?

Så jag vill passa på att tacka Veronika, som var med och anordnade detta och till Theresia och Cathrin som hjälpte till att städa och plocka i ordning allt igår kväll, jag vill även tacka affärerna som var där och alla underbara människor som var där och pysslade och gjorde träffen till den succé det faktiskt var.

Idag roade jag mig med att gå till tvättstugan direkt på morgonen. Kändes lagom skojigt när klockan ringde och det var dax att masa sig upp och dra ur sängkläderna...urk. Men nu känns det bra, för nu ska jag gå och lägga mig i rena lakan. :)

Sedan var jag, Anna och Mattias hemma hos P och fikade lite. Det var trevligt. Världens skönaste soffa. En sådan vill jag ha istället för det där rusket som står hemma hos mig nu. Så om jag bara var gjord av pengar så skulle jag slänga ut den och ställa dit en ny. Men nu var det visst vinterdäck som skulle köpas, och det är ju minst lika roligt.....

Dagens plus: Jag har köpt Winnerbäcks nya skiva. Den ska få åka med i bilen och förgylla den obehagligt tidiga morgonen imorgon och resan till Säffle.
Dagens minus: Jag känner mig fortfarande lite krasslig och det har blivit dåligt med träning senaste tiden.
Dagens fundering: Facebook är kanske inte så tokigt ändå?

Hajar du?

Idag har jag köpt något jag aldrig köpt förut, nämligen fyra härligt stora pigghajar. Tanken är att det ska bli lite dissektion på Elevens Val någon torsdag framöver. Det är populärt redan nu när jag har pratat om dem. Så nu ska jag bara fixa till en bra beskrivining på hur vi ska skära och lära...typ :)

Hajarna är väl ungefär 50-70sm långa och väger ungefär 2 kilo styck. En av dem är nog full i yngel oxå, det kan bli en spännande överraskning för den gruppen som får den att skära i.

image461
Här ligger de

image462
De är rätt häftiga och imponerar även om de är små hajar....

image463

Ja, det var väl det det :)

Dagens plus: Jag och Anna spöade K och E i badminton idag. Man kan säga att vi dominerade!
Dagens minus: Ett begynnande nageltrång
Dagens fundering: Är allt klart inför helgen nu? (Nej, det är det inte, det vet jag ju ;) )

Oh-de-lally, Oh-de-lally Hoppsan vilken dag!

Ja så ska man ju tydligen sjunga varje kväll när man går och lägger sig. Men hur ofta passar det egentligen? Skulle man inte verka lite....hmm.....annorlunda då? Men vad fasen, det är man väl ändå?

Jag har gjort ett grattiskort till Malin
image459
Lite murrigare nu när hösten är här :)

Igår var jag på IKEA i Karlstad för första gången. Jag raceade igenom stället på 20 minuter, glatt påhejad av Anna och Mattias. vi hade ju ett mål med besöket och vi inhandlade ett gosedjur och självklart hann jag rafsa åt mig lite värmeljus oxå. Ska nog ta mig en tripp till IKEA en annan dag och kolla läget. Kanske göra som Magnus och jag pratat om länge, åka till Bergvik och ta en öl och strosa runt i affärerna. ;) Varför serveras det öl och vin i ett shoppingcenter??? Vem dricker där? Ja, världen upphör aldrig att förvåna mig...

Nya frimärken är på gång. Jag brukar inte bry mig så värst mycket, men nu den 27:e släpps de med tema choklad. Choklad liksom....alltså....mums!
image460
Jag har hittat till Facebook oxå. Jag har nog inte riktigt fattat själva grejen ännu, men det kanske kommer. Men det är ju kul med alla små grejer man kan göra, och jag har ju faktsikt sagt hej till några människor jag inte hört av på ett tag, så visst är det skojigt...tror jag.... :)

Dagens plus: Alla snälla ord
Dagens minus: Ordet NEJ
Dagens fundering: Kan man verkligen vila sig i form? ;)


Jag tänkte köpa nya gardiner...

Jag planerar att köpa nya gardiner så nu är mitt köksbord täckt av tygprover. En del har jag redan ratat, men jag vet inte vilket jag helst vill ha. Ett är jättefint, men bilden är ljusare än vad det är på ritkigt. Bakgrundsfärgen är dock exakt den samma som de gardiner jag har hängandes idag....är det tråkigt att välja samma?

image453

Det här är ju jättefint, men kanske för stormönstrat?
image454

Så har jag även detta
image455
Det har jag även i en brunfärgställning som är snygg....

image456
Den har jag i brunt som är snygg, den beiga är inte riktigt lika snygg. (rött är inte aktuellt...)

image457
Den fast i mer grå-brunt är ritkigt snygg, men blir den för mörk?

image458
Den i mer grå-beige och lilaaktiga blommo är heller inte dum....

Ni förstår att jag har problem......

Dagens plus: Jag är ledig och jag känner mig verkigen tillfreds med mig själv :)
Dagens minus: Jag ligger lite efter i planeringen
Dagens fundering: Kan jag vara den som hjälper till att göra något dumt till något bra?

Mina kollegor

image452

Visst är vi tjusiga :)

Utmaningen - Cirkus

Blev utmanad att göra ett kort på temat Cirkus. Först blev det alldeles blankt i huvudet och jag tänkte att jag kunde ju bara ta ett kort när som helst i mitt liv och det skulle kunna symbolisera cirkus. Men så kom jag på en idé och vips hade jag ett kort.

image451

Ja, nu blev det ju lite väl vitt i scanningen, men men..... :)

Dagens plus: Att jag ahr hunnit så mycket trots att det bara är mitt på eftermiddagen
Dagens minus: Man blåser bort så fort man sticker ut näsan
Dagens fundering: Kan jag bli pärloman oxå? :)

Hösten är här

...and I like it! Hösten är den bästa årstiden. Färger, solen, regnet, mörkret, myset med en massa goda teer och en massa andra skojiga saker man gör på hösten gör att jag inte alls gråter över att sommaren är slut.

Jag har nu börjat träna på Friskis igen efter ett lååååååååååångt sommaruppehåll. Jag har nu träningsvärk som en gnu och tycker det stramar och drar överallt. Frågan är om man då ska vila sig i form eller om man ska träna mer för att mjuka upp de redan stela musklerna. Jag har iaf årskort på Friskis nu och jag är ju för snål för att inte träna och det är väl en bra sporre bara det. Så har vi ju kommit igång med badmintonen igen, det är skojigt värre.

Jag har även använt några av de mörka kvällarna till att göra ett och annat kort. Det är oxå en grej som jag tycker är bra med hösten. Ska göra ett kort till min brorsdotter som fyller på torsdag. Borde ju köpa en present oxå, hmmm......jag har inte ens någon bra idé..... typiskt.

Jag kan ju iaf visa de kort jag har gjort
image447
Det mönstrade papperet har egentligen ett superfint kopparmönster som glänser, men det syns ju (som vanligt) urdåligt. Så är det lite pärlor och blomman har 3d-lack på alla kronbladen. Båda stämplarna är från Lilla Pappersbutiken.

image448
Ett papper från SEI blev sönderklippt å det grövsta och vips var det bara en cirkel kvar. Blomvase är en stämpel från Paper Salon. Texten är från Lilla Pappersbutiken. Det är glitterlim runt cirklen och även lite här och där på texten.

image449
Ett brunt kort, äve om scannern verkar tycka något annat. Papperet är från Chatterbox och är cardstock-variant och är brunmönstrat på ena sidan och ljusblått på den andra. Lite organza band med facetterade pärlor på i ändarna. Textstämpeln är från Lilla Pappersbutiken.

image450
Ännu fler härliga papepr från Chatterbox. De är så härliga och passar bra till hösten. Stämpeln är från Lilla Pappersbutiken och den var svåranvänd i början, men nu tror jag banne mig att det har släppt lite grann.

Nu är mörkret här och jag ska dricka lite te, gräma mig över förlusten i badminton, gör lite planerings-jobb och snart titta på två avsnitt av Gilmore Girls. Det känns inte alltför jobbigt (om jag itne vore så stel i ryggen.... :) )

Dagens plus: Att solen sken och det var en underbar höst-dag
Dagens minus: Att jag och Anna fick stryk i badminton
Dagens fundering: Varför kommer jag inte på något vettigt att säga när jag pratar med den söta pojken?

Lite nya kort att visa upp

Har köpt regnbågsdynor på tradera, billigt och bra :) Har inte hunnit leka så mycket med dem ännu, men har gjort ett kort med en av dynorna iaf. (Har nog kladdat ihop färgerna på dynan lite men....så blir det ibland.....intalar jag mig själv)

image443

Den guldembossade swirlen är från Hero Arts och texten är från Inkywings och stolen är från Paperbag Studios. Stolen sitter på 3d-kuddar.  Det är kul med regnbågsdynor, det blir mer framöver.

image444
Här har jag gjort lite av en variant på ett anant kort. Jag använde brun akrylfärg i botten, clearembossade paisley ovanpå och målade sedan över med rosa. När färgen är torr så är det bara att gnugga bort det som är på embossingen. Det enda jag kan tycka är att jag stämplade för glest.... Sedan har jag limmat på lite pärlor. Texten är från Lilla Pappersbutiken och är guldembossad.

image445
Ett grattiskort till Joakim som fyller 40 år och som gilar golf. Använde samma papper som till ett annat kort då jag gilalr dessa papper massor. Stämpeln fick jag av Rosette eftersom det blev lite brådis, hon i sin tur har fått den från Chruss om jag inte missminner mig. Så jag får väl tacka både Chruss och Rosette för detta kort :)

image446
Här har jag använt adirondacks akrylfärger för att göra bakgrunden och sedan har jag stämplat lövet från reprint med två dynor, den ljusa syns knappt.... Sedan har jag textat själv (måste öva lite mer på det där med min handstil tror jag bestämt...). Sprayade över lite fixativ eftersom pennan inte var vattenfast. Så är det lite glitterlim (koppar) och det fick mig att fundera på hur snyggt det nya Cinnamon-glitterlimmet är på riktigt :)

Dagens plus: En hemlis som jag inte kan berätta här :)
Dagens minus: Den där jäkla VV-vågen som visade plus idag. I och för sig bara 0,8 och inte 2,9 som min egen våg tyckte....
Dagens fundering: Varför sitter det en kille i min trappuppgång i flera timmar och läser bibeln???

Theese boots are made for walking

Igår efter att jag hade fikat med Christine så råkade jag bara ramla in på Din Sko lite som hastigast. Inte för att jag skulle ha något, men jag kom hem med ett par stövlar..... 75 spänn är ju som hittat :) Billigt och bra, kanske är det därför de knarrar vid fotleden när man går, speciellt i trappor.

Någon som har ett bra anti-knarr tips?????

image442
(Ja, bilden är lite retuscherad, det var ju så stökigt i bakgrunden :) )

Dagens plus: Åsa överraskade mig och gjorde mig glad.
Dagens minus: Min våg här hemma visar massa kilo upp, trots att jag tränat och skärpt mig överlag.... URK
Dagens fundering: Planen gick om intet, hur gör jag nu?

Man vet att man är i Säffle...

...när man tidigt (07.40) på fredags morgonen hamnar bakom en EPA-traktor (A-traktor, APA-traktor, kalla det vad du vill) där det ur passagerarfönstret hänger ut en blekfet illröd rumpa. Regnet vräker ner och det är inte någon rekordvärme precis. Varför gör man något sådant? Men visst, det var ju det roligaste som hände i Säffle den dagen...

Senare på dagen blev det ju badminton och jag lyckades vinna igen. Men det satt hårt inne. Det var väldigt kul att vara igång igen, så jag ser fram emot nästa fredag.

Så blev det lördag och då åkte jag ut på pysselrunda. Först till Panduro för att köpa Fixativ till ett litet projekt som jag visar längre ner, sedan åkte jag till Annas scrapbooking för att kolla in de nya stämplarna och snacka lite allmän skit. Hos Anna träffade jag Lena som sa att hon skulle åka till Kristinehamn på pysselträff på söndagen. Jag blev frestad och sa att jag skulle höra av mig. Efter en trevlig fika-paus hos Anna åkte jag till Åsa för att göra kursschema. Vilka otroligt bra idéer vi kom på, så kika in hos Lilla Pappersbutiken med jämna mellanrum för nu är det skojiga grejer på gång. Efter det åkte jag hem och så kom Rosette hit för att pyssla lite. Vi målade och grejade och jag fick till slut klart min ATC-swap som skulle vara inlämnad på fredagen, jag är hopplös. Ska försöka komma igång med mina nya nu, men vem vet???? Efter det blev det dax att gå hem till Anna för en soft lördagskväll. Varför blev det inte utgång istället för TV? Det undrar vi nog båda.... Under kvällens lopp kom jag på att jag skulle på spinning på söndagen så jag skickade sms till Lena och sa att jag inte skulle med till Kristinehamn.

Så blev det då söndag. Vaknade upp lite pysselsugen och jag var inte svår att övertala om en resa en bit österut. Så väskan (och kassen och stora lådan) packades och jag och Lena for iväg. Åh vad trevligt. Mycket bättre än spinning! Till skillnad mot andra träffar så fick jag faktiskt en hel del gjort. Dels efter en skiss, men jag provade även två helt nya tekniker. För mig alltså :) Så det blir fler besök i Kristinehamn för min del, så tack alla ni som fixade och bakade och grejade. Nu vet jag ju hur det fungerar på fika-fronten oxå :)

Så vad har det då blivit på kortfronten?
image437
Det här är mitt tagg-kort som jag ska skicka imorgon till en tjej som jag inte känner så jätteväl, men träffat lite då och då. Jag tror det blir bra :) Stämplarna är från Magnolia allihopa och de är målade med Adirondacks akrylfärger, lite glitterlim och texten är embossad.

image438
Här har jag lekt med brilliancedynor och en brayer. Det blev riktigt fint och skimrigt. Blomstämplen är Tim Holtz och texten Magnolia.

image439
Här har jag gjort så som Chruss skrivit i sin blogg. Lekt med dabbers och clear-EP. Det blev en fin bakgrund och jag kan nog tänkas behöva ha fler dabbers. Men mina har torkat lite så idag så smulade en av duttmojjarna sönder. Det var inget bra....jag har dem uppochner när jag förvarar dem så jag vet inte vad som är fel. Kanske är jag för hårdhänt?

image440
Detta var efter skissan på träffen idag, tror bestämt att den var hämtad från Scrappiz. Papperena är från BG och tagen är från Panduro. Katten är min älskade Fluff från Stampendous och texten är vitembossad (inkywings-text väl?) och katten är målad med akrylisar och bakgrunden duttad med adirondackdyna.

image441
Här har jag provat en ny teknik igen. Jag har sotat en glossigt papper över en ljuslåga. Sedan stämplat med blomcirkeln från octoberstamps. Då försvinner sotet just därifrån. Sedan har jag sprayat med fixativ så sotet håller sig på plats. Sedan har jag embossat turkosglittrigt på texten som är från Lilla Pappersbutiken. Det är sedan glitterlim (Diamond) i blommorna (mitten på alla) och runtom det svarta. Detta var en kul teknik och det kan tänkas bli fler :)

Dagens plus: Träffen i Kristinehamn. Kul att träffa alla igen :)
Dagens minus: Tiden har gått för fort
Dagens fundering: Kommer jag gilla alla nya glitterlim när jag får se dem på riktigt? :)
RSS 2.0