Sent ska syndaren vakna

För ungefär ett år sedan så bestämde jag och Helene oss för att byta ATC (Artist Trading Card = kort i samlarbilder-storlek som man stämplar/scrappar). Det är ju kul att göra såna grejer...så det borde ju inte vara så svårt. Det tog inte lång tid förrän jag fick ett finfint ATC från Helene. Själv har jag inte gjort något.... Helene har påminnt mig lite fint varje gång vi träffas.....men trots det har jag inget gjort. Men nu i helgen bestämde jag mig att göra detta projekt. Efter att ha hittat en artikel i en tidning där man gjorde ett fodral för fem ATC bestämde jag mig för att göra detta till Helene. Jag gjorde utmaningen och lite ränta på det :)

Här är själva fodralet. Det är veckat som ett dragspel på sidorna där man fiffigt stoppar i 5 ATC. Tyvärr var jag inte smart nog att fota det inuti... Jag har här använt mig av stämplar från Paper Artsy, Cherry Pie och Prickley Pear.

 

ATC 1

 

Här har jag använt stämplar som jag inte vet märke på.....dumt jag vet...... Lite glitterlim på texten och liquid pearl på några blad.

 

ATC 2

 

Här har jag använt stämplar från Cherry Pie och Stämpelgården. Gillar ansiktet i nyckelhålet, den har jag inte använt förut. Tog det som en liten utmaning att använda mina nya stämplar. :)

 

ATC 3

 

Här är det en stämpel från Stampsmith som jag har stämplat på en bakgrund gjord av distresser och sedan sprayat med kopparfärgat perfect pearls (som inte syns i scannern)

 

ATC 4

 

Här har jag använt mig av en saltbakgrund som jag gjort för längelängesedan, embossat den med tim holtz cirklar och sedan färgat med lite orange distress. Stämpelmotivet är en gratisstämpel från tidningen jag prenumererar på. Färglagt med distresser.

 

ATC 5

En ny stämpel från Paper Artsy som jag ha suktat efter länge, så nu ska jag försöka använda den mycket oxå. Målade med distresser och vad väl lite snabb för det har läckt i ena ögat... (syns ju väldigt väl här eftersom bilderna är sååååååå stora :) ) Glitterlim på vingarna, 3d-lack på ögonen och en liten fin bling på mössan.

 

Sedan postade jag detta och Helene fick det i posten idag. Så nu är det min tur att komma på en utmaning til henne....ska klura lite på det.....men det ska vara ATC iaf. Ska försöka komma på något fiffigt :)

 

Idag har det varit en rätt lugn dag på Cirkus Maximus. Det flöt på som det skulle, jag lämnade över lite ansvarsbitar till andra personer. Det känns bra. Det går åt rätt håll nu. Nästa vecka är det ju ledigt ett par dagar, det blir toppen det. Inte för att jag ska göra något speciellt (jobba räknar jag inte som något speciellt nämligen...)

 

Dagens plus: Solsken och att sluta tidigt

Dagens minus: Vinterdäcken är inte på (men nu ska det ju bli varmt igen)

Dagens fundering: Vad ska vi hitta på för skoj i helgen när jag får besök hem-hemifrån?

Helgen borde börja nu!

Nu känner jag mig lagom avslappnad för att göra allt det där jag skulle ha gjort i helgen... Förstår inte hur fort det går. De här helgen skule jag storstäda och så skulle jag dra igång med att göra min julkort. Hmmm....det blev inte så mycket av varken det ena eller det andra. Desto mer att göra i veckan. Startade ett helt annat pysselprojekt i helgen som faktisk blev klart. Kan inte visa det nu för det ska ut och åka med posten imorgon så får vi se var i Sverige det hamnar :)

 

Jag kan istället visa en LO som jag gjorde på scrapträffen i början på månaden. Här skulle det vara glitter och bling för hela slanten.

Jag valde ett foto på mitt bonus-brorsbarn eller lycko-brorsbarn Hannah. Använde mig av ett skimrigt bakgrundspapper från KI Memories. Jag saknar affärer i Sverige som säljer KI Memories-papper. Det finns ju så många snygga och härliga papper.

Nu ska jag börja ta tag i julkorten. Hoppas på att det ska plocka bort grejer på mitt måste-göra. Det var ju 100 grejer jag var tvungen att göra för att få köpa grejer till min hobby igen. Nu är det bara 86 saker kvar att göra. :) Det kommer ju gå fort...tror jag... Antagligen lika långsamt som allt annat jag tror ska gå fort. :)

Imorgon är det alltså måndag igen. SUCK! Förhoppningar för morgondagen: vinterdäcken hoppar på bilen, de sjukt dyra nya halogenlamporna slutar flimra och stänga av sig, jag får bara ett psykbryt på jobbet, jag kommer hem pigg och alert och känner för att städa. (okej, jag nöjer mig med vinterdäcken....)

Dagens plus: en insikt
Dagens minus: samma insikt
Dagens fundering: Hinner jag pyssla lite till?

Nu är det höst

Mörkret är här, regnet smattrar mot rutan....och jag gillar det. Okej, ska jag vara helt ärlig så gillar jag inte mörkret på morgonen, men såhär på kvällen är det helt okej. Löven trillar ner ett efter ett, men vad gör det? Det kommer ju nya till våren. Jag sitter här med en kopp rykande hett te, jag har tänt ljus och jag har plockat fram grejer för att göra julkort. Det är väl lika bra att sätta igång med det projektet. Tänkte undvika att ha det som tidigare år, när jag måste stress-göra hälften av alla kort jag ska skicka. Det blir liksom inte som jag har tänkt mig då... Men i år så ska jag visa (för mig själv) att jag har lärt av mina misstag.

Idag har det varit ännu en knäpp dag på jobbet. Det börjar nu kännas tungt att gå dit. Jag hittar inte riktigt glädjen längre... Det var många år sedan jag kände så. Ja, det var väl mitt första år möjligen. Jag letar verkligen efter att känna glädjen, men jag gör det inte. Det bara känns tungt. Jag trodde inte jag skulle kunna tröttna, men nu behöver det hända något för att det ska vända. Det kan inte rulla på som terminen hittills har gjort...för då håller jag inte ihop...

Jag har i alla fall gjort en LO om hösten. Har använt alla möjliga papper från Bo Bunny och Crate Paper. Sedan lite glitterdekorgummi från Panduro. Än en gång har jag provat att använda två olika typsnitt till rubriken, och hur kan det gå fel med Heidi Swapp?

 

Nu ska jag ta tag i julkorten....

 

Dagens plus: R

Dagens minus: Virrvarr på jobbet

Dagens fundering: Blev det ett missförstånd?

Pysselkalas i Kristinehamn

Efter en tung vecka på jobbet var det äntligen dax för helg. Upptäckte att jag hade lite feber, det kan ju förklara kallsvettsattacker på jobbet i slutet på veckan. Nåja, det var inget som jag dog av så jag packade alla pysselgrejer jag trodde mig behöva och drog till Kristinehamn på lördagsmorgonen. Helene har ju fyllt år så jag och Maria skulle så klart fira henne och sedan skulle vi pyssla hela dagen lång.

Jag gjorde ett kort till Helene. Använde min nya reprint-stämpel. Tycker att stämplen är väldigt talande i sig. Själva kortet blev ju lite halvtaskigt scannat eftersom hjärtat är i metall och sticker ut en bit. För övrigt har jag använt diverse spillpappersbitar. Det är otroligt hur många fina papper jag faktiskt har skurit sönder under årens lopp. Så nu kommer de till användning. Kortet matchade fint till paketet. Paketet innehöll en massa pysselgrejer som vi ansåg passa Helene perfekt. :)

 

Under dagen så blev det en del gjort. Maria hade köpt ett litet materialkit till oss allihopa (perfekt för mig som har köpstopp). Det är kul att skapa med likadana papper och sedan se hur olika det faktiskt blir. Jag gjorde en LO på Hannes.

Jag valde att att plocka upp det gröna i papperet för det känns som om fotot är så somrigt på något vis. Jag tycker att Hannes är så otroligt söt på detta fotot. Jag skrev om känslan när Anna och Mattias frågade mig om jag ville bli fadder till honom, och nu har han ju hunnit bli (snart) ett par år och han är liksom min älskade unge. Tjusigt alfabet som heter Cameron som jag lånade av Helene.

 

Sedan gick jag vidare till att scrappa ett foto från Anna och Svens bröllop.

(oj, det blev visst lite suddigt...) Här klippte jag ut den stora blomrankan från en bg-papper. Det gäller att ha tålamod. Jag gillar blomman otroligt mycket och tycker att den i sig räcker. Så jag stansade lite på fotomattan och satte dit några halvpärlor. Sedan blev det 3d-lack på den stora blomman och den lilla blomman nere i vänstra hörnet. Jag lånade ett alfabet av Hellen och det är Rendez-vous från bosskut.

 

Sedan drog jag igång med papper som jag har köpt på nätet och som jag inte blev riktigt nöjd med...

De är lite grälla, men det funkade ju bra till detta. Ett kort på Joakim och Tanja och jag tycker båda två är så otroligt söta. Jag har velat lite med rubriken, om jag skulle ha ett bindestreck eller inte. Men så tänkte jag att det å ena sidan är Syskonkärlek, men även syskon och kärlek liksom. Så det fick bli så, utan bindestreck.

 

När jade hade gjort den LO var iofs klockan mycket, men jag blev oå lite irriterad på mig själv. Allt blir så himla fyrkantigt. Raka jäkla linjer hela vägen. Kan jag inte mer än så? Suck! Så nu ska jag ta lite scrap-paus och ägna mig åt att göra kort istället. Lägligt att det är dax för julkorten. :) Kanske några fyrkantiga julkort då....

 

Dagens plus: Jag har fått mycket gjort

Dagens minus: Att inte träffa Anna, Mattias och Hannes

Dagens fundering: Ska man köpa glögg nu då, om det blir snö på onsdag så gäller det ju att vara beredd. Hoppas att vinterdäcken kommer hem snart oxå :)

 

Måndagar är inte så roligt som många tror!

Nästa år vill jag ha ett bättre schema på måndagar. Egentligen vet jag inte vad som är fel, jag har inte så många lektioner, jag har bra klasser...men.....jag är helt matt när måndagen är slut. (Och med slut menar jag när klockan är 15.40 och jag slutar jobba). Idag har det varit ännu en sådan dag. Men den började bra, jag hade värmarsladden i bilen så den var varm och skön när jag skulle åka till jobbet. Skönt att slippa skrapa rutor. :) Men det ryktas om att detta ska bli den kallaste vintern på 1000år (Vafalls??). Kanske mer snö än förra året? Stackars lilla bilen som får stå ute... Men, den ska ju få nya vinterdäck iaf och nu ska jag köpa nya lampor till den fram. Jag har coola xenonlampor fram, men det är ju helt ocoolt att de kostar 600spänn styck. Finns det ingen hejd på galenskapen? Sedan vet jag inget mer som bilen behöver (kräver) just nu.....men jag anar att det kommer komma.

Nåja, åter till min måndag :) Började dagen med en konferens som var sådär rolig. Det är tråkigt att börja veckan med jobbig info, men efter det har jag och B vår klass och det är alltid bra. Tänk att vi har världens bästa klass, igen! Sedan går allt fort, jag hinner inte allt jag vill hinna. Ja ja... :)

Här är en till LO från scrapträffen. Det togs en gruppbild på alla som var där och pysslade och det blev ju så klart en utmaning att scrappa fotot sedan. Jag valde att göra det i lite höstiga färger. Jag limmade även fast den namnskylt jag hade gjort för träffen. Sedan köpte jag fin-blommor på mässan och jag lovade mig själv at verkligen använda dem direkt, jag ska inte spara allt för att jag får för mig att det är för fint för det projekt jag just då håller på med. Jag passade även på att använda rubons-bokstäver som jag köpte för många år sedan, bra att de kom till användning oxå :)

 

Diana har nu sagt til mig at jag inte får köpa mer pysselgrejer förrän jag har gjort klart 100 projekt. Det är skitbra, för jag har massor och behöver verkligen inte mer. Nu kommer jag göra slut på lite grejer, ska börja med julkorten snart... Bäst av allt är att KontrollFreaket har stenkoll på mig, det där med disciplin är väl inte min starka sida. :) Så sent som igår gjorde jag något som jag bestämt mig för att inte göra, men jag var jäkligt nöjd när det var gjort ändå. Ibland tar man ju beslut som inte är helt genomtänkta, och jag är inte sämre än jag kan ändra mig.

 

Nu är det en ny vecka att ta tag i innan jag får se fram emot helgen. På lördag ska jag hem till Helene och då blir det pyssel och kompismys. Åh vad roligt det ska bli! En resa till Kristinehamn är inte att förakta!

 

Dagens plus: Gott te, tända ljus och höst

Dagens minus: Den tunga känslan

Dagens fundering: Är det verkligen bara en tiondel?Spinning on that dizzy edge

Igår skulle jag hämta ett litet brev på ica som jag visste innehöll två flaskor nagellack. Jag kände direkt att den ena flaskan var trasig. Det luktade skapt av nagellack och det kändes att flaskan var trasig när jag klämde lite. Så då sa jag till på en gång, men hon sa att jag fick göra en reklamation på posten.se men att jag inte skulle få någon ersättning för det eftersom det var postat som ett brev. Jag var så sur! Hade ju köpte dem på tradera så jag hade inga större förhoppningar....

Väl hemma öppnade jag för att se vilken flaska som gått sönder. Om det var den lila som jag verkligen verkligen ville ha, eller om det var den blåa som jag mer köpte för att jag ändå köpte av samma tjej...


Ja, det är ju inget tvivel om vilken flaska det var.... Det är ett lack som heter suede så det blir liksom matt och det är otroligt snygg färg på det. Jag mailade till hon som sålt lacket och frågade hur vi nu skulle göra. Hon svarade att jag kunde antingen få pengarna tilbaka eller vänta ett par veckor tills hon fick hem en ny flaska. Självklart valde jag en ny flaska eftersom jag nu har kollat på lacket så himla länge. Så nu är det bara att vänta... Imorgon ska jag måla naglarna med det fina blåa som kom i den hela flaskan.Här är den senaste LOn på Hannes. Inte helt otippat är han 16 månader på fotot. :) Detta var en av de LOs jag gjorde på träffen förra helgen. Det var i en skissutmaning och denna gång höll jag mig faktiskt riktigt bra till skissen. Det brukar ju gå si och så. Jag hittade det mönstrade papperet på träffen och föll för det direkt. Det passade ju bra till detta foto oxå. Passade även på att använda min siffer-embossing, jag har nu köte nya embossingfoldrar så nu ska jag även passa på att bli bättre på att använda dem! :)

 

Idag köpta jag lite EZ så att jag kan montera mina omonterade stämplar. Det är dock så tråkigt att jag har sparat det till imorgon. Imorgon ska jag även städa, plantera blommor, klappa bilen (kanske till och med tvätta den). Hade även plan på att sova länge, slappa, träffa Maria, göra egna vårrullar. Varför inte jobba 2 dagar och vara ledig 5 så att man hinner allt man vill?

 

Dagens plus: Färre ouppackade flyttkartonger i kemisalen efter dagens insats

Dagens minus: Många nysningar....vad ska det bli av det?

Dagens fundering: Vaför har grannen en så stor bil att jag måste parkera ute i gräset?

Scrapbooking-helg

Denna helg har jag mest varit på mässa/träff som Svensk Scrapboking anordnat i Karlstad. Jag och Maria-Therese har nog flamsat och tramsat mest hela tiden. Vi brukar ju prata mycket i telefon men nu fick vi chans att träffas ett par dagar i sträck för att fortsätta med tramset. Det var ju väldigt skojigt!

Att sitta bredvid M-T när vi pysslar är spännande. Vi tycker så väldigt olika om saker och ting. Jag är den som tar färger och blandar hej vilt medan M-T är kanske mer safe med sina färgval. Jag är den som måste ha en skiss för att komma igång, sedan följer jag den aldrig. M-T följer den helt slaviskt, hon kan inte ens tänka sig att vrida på den. Trots detta, eller kanske just därför, så kan vi hjälpa varandra att komma vidare när vi kör fast. Men jag saknade att ha Helene och Lena med i pysslet. Nu satt vi iofs vid samma bord som två andra härliga tjejer som vi skrattade och skojade tillsamans med, så det har varit en härlig helg.

Igår var det lite utmaningar precis som idag. Jag var inte med i alla, för det räckte inte tiden till. Men jag gjorde en tävling som var att man skulle göra något vintage, man skulle tänka 'Som på mormor och farmors tid'. Inte det enklaste....det är så många som är otroligt duktiga på det. Jag valde bara ett foto från slutet av 60-talet. Det är ett foto på mina föräldrar.

Jag köpte dessa papper för längesedan och jag gillar färgerna på dem men det ha liksom inte blivit något av det. Men nu kom de väl på plats. Sedan blev det lite grönt glitterpapper som jag stansade ut en bård av (Magnoliadie) och hur mycet vintage är det över ett sådant papper? Titeln är sansat med Chocolate och sedan är det några såna käcka små klisterlappsbokstäve oxå.

 

Detta med lysningsbjörk verkar vara en tradition som kommer från den delen av landet som jag härstammar ifrån. Nu förtiden så kör man väl inte med Lysning heller iofs... Jag har tänkt att jag ska fråga mina föräldrar mer om detta och skriva lite mer journaling på denna LO.

 

Med denna LO så vann jag tredjepris. Jag vann en hel platta av stämplar från Kortmakaren. En av de nya julplattorna. WOW! En perfekt vinst för mig! Om sanningen ska fram så hade jag ju köpt just den plattan samma dag, men jag fick byta min vinst mot den andra plattan. Så om jag bara hade kommit ihåg att köpa EZ hade ju lyckan varit total :) Jag kommer visa fler alster längre fram...en i taget får räcka.

 

Nu är klockan mycket, jag har inte gjort så mycket jobb som jag borde ha gjort....Men det är ju en dag imorgon oxå... Nu är det läggdags!

 

Dagens plus: Ett bra samtal med flams och trams men med mycket seriöst oxå

Dagens minus: Stresskänsla

Dagens fundering: Vart tog lönen vägen?

RSS 2.0