Vecka 46 - Byggnader

Den här veckan har det varit byggnader i fokus och jag visste inte hur jag skulle vinkla detta. Extra fina, extra speciella, extra besökta, extra viktiga....eller bara de tre första.... Jag valde att fota de tre byggnader som jag har kallat hem när jag har bott i Karlstad.
 
I mitten av augusti 1993 flyttade hemifrån till en lägenhet i Karlstad. En stad jag inte visste mycket om, hade aldrig varit där och hade ingen anknytning dit. Jag fick en lägenhet via studentbostäder på Basungatan 40. Det var nära skolan och jag trivdes bra där, även om mina grannar var i skummaste laget. Mycket roligt har hänt i den lägenheten, men jag längtar inte tillbaka till Kronoparken.
 
Det är inte mästerfotografen som varit framme, men jag hade ju glömt att fota mitt andra hem. Detta är Jungmansgatan 8 i Viken som var mitt hem i några år. Jag minns faktiskt inte när jag flyttade hit, men oj vad jag trivdes här. 8:e våningen gav mig en otrolig utsikt över Mariebergsviken och en inglasad balkong på det så var det perfekt. Långt till skolan men nära till Kåren.....om nu det var en bra prioritering. Men man kan ju inte bo i en etta i all evighet...
 
En tvåa på oerhört vackra Lamberget blev nästa anhalt. Tror det var de första dagarna under 1999 som flyttlasset gick hit, och sedan har jag blivit kvar i samma stadsdel, samma hus till och med. Har dock bytt trappuppgång och lägenhet och lite sådär, men ändå. Nu är det en trea, och kanske är det onödigt lyxigt, men jag vill inte flytta från Lamberget som det känns nu. Men vem vet vad som händer i framtiden.
 
Dagens plus: Har haft myshelg med mamma och pappa.
Dagens minus: Har inte hunnit rätta alla matteprov än...
Dagens fundering: Har jag koll på veckan som kommer?
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0