Boktips #40 - Primtalens ensamhet

Primtalens ensamhet - Paolo Giordano

Mattia är en överintelligent pojke med en förståndshandikappad tvillingsyster, Michela. Att ständigt ha systern i släptåg känns förödmjukande för honom. Så när tvillingarna för första gången blir bjudna på ett födelsedagskalas hos en klasskamrat bestämmer sig Mattia för att lämna Michela ensam i parken med löftet att han snart ska komma tillbaka. Men synär han återvänder är systern spårlöst försvunnen.

Alice är en flicka som liksom Mattia bär på en mörk hemlighet. Mattia och Alice knyts hårt samman, men utan att lyckas nå varandra. De är som talen som matematikerna kallar primatalstvillingar: två primtal som är skilda åt av ett jämnt heltal. Nära men aldrig tillräckligt nära för att verkligen vidröra varandra. (Hämtat från bokia.se)

 


Mattia lider och skär sig själv efter det som har hänt. Alice lider och svälter sig själv. Ingen av dem har någon i närheten som vågar/kan/vill ställa upp för dem. De växer upp tillsammans men vägarna slijs åt men de kan ändå inte glömma varandra på något vis. Kanske hittar de tillbaka till varandra, eller inte. Det är lite oklart....kanske det som är grejen med primtalstvilingarna. :)

 

 

Boken är sorglig och inte ett dugg uppmuntrande, vilket inte alls behöver tolkas som något negativt. Det står på baksidan av boken att den handlar om vänskap. Men nej, det vill jag nog itne säga att den gör. Möjligen till försök till vänskap. För det är ingen i boken som är direkt vänner.

 

Det var en bok som började bra men som slutade sämre, det ledde ingen vägen på något vis.

Betyg:



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0